duduś 13.02.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Kombinuję i kombinuję jakie by tu roślinki posadzić na mojej "przepięknej", przesuchej i przenieurodzajnej działce -no i wykombinowałam że wzdłuż jednego płotu posadzę wrzośce Ale pytanko mam zasadnicze czy są to roślinki wieloletnie? czy będę je musiała co jakiś czas wykopywać( co oczywiście nie wchodzi w grę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kef 13.02.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Są wieloletnie . ABC pielęgnacji znajdziesz choćby tu: http://www.ogrody.cvd.pl/pliki/wrzosowisko.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 13.02.2007 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 13.02.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 duduś,warto mieć jak najwięcej gatunków wrzośców, ale i wrzosów, wtedy kwitnienie będzie trwało jak najdłużej. Pamiętaj, że wrzosy w ogrodach żyją ok. 7 lat, wrzośce są długowieczne, ale nie zapomnij i lewizji, ewentualnie o hebe. Wszystkie są kwasolubne i mogą rosnąć blisko siebie. Wymagają sporo światła i koniecznie kwaśnej ziem i aby woda, którą będziesz podlewać nie odkwaszała podłoża! Bez tego pełnego sukcesu nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 14.02.2007 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 lewizja i hebe - czy czegoś nie zrozumiałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 14.02.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 http://www.ciekawe-rosliny.pl/index.php?dz=strony&op=pisz&id=145 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 14.02.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 duduś,tak b dobrze to są rośliny kwasolubne i warto też o nich pomyśleć, żeby zaistniały w ogrodzie. U Was zimy chyba są łagodne więc warto, bo u mnie były hebe, ale to już historia.Ale zacznij od wrzosów i wrzośców, pamiętaj potrzebują sporo światła, bo inaczej się wyciągają i już nie wyglądają tak ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 16.02.2007 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Mirku wspaniała strona -dzięki Polecam wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 06.04.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Wrzosów nie można w północnej stronie ogrodu sadzic? To jakie rosliny lubią cien? Zawsze myslalam, ze wlasnie wrzosy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.04.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 nie, wrzosy potrzebuja światła. Przy czym wrzośce mają wyższe wymagania wilgotnościowe niż wrzosy, natomiast znosza mniej kwaśną glebę. W cieniu urośnie np. różanecznik, cis, grab, wiele bylin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts