AAgnieszk 13.02.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Niby wiem, że takie rozwiązanie będzie praktyczniejsze, ale żal mi, że schody nie będą tak wyeksponowane i jednak zabudowa ich drugiego biegu jest konieczna by oddzielić garaż od holu. Co mi radzicie, zrobic tę ściankę (czerwona) i tym samym oddzielić garaż taka małą śluzą czy zostawic bezpośrednie przejście z garażu do holu?http://images4.fotosik.pl/278/2e2893f42e9993d4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 13.02.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Aga ja zostawiłabym bezpośrednie przejście z garażu do holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 13.02.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 ja mam oddzielone- (tak zresztą było w projekcie)- pod schodami będzie schowek - spiżarka (podłoga tam jest trochę niżej.)projekt Marysia z HBstudio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 13.02.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 zdublowało się i nie moge usunąć ale skoro tak, to uważam, że taka śluza jest potrzebna - bardziej oddziela część garażową i jak - pisałam - jest dodatkowy schowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorath 13.02.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 ja bym zrobil dodatkowe pomieszczenie z drzwiami. Eksponowac mozna tez schody betonowe a bezposrednie wejscie z garazu do domu to:a) w garazu pewnie bedzie o wiele zimniej niz w domu, w zimie bedzie niezle ciagnac chlodem i straty ciepla b) troche moze zajezdzac spalinami/garazem Dodatkowo jakie drzwi wstawisz do wejscia do garazu? Takie jak w pokojach odpadaja z powodow a) i b) plus bezpieczenstwo. Czyli musza byc solidne i raczej nie pomoga eksponowac schodow. A jak wstawisz te dodatkowe, to moga byc 'pokojowe' i bedzie fajnie a juz garazowe jak wygodnie. No i dodatkowe pomieszczenie i sluza dla powietrza z garazu... Gorath Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.kryzys 13.02.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 postawić ściankę tylko pamiętaj o odbiciu lustrzanym schodów bo teraz, żeby wejść na górę musisz wejść najpierw do przedsionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 13.02.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Zgadzam się z k.kryzys (w życiu nie przypuszczałam, że się pogodzę z kryzysem ) zmienić bieg schodów w garażu dać antywyważeniowe drzwi- najwięcej włamań jest przez garaż od strony holu drzwi takie jak do innych pomieszczeń a pod schodami spiżarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
restaurator 14.02.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 A ja zrobił bym jeszcze inaczej.Drzwi do piwnicy zrobiłbym bym pod schodami czyli w lewo wchodziło by sie do piwnicy a prosto do garażu. Kolego Gorath czym jeżdzisz bo jak w miarę dobrym autkiem to o zapachu spalin nie ma mowy. Drzwi do garazu tak czy inaczej muszą być antywłamaniawe a co za tym idzie chłód też nie przeniknie. Pozatym wejście główne i widziany z niego hool będzie o wiele przestrzenniejszy. Pozdrawiam @restaurator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorath 14.02.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Kolego Gorath czym jeżdzisz bo jak w miarę dobrym autkiem to o zapachu spalin nie ma mowy. Pozdrawiam @restaurator Jezdze porche cayenne (chyba w miare dobry?) na olej roslinny, wiec jedzie frytkami z chilli (cayenne) ... akurat lubie ten zapach... Che che, a na powaznie, to mialem na mysli zasade, zeby trzymac 'niedomowe' zapachy z daleka od domu. Garaz to inna, tfu, nuta zapachowa.. W garazu nie zwraca sie uwagi, ale jak cos takiego zajedzie w holu/salonie, to mysle, ze od razu da sie wyczuc, nawet w sladowych ilosciach. Np. oponki sobie lezakuja. Lubie zapach opon i napalmu o poranku...ale to juz inny film... Gorath Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.02.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 ja bym tej ścianki nie dawała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 14.02.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 restaurator o jakiej Ty piwnicy piszesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 14.02.2007 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Dziękuję za wszystkie wypowiedzi na temat, który nurtuje mnie od jakiegoś czasu i nadal decyzja nie podjęta Bieg schodów oczywiście byłby odwrócony w przypadku dodania tej ścianki, i schody od strony wiatrołapu byłyby do połowy biegu osłonięte więc nie wyglądało by to tak źle, nie za bardzo lubię całkiem z dwóch stron zabudowane schody... Rzućcie proszę okiem na te dalsze zmiany: http://images20.fotosik.pl/42/0bdb03a7a6ceff2e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 14.02.2007 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 I zmiany na górze wymuszone przez dodanie ścianki na parterze:http://images11.fotosik.pl/27/0a61d10b9380d9e9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.02.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 AAgnieszk@ Ja kompletnie nie na temat, ale ze ciągle czekam na Twój dziennik i doczekać sie nie mogę to zapytam tu: Masz już jakieś pomysły na urządzenie kuchni? Mamy podobne ułożenie i parametry i szukam pomysłów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 14.02.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Agnieszk - zajrzałam, prawdę mówiąc nie bardzo rozumiem, dlaczego mówisz zmianach ścianki na górze?ja myślałam, że mówisz o takiej zabudowie http://images20.fotosik.pl/42/5a11abf7e02dff94m.jpgczyli ścianka jest tylko pod schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 14.02.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Jej AAgnieszka ! znalazłam w moich zbiorach coś takiego http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/4/0/2/19102585_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/h/6/7/1/20041059_d.jpg Tak wyglądaja mniej więcej schody bez tych scianek Nie wiem czy o to dokładnie Ci chodzi(nie wiem czy masz piwnice czy nie!) pzdr cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.02.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Dokładnie. Ścianka może być tylko pod schodami. Ja też mam cos w rodzaju śluzy między garażem a mieszkaniem. Nie z powodu zapachów, bo z tym nie ma kłopotu, ale z powodu tego, że chciałam mieć pod schodami spiżarkę. No i mam. A schody na góre ciągle sa otwarte. Zajrzyj do mojego dziennika. W którymś poście jest wyrysowana bryła spiżarki. Powinnaś bez trudu się zorientowac jak biegną schody i jak sa zrobione ścianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 15.02.2007 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Agnieszk - zajrzałam, prawdę mówiąc nie bardzo rozumiem, dlaczego mówisz zmianach ścianki na górze? ja myślałam, że mówisz o takiej zabudowie http://images20.fotosik.pl/42/5a11abf7e02dff94m.jpg czyli ścianka jest tylko pod schodami Ścianki na górze musiałabym troszke poprzestawiać, ponieważ zmieniłby się bieg schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.02.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 A po co chcesz zmieniac bieg schodów. Wydaje się, ze jest dobrze i ze wszystko się zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 15.02.2007 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 A po co chcesz zmieniac bieg schodów. Wydaje się, ze jest dobrze i ze wszystko się zmieści. Bieg schodów będzie miał początek w holu, a gdybym go nie zmieniła to miałby swój początek w tej nowo powstałej śluzie pod dodaniu ścianki pod schodami . JoShi Zajrzałam do Twojego dziennika i masz rozmieszczenie hol, schody i garaż tak jak w moim projekcie po zmianach które planuję wprowadzić, szkoda, że nie pokazałeś tego odcinka w swoim dzienniku. Jeśli to nie kłopot, to byłabym wdzieczna za pokazanie schodów i całego te układu schody-hol-spiżarnia... Czy jestes z takiego rozwiązania zadowolony? Mi bardziej zależy na takiej mini szatni by po wyjściu z garazu zdjąć obuwie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts