Iwuś 13.02.2009 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Jak chłopaki zrobią tarasik to też chętnie się pochwalę, bo czekam na niego z utęsknieniem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.02.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Pewnie, że by mi się spodobało, bo sama taki chciałam u siebie w przedpokoju. ALe chyba skończy sie na jakiś jasnych. też czekam na tarasik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 14.02.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 http://www.otofotki.pl/img6/obrazki/an481_10.jpg Słodkiego dnia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 14.02.2009 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 wow...! Dzięki Nelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.02.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Dzień dobry Z okazji tłustego czwartku zostawiam małe co nieco Smacznego! http://widget.slide.com/rdr/1/1/1/W/310000000332ce36/1/233/AFocpLFojD_SS1AGjsQxR4o_sDN1pYYw.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.02.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Iwuś odpowiadam na Twoje pytanie: WARTO!Ja jestem w podobnej sytuacji jak Twoja - kredyt na 30 lat we frankach. Na takich ludzi jak opisalas w swoim dzienniku staram sie nie zwracac uwagi! Ty tez olej takie osoby, ktorym zal d....e sciska, ze Ty masz, a oni nie, bo jak by Tobie albo mi "powinela sie noga" to takie osoby jak opisalas pierwsze by nam noz w plecy wbily! Widoki u Ciebie przesliczne sa! A psina piekna (grzeczny jest)! Kiedy kupujecie drugiego psiaka tego do przytulenia bialego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 22.02.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Witam serdecznie, z ciekawością przeczytałam Twój dziennik i z wielką przyjemnością obejrzałam śliczny domek i wspaniałe widoczki. Gratuluję całości. Chciałam się szczególnie podpisac pod ostatnim wpisem w dzienniku. My co prawda mamy niewielki kredyt, bo tylko nia działkę ale wzielismy go we frankach i wcale tego nie żałujemy. Raty które do tej pory spłacalismy były o wiele niższe od tych jakie mogliśmy placic gdyby kredyt był w złotówkach, tak więc nawet teraz gdy nasze raty są rzeczywiście wyższe (20%) to i tak myślę że w sumie jesteśmy "do przodu" tym bardziej iż wierzę że jeszcze kilka m-cy i sytuacja się ustabilizuje. Tak więc nie ma co zwracać uwagi na tych ignorantów, którzy tylko krytykują i cieszą sie z czyjegoś upadku. My mamy (u nas dopiero stan surowy zamknięty, ale za rok planujemy sie wprowadzić) piękne domy i swoje miejsce na ziemi a większości z nich pozostaje tylko oglądanie i podziwianie ich w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.02.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 IIwuś, pewnie że warto. Głupie gadanie zazdrośników. Jestem w tej samej sytuacji jak Ty i wszyscy biorący taki własnie kredyt. I co? I nic, ważne że bedę u siebie. Ja na przekór temu wszystkiemu deklaruję, że cieszę się że mam kredyt we frankach, mieszkam w swoim domu, moje dzieci mają ogród i psa, nie muszę słuchać pierdzących sąsiadów i przeżywać osiemnastek dorastających młokosów, trzaskania drzwiami innych lokatorów, znosić coraz to kolejnych remontów z każdej strony, walczyć o miejsce na parkingu pod blokiem itp. Więcej słów nie trzeba. Obrazu całosci dopełniają zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 25.02.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 WARTO!! piękne widoki, dziś prawie każdy ma kredyt, pestka jak tylko na dom, ale dużo osób ma i inne rzeczy na kredyt,.. a gdzies tu na forum czytałam dobry dowcip: " komóra, fura, chałupa jest...., tylko dlaczego to wszystko na kredyt????? też mamy kredyt, takie czasy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 10.03.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 ja tę chcę takie barierki, super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 11.03.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 nawet bardzo super! pozdrawiam bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.03.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 W temacie psa, my mamy prawie 2 letniego hiszpana, ktory wazy okolo 90 kg i nie pilnowany poniszczy rosliny, podrapie drzwi wejsciowe i okna. Ale najwieksza krzywda dla niego by bylo zamknac go w ogrodzonym kojcu.Napisz mi prosze czy decydujac sie na psa nie zdawaliscie sobie sprawy jakie mozecie miec szkody przez niego wyrzadzone? Tez masz duzego psa, wiec oczywiste bylo, ze szkody beda duze. Jesli macie zamiar trzymac psa w kojcu to poszukajcie mu domu poki jest jeszcze mlody.Przepraszam za swoje wywody ale jak slysze slowo kojec to dziala to na mnie strasznie.My mimo, ze mamy dzialke 2800 m kw to nasz pies jak biega sam to ma do dyspozycji tylko okolp 400 m kw, a przy nas pilnowany dopiero moze biegac po calej dzialce. W domu jest tylko wieczorem jak my jestesmy, a spi na swojej kolderce w garazu przy domu.[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 12.03.2009 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Hej magpie101 Kojec, który chcemy jej zrobić to ogrodzone ok 20-30 m2. Gdzie będzie przebywać kiedy nas nie będzie w domu. Mamy jeszcze nie ogrodzoną działkę i trzeba zapewnić jakieś normy bezpieczeństwa dla psa i okolicy . Tosa jest na liście psów agresywnych, więc obowiązek zastosowania odpowiednich zabezpieczeń wynika wprost z ustawy. Toga jest pięknym psem i kosztownym (szczenię kosztowało nas 2000 pln), więc napewno nie zamknę jej na dożywocie w kojcu. Kupilismy dużego psa bo mamy duży ogród, młodym roslinom i drzewkom będę musiała porobic zabezpieczenia np w postaci małych ogrodzeń, cos w rodzaju skrzynek bez dna. Jak będzie ciepło będzie nocowała w garażu, bo dziś zabraliśmy ją do domu. Nie mogłam zasnąć kiedy myślałam o niej w nieogrzewanym garażu. Absolutnie nie zamierzam jej oddać, to juz jest członek rodziny i postaramy się przystosować wszystko tak by było dobrze dla nas i dla psa. Zresztą kojec-wybieg jest niezbędny nawet dlatego, że będą nas odwiedzać znajomi i bezpieczniej będzie ją wtedy móc odizolować jeśli okaże się zbyt nachalna. Narazie jest bardzo młoda i szalona ale kiedyś będziemy wspólnie wygrzewać się w zachodzącym słoneczku na tarasie Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.03.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 No to sie ciesze! Ale zmartwie Cie, bo u nas zabezpieczenia roslin i drzewek za duzo nie pomogly i tak sie dobral do drzewek i obzarl do korzeni . My mamy garaz przy domu i jest ogrzewany, wiec nasz ma cieplo, mimo, ze niedlugo skonczy 2 lata to duzy z niego dzieciuch . Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 13.03.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Napisz mi proszę jakie mają wymiary barierek na tarasie (tzn belki są grubości 10 n a10 cm?) Chodzi mi o te ozdobne i o tą na której teoretycznie możesz kwiatki postawić. Będę miała podobne A ogrodzenie super, jak się te deski nazywają jak by mi się zachciało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 15.03.2009 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Hej Marepel Belki, które tworzą ramkę jednego elementu mają wymiar 8cm x 3cm, na tym zamocowany jest element (teoretycznie mogę stawiać na tym kwiatki ) o wymiarach 10cm x3cm. Deski na ogrodzeniu są z Olszyny. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNAW 16.03.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Piękny teren na którym stawiacie domek! Tylko pozazdroscić okolicy i tego co już za Wami.... Gratulacje! Ślędzę Pani budowę i zastanawiam sie kiedy my będziemy w takim stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.03.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Mam pytanie odnosnie Złotokapu, czy kupilas ta rosline juz wyrosnieta czy nasiona do posadzenia. Pytam, bo ja kupilam nasiona, ktore posialismu w doniczkach i dopiero jak cos wyrosnie to posadzimy w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 17.03.2009 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Hej magpie101, kupiłam sadzonkę ze szkółki w doniczce, cena 20 zł, podobno tak własnie wygląda http://i4.instantgallery.pl/i/iw/iwonaz4/da4417c53c720d2f5333d73589b371a6145854.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.03.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Dzieki za odpowiedz, znalazlam pokazane przez Ciebie krzaczki na allegro i chyba kupie, bo z nasion to mi wieki bedie roslo.Jeszcze to mi sie podoba bardzohttp://albamar.vanica.pl/aukcje/zdjecia/polygonum_a/64a0750a14c5cdafmed.jpgnazywa sie Rdest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts