budwa 10.08.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Plastmo brązowe,założone trzy lata temu i wogóle do góry nie patrzę.Takie dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxtor 10.08.2004 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Mam plastiki Braasa w kolorze miedzianym - na razie bez zarzutu. pzdrmaxtor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KFKF 11.08.2004 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Metalowe z Lindaba. Do tego proponuję "gęstsze" mocowanie aby zapobiec ew. oberwaniu się rynny przez śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miho 13.08.2004 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Plasikowe BRAAS - kolor miedziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eksternista 19.08.2004 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Metalowe z Lindaba. Do tego proponuję "gęstsze" mocowanie aby zapobiec ew. oberwaniu się rynny przez śnieg. Ile to jest "gęsto" przy metalowych, będę niedługo mocował i przewidziałem co 70 cm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur69 19.08.2004 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Metalowe z Lindaba. Do tego proponuję "gęstsze" mocowanie aby zapobiec ew. oberwaniu się rynny przez śnieg. Ile to jest "gęsto" przy metalowych, będę niedługo mocował i przewidziałem co 70 cm Pozdrawiam U mnie haki (rynajzy) są co 60 cm (rynny: ocynk+plastizol grafitowy ICOPALa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 20.08.2004 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Chyba będą Siba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 21.08.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Ja mam Siba czarny mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 26.08.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 ja tez chcialem na poczatku plastik ale w koncu zdecydowalem sie na tytan-cynk ... jak jeszcze troche sciemnieja ( zalozone sa od 3 miesiecy ) to beda ok do grafitowego dachu. No i nie zamierzam ich w moim zyciu juz wymieniac albo naprawiac albo malowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 26.08.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Tez nie zycze Ci wymiany tych rynien. Od dekarzy usłyszałem, że te rynny nie są az tak trwałe, gdyz pod wpływem zmian temperatury i czynnikow atmosferycznych lubią sie deformowac po paru latach i juz nie wyglądają fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 26.08.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Mam rynny i wszystkie obrobki z miedzi. Wyglądają elegancko i bedą trwałe. a nie boisz się kradzieży? wiem że kradną takie fajne rynny z tego też powodu nie kupuję ani BMW ani audi a6 czy innego jeepa grand cherokee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 26.08.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Tez nie zycze Ci wymiany tych rynien. Od dekarzy usłyszałem, że te rynny nie są az tak trwałe, gdyz pod wpływem zmian temperatury i czynnikow atmosferycznych lubią sie deformowac po paru latach i juz nie wyglądają fajnie. prawda jest ze sa one miekkie, ale jezeli juz sa dobrze zaloznone ( I W ODPOWIEDNIEJ - SREDNIEJ - TEMPERATURZE ) i nikt po nich nie biega to nic nie ma prawa sie z nimi stac. Przeciez to jest metal - jesli kurczy sie na niskiej temp. to rozszerzy sie na wyzszej ... prawa natury Bledem jest montaz rynien np w upale ponad 30 stopni - polutowane na wymiar ... przychodzi zima i ... nie ma sily - cos musi puscic ... Pozdrawiam Roland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 26.08.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Pytanie do użytkowników nowych rynien metalowych. Czy nie dokucza Wam ich dzwonienie podczas deszczu, gdy jesteście na poddaszu. Pytam, bo sam mam ochotę na rynny SIBA, ale obecnie mieszkam w domu z metalowymi rynnami (typ lata 80) i podczas deszczu strasznie je słychać. Jeżeli tak samo jest z obecnie produkowanymi to chyba zdecyduję się na Marley'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witkacy 30.08.2004 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Ja wybrałem MARLEYA bo daje 10 lat gwarancji na kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 19.09.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Ja wybiorę PLANJA SIBA, mam korzystna ofertę na te rynny, porównywalną do PLASTMO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G 19.09.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Mam Marleya i nie jestem zadowolony. Nie są szczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackre 19.09.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Mi polecają nicoll plastiki. Muszę je kupić do 10 października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość m_ch_konto usunięte 21.09.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Mi polecają nicoll plastiki. Muszę je kupić do 10 października mi polecają to samo. Pewnie tę samą hurtownię odwiedziliśmy. Decyzję muszę podjąć w tym tygodniu. Rozważę Lindap kontra nikol miedź (jeżeli różnica w cenie będzie w granicach 15% wybiorę metal). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 21.09.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Ja mam tytanowo cynkowe, ale dopiero od 2 miesięcy, więc cięzko coś powiedzieć o użytkowaniu . Zostały wybrane, bo architekt przekonał nas, że to najlepszy wybór zarówno od strony estetycznej (w przypadku naszego domu) jak i jakościowej (to się okaże ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 21.09.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Mam rynny plastikowe z dnem ryflowanym co nie pozwala na przyklejanie się liści. Przy większym deszczu odklejają się liście i rynny ulegają samooczyszczeniu. Wygląda to tak że po intensywnym deszczu rurami spustowymi wylatuja całe "korki" z liści czasem nawet takie po 20 cm. Kiedyś miałem rynny gładkie i zawsze liście przylegały i przyklejały się po jakimś czasie trzeba było wchodzić na dach i wybierać z nich humus . Metalowe gładkie to moim zdaniem nieporozumienie bo w miejscach gromadzenia sie brudu prędzej czy później beda korodować. Siatki przeciwliściowe wkładane do rynien to również nieporozumienie bo wtedy woda spływa na zewnatrz po liściach leżących na siatce i wcale nie wpada do rynny. Leje się wtedy woda jakby rynna była dziurawa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts