Iwuś 24.11.2008 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Bold, chipsy jak najbardziej Stegu - Jura. Tempo to jest, bo do przeprowadzki tylko 4 tyg., wielu zdjęć nie wklejam takich jak, ktłownia w garażu, podbitka i malowana elewacja. Poczekam, aż skończą, wtedy pokażę. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.11.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 No ja też czekam na te zdjęcia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 25.11.2008 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Pozdrawiam serdecznie Wiolasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 25.11.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Dzięki Iwuś za odpowiedzi, napisałam to już wcześniej a dopiero teraz zaglądając żeby przeczytać nowy wpis okazało się że mojego wpisu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 28.11.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Iwuś dzięki, jesteś moim dobrym duchem. Mam straszną zakrętkę, ale już emocje trochę puszczają. Poczytałam takie "fajne" opisy szkieletowca w "Ładnym Domu". Nie ma z kim pogadać, bo nikt w okolicy w takim domku nie mieszka. 6.12 jedziemy na spotkanie z potencjalnymi (najbardziej prawdopodobnymi) wkonawcami naszego domku i na oglądanie budowy. Mam nadzieję, że wrócę natchniona. Ale masz rację, że wszyscy dookoła mówią z miną znawcy "..nie ma jak murowany"... A kuchnia wygląda pięknie, tak ładnie się komponuje. Widzę, że dobrze wszystko przemyślałaś. Chyba też z tych bardziej poukładanych jesteś Tak trzymać Pozdrawiam ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi1719503365 28.11.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Witam,Piękna kuchnia i wypoczynek w salonie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 29.11.2008 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Witam dziewczyny , dzięki za odwiedziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 30.11.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Iwuś, jestem pod wrażeniem. Ja to wszystko na zewnątrz pięknie "gra" - gratuluję z całego serca. Dziś za Twoimi radami postanowiłam pogadać z właścicielka szkieletowca i dobrze mi to zrobiło.I stąd pytanie: dlaczego wybraliście oblicówkę? Ona tez radziła. Jak to się ma do styropianu i tynku? Czy przez to dom nie będzie chłodniejszy? Dopiero dziś zwróciłam uwagę na brak styropianu ?!? (no coments) Napisz mi coś o tym, ok? Pozdrawiam, zazdraszczam i gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 01.12.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 hej Iwuś! ta Twoja kuchnia bardzo pasuje do Twojego drewnianego klimaciku! udało Ci się świetnie zgrać kolory mebli, ścian, podłogi, blatu i zlewu czy to tylko tak na zdjęciu? no a chałupka z zewnątrz to po prostu miodzio!!! super kolory i to drewnoooo! no rewelacja po prostu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 01.12.2008 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Quisquis, oblicówkę wybraliśmy bo chcieliśmy mieć drewnianą chałupę w wiejskim klimacie. W sumie to nie wiem dlaczego nie stosuje się styropianu, choć przez jakiś moment mnie to zastanawiało, ale zapomniałam drążyć temat Tak czy siak w domu jest tak ciepło, że nie wiem czy dołożenie do tego jeszcze styropianu nie byłoby przesadą. Styropianem ocieplają mury, bo nie ma tam zastosowania wełny. W drewnianych jest wełna to może dlatego nie ma styropianu. To tylko moje laickie dywagacje i pewnie powód jest bardziej specjalistyczny. Zapytam się majstra, a może wczesniej ktoś mądrzejszy podpowie. Gratulacje, że trwasz przy drewnianym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 01.12.2008 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Jasiu, kuchnia rzeczywiście wygląda jakby wszystko było tak specjalnie dobrane, ale jest to gigantyczny zbieg okoliczności. Zlewozmywak wybieralismy na końcu i to wciągu 15 minut musieliśmy się zdecydować bo monter kuchni czekał w garści z pilarką. Dopiero po przyjeździe na budowę okazało się, że zlwozmywak wygląda prawie jakby był odlany razem z blatem i baterią . Kuchnia jest ogólnie prosta bo zależało mi (monotematycznie) na wiejskim klimacie i w tym kierunku dalej będę szła Nie mogę doczekać się wiosny, kiedy budynki będą wykończone, drzewka i krzewy będą bujać... a my na tarasiku z kawką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.12.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 No moje klimaty, normalnie Nawet kuchnia w podobnym stylu, cudzio miodzio Ślicznie, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 01.12.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Iwuś, w środę spotykam się z wykonawcami od szkielecika i dopytam o tą oblicówkę. Po załamaniu nerwowym wracam do równowagi z nadzieją, że nic nam nie zmąci znów tego spokoju.Wpadliśmy na szalony (?!?) pomysł, żeby zlecic firmie tylko stan "z zewnątrz" gotowy, a resztę wykańczać samemu. Jak oceniasz taki krok? Przeciętnie uzdolniony obywatel da radę z wełną i paroizolacją? W g-k i reszcie już mamy doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 01.12.2008 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Dzięki Wiolasz Dodajecie mi dziewczyny otuchy. Nie mam zbyt wyrafinowanego smaku, ale mam nadzieję że do końca będzie Ci się u nas podobało.Mam zamiar prowadzić dziennik do pełnej wykończeniówki i do zagospodarowania ogrodu...czyli temat na najbliższe dwa lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 01.12.2008 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Quisquis, pomysł na stan gotowy z zewnątrz... hmm, napewno spoko, tylko przemyslcie temat ile czasu możecie poświęcić na budowanie, czyli w jakim terminie chcecie się wprowadzić. Sama wełna i paroizolacja to pikuś, ale co z instalacjami, no i dla mnie wydaje się jest pracochłonne przygotowanie tych wszystkich stelaży do g-k. To ciągłe uważanie na poziom i pion co do milimetra prawie... Już samo przykręcanie płyt nie jest takim wielkim halo, ale my np. zrezygnowaliśmy z samodzielnego układania g-k na poddaszu, zleciliśmy to majstrowi. Nie wiem dla nas to zajmuje tyyyyyllle czasu, a oni potrafią w ciągu dwóch dni zrobić coś z czym my się grzebiemy miesiąc . Trudno mi jest Ci w tym temacie doradzić...napewno nie jest to skomplikowane, ale baaardzo pracochłonne dla osób, które na codzień tego nie robią...jednak jeśli masz dużą armię pomocników w rodzinie i u znajomych to warto się porwać na coś takiego . W jednym z dzienników, które śledzę (budowa domu z bala), dla inwestora pomaga teść, szwagier i chyba brat... godne pochwały i pozazdroszczenia. Jeśli więc macie podobne, sprzyjające warunki to czemu nie? Czasu upłynie więcej, ale sporo kasy zostanie w kieszeni bez dwóch zdań. !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 01.12.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Iwuś, jaki kolor ma wasza elewacja? Chodzi mi o nazwę. Ale Wam fajnie, że już tak ładnie domek wygląda I przypomnij mi jak możesz, czy Wy w końcu wprowadzaliście jakieś zmiany do projektu, powiększaliście dom lub zmienialiście układ pomieszczeń? Czy jest tak jak w projekcie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 01.12.2008 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Agatka, kolor to machoń Classic Sadolin. Deska, dwie warstwy Izohanu i dwie warstwy koloru. Zmiany w projekcie to podniesienie ścianki kolankowej, rezygnacja z górnej garderoby, zmiana przeznaczenia pomieszczenia niby na ktłownię z parteru - wyszedł z tego powiększony wiatrołap i malutka łazienka przy pokoju gościnnym. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.12.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Mam nadzieję, że tak szybko nie porzucić działalności kronikarskiej Gust jest taki sam jak mój, no prawie, ale jak zauważyłaś podoba sie nam mnóstwo takich samych rzeczy Aaaa zapomniałam napisać, ta weranda z daszkiem przed wejściem, cudeńko, tak mi sie to podoba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 11.12.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Witaj Wiolasz dobrze mówi, zadaszona WERANDA - PRZEPIĘKNA!!!!!!!!!!!!!!! Iwuś, przyszłam prosić o pomoc. Napisz, jak rozwiązałaś problem z oświetleniem saloniku. Też masz otwarty strop i jestem ciekawa co wybrałaś, lampę na kablu, halogeny.... ??? Wypuszczasz to z belki, czy ze ściany między belkami??? Ratuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 16.12.2008 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Hej Nelli Sza Ja generalnie, w domu nie mam górnego oświetlenia (brrr..nie znoszę tego). Wymysliliśmy kinkiety na ścianach w różnych punktach salonu, oddzielnie zapalane. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts