tadeusz321 18.02.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Mam dylemat,czy warto zastosować gruntowy wymiennik ciepła jako urządzenie dostarczające powietrze do komory grzewczej kominka z jednoczesnym wykorzystaniem go również do wentylacji domu w okresie letnim,oczywiście przy zastosowaniu wymuszonego obiegu przy pomocy wentylatorka.Dom jest drewniany,okna szczelne nieotwierane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 18.02.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Jakiś zysk będzie ale nie powiem Ci jaki.Gdyby wiedzieć ile kominek "pożera" powietrza to by można dokładnie policzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArsTECH 31.01.2020 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Nie zalecam łączyć dwóch obiegów powietrza (wentylacja i kominek).Może dojść do wzajemnego zasysania powietrza (wentylacja zaciągnie powietrze z kominka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.01.2020 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Nie zalecam łączyć dwóch obiegów powietrza (wentylacja i kominek). Może dojść do wzajemnego zasysania powietrza (wentylacja zaciągnie powietrze z kominka). Nie sądzisz, że po 13 latach to spóźniona informacja? Bawisz się w archeologa, odgrzebując prehistoryczne tematy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 31.01.2020 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Nie sądzisz, że po 13 latach to spóźniona informacja? Bawisz się w archeologa, odgrzebując prehistoryczne tematy? No i się obśmiałem, aż teściowa myślała, że ataku gorączki bolesnej dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts