Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oddzielić kuchnię od salonu?

OlaK

Recommended Posts

Postaw zwykłe szafki kuchenne wnetrzem do kuchni, ścianką do salonu. Muszisz je ze sobą skręcic, by się wzajemnie siebie nie przesuwały. Od strony salonu przykręć na tylnie ścianki szafek płytę k-g . Płytę potraktuj tynkiem strukturalnym lub tapetą.

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 110
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli chodzi o kuchnię otwartą , to i chciałam, i się bałam. Z tego powodu będę miała niejako 2 w 1, czyli właśnie drzwi przesuwane, 2 skrzydła chowane z jednej strony. Jeśli będę chciała, to je otworzę i będzie kuchnia otwarta, a jeśli nie, to zamknę drzwi i po kłopocie. Stolarz ma zrobić skrzydła na wymiar i umocować je jedynie na górnej prowadnicy. Zobaczymy jak to wyjdzie. Mam nadzieję, że nie będzie źle.

Kubaimycha

czy uwazasz ze odleglosc 1 metra z 4 stron od wyspy bedzie wystarczajaca?wyspa bedzie miala wymiary 60cm x 100 cm, bedzie to blat roboczy.

niestety kuchnia w projekcie nie jest za duza, ok 11.5 m2, troche ja powiekszylismy kosztem spizarni, kominek w tym samym miejscu co u Ciebie.

Moj maz smieje sie ze mnie bo probuje dostosowac projekt domu do kuchni a nie odwrotnie :D

A wiesz jak kobieta sie uprze to koniec :D

Kubaimycha

czy uwazasz ze odleglosc 1 metra z 4 stron od wyspy bedzie wystarczajaca?wyspa bedzie miala wymiary 60cm x 100 cm, bedzie to blat roboczy.

niestety kuchnia w projekcie nie jest za duza, ok 11.5 m2, troche ja powiekszylismy kosztem spizarni, kominek w tym samym miejscu co u Ciebie.

Moj maz smieje sie ze mnie bo probuje dostosowac projekt domu do kuchni a nie odwrotnie :D

A wiesz jak kobieta sie uprze to koniec :D

Moim zdaniem 1 m ze strony gdzie mają stać i coś robić przy naprzeciwległych blatach to trochę mało...U mnie jest z tej strony 1,3 m. Ten 1 m jest dobry tylko jako przejście, żeby minęły się 2 osoby, ale nie będzie komfortem, gdy obie osoby będą się krzątać...Może lepiej wymyśl półwysep zamiast wyspy ? Nie wiem, jak wygląda u Ciebie kuchnia i jak zaplanowałaś zabudowę. Może wklej jakąś fotkę...Pomyślimy...

Pozdrawiam ciepło...

Moim zdaniem 1 m ze strony gdzie mają stać i coś robić przy naprzeciwległych blatach to trochę mało...U mnie jest z tej strony 1,3 m. Ten 1 m jest dobry tylko jako przejście, żeby minęły się 2 osoby, ale nie będzie komfortem, gdy obie osoby będą się krzątać...Może lepiej wymyśl półwysep zamiast wyspy ? Nie wiem, jak wygląda u Ciebie kuchnia i jak zaplanowałaś zabudowę. Może wklej jakąś fotkę...Pomyślimy...

Pozdrawiam ciepło...

Wlasnie kuchnia w projekcie nie jest duza :( powiekszylismy ja kosztem spizarni wiec jej wymiary po powiekszeniu to 3.2x3.6m. kuchnie od salonu oddziela sciana kominkowa, sa dwa wejscia od strony salonu i holu.Niestety nie mam doswiadczenia we wsatwianiu obrazkow :(

pozdrawiam[/img]

• 1 month później...