jabko 20.02.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 a co ma twardość (szczególnie sprawdzana przez wpychanie palaca) do właściwości izolacyjnych? Pytanie było o "dobry" styropian a nie tylko ciepły. Ale każdy kupuje co chce więc bez przeszkód kup sobie miękki tylko pamiętaj że później go otynkujesz i czasami (a czeka Cie kilka dziesiątek lat ekploatacji) oprzesz się o scianę albo zostanie uderzona piłką. Moim zdaniem trzeba patrzec na dwie rzeczy: 1) Izolacyjność - oczywiscie 2) Twardość Natomiast to czy jest prosty ?? Tworzywo sztuczne ma już takawadę że "płynie" w czasie więc pocięty rozgrzanym drutem styropian jest prosty a później...no cóż. Im dłużej leży tym bardziej traci wymiary. Więc pewnie Ci co dostali krzywy mieli po prostu styro z placu który już odleżał z miesiac. Ci co prosty dostali świeży. Można patrzeć na "krzywość" jednak moim zdaniem ważniejsze są pierwsze wa parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavus 20.02.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Wlasnie przyjechal styropian fimy "Swisspor" z Chrzanowa. Za EPS100 dalem 140Pln./m3 bez vat natomiast za Fono (odmiana akustyczna) 115Pln./m3 bez vat. Swisspor jest naprawde cieplejszy od konkurecji L(lambda) =0,034. Pozdrawiam z malowniczego Ustronia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 20.02.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 OOOOOOOO fuck Po co ja płaciłem VAT żeby teraz go odzyskiwać. Nawet głupi nie spytałem czy nie da się bez vatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 20.02.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 A czy ktos wie coś na temat styrku o nazwie IZOLBET? Nowa marka na rynku styropianowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weni 20.02.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Ja sprzedaje Polstyr i Austrothermbardzo dobrze się sprzedająpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkg 20.02.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 U nas popularny jest Arbet i Styropian plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 21.02.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Czy styropian NTB jest dobry? Druga rzecz, czy za termoorganice 15 na ścianę 142 zł/m3 to dużo czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 21.02.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 A co powiecie na ponizsze ceny? EPS 70 prosty- 125pln/m3 (wsp.<0.040)EPS 100 prosty - 155pln/m3 (wsp. <0.038)Producent styrmann.Chyba taniej juz teraz sie nie znajdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 21.02.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Styropian produkowany jest w dużych blokach. Te bloki powinny leżakować w fabryce około 4 tygodni, w tym czasie bloki oddają wodę (w procesie produkcji używana jest gorąca para wodna ) i silnie zmieniają wymiary. Kiedy ustanie już deformacja takiego bloku, dopiero wtedy powinien być cięty na płyty. Niestety bywa tak, że cięte są świeże bloki i potem styropian deformuje się w płytach a krzywe płyty fatalnie się kładzie. Niekiedy nawet dobrze doszlifowane płyty potrafią się starzeć dopiero na elewacji i potem widać ścianę jak z klocków. Trzeba zatem albo starać się o stary styropian, o co coraz trudniej, albo kupować wcześniej i trzymać u siebie, koniecznie w paczkach (trochę mniej się deformują niż luzem). Powinno się też zważyć paczkę i policzyć czy zgadza się waga wynikająca z gęstości. Do gęstości 50kg/m3 izolacyjność cieplna styropianu rośnie, a powyżej spada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 21.02.2007 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 ok snateło na Swisspor za 141 NTB za 140zł magbud 133 ma jeszcze jedna stronę z bardzo tanim styropianem http://www.projektowo.pl/styropian-17.html ale kontaktu brak Musze dzis kupić coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deb 21.02.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Pytanie z trochę innej beczki. Chciałbym teraz też kupić styropian, ale wykorzystać go może w maju-czerwcu. W związku z tym pytanie jak będziecie przechowywać styropian? W budynku nie da rady, bo będa jeszcze robione tynki, wylewki i nie bardzo sobie wyobrażam przenoszenia 40 kubików. W hurtowni w której ewentualnie mógłbym odebrać później za metr Austrotermu frezowanego chcą ok. 160 PLN (EPS 70). Jak sobie z tym radzicie?[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deb 21.02.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Pytanie z trochę innej beczki. Chciałbym teraz też kupić styropian, ale wykorzystać go może w maju-czerwcu. W związku z tym pytanie jak będziecie przechowywać styropian? W budynku nie da rady, bo będa jeszcze robione tynki, wylewki i nie bardzo sobie wyobrażam przenoszenia 40 kubików. W hurtowni w której ewentualnie mógłbym odebrać później za metr Austrotermu frezowanego chcą ok. 160 PLN (EPS 70). Jak sobie z tym radzicie?[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 21.02.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Pytanie z trochę innej beczki. Chciałbym teraz też kupić styropian, ale wykorzystać go może w maju-czerwcu. W związku z tym pytanie jak będziecie przechowywać styropian? W budynku nie da rady, bo będa jeszcze robione tynki, wylewki i nie bardzo sobie wyobrażam przenoszenia 40 kubików. W hurtowni w której ewentualnie mógłbym odebrać później za metr Austrotermu frezowanego chcą ok. 160 PLN (EPS 70). Jak sobie z tym radzicie?[/code] My również będziemy ocieplać w tym czasie a styropian kupiony wczoraj będzie przywieziony w marcu i składowany w garażu u znajomych ).Jak nie starczy tam miejsca to nasze autko spędzi jakiś czas na parkingu przed blokiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 21.02.2007 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 u mnie styropian będzie przechowywany na strychu i w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkg 21.02.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 FS 15 (zwykły) mogę w tej chwili załatwić za 118(netto), niestey tylko na terenie pomorza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 22.02.2007 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 tak aby zakończyć temat powiem że zdecydowałam się na styropian wiodącej firmy Swisspor po ostrych negocjacjach za 140zł za kubik, ale za to kupiliśmy 12 cm a nie 15cm cóż nie można mieć wszystkiego ale i tak jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 22.02.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 tak aby zakończyć temat powiem że zdecydowałam się na styropian wiodącej firmy Swisspor po ostrych negocjacjach za 140zł za kubik, ale za to kupiliśmy 12 cm a nie 15cm cóż nie można mieć wszystkiego ale i tak jestem bardzo zadowolona te 140 zł to z frezem czy bez??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 23.02.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 A czy ktos wie coś na temat styrku o nazwie IZOLBET? Nowa marka na rynku styropianowym? ja mam prawie tylko Izolbet, bo lokalny reszta to Arbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 23.02.2007 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 bez frezu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 23.02.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 -Beti_Kupiłaś na allegro czy w hurtowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts