Iwuś 24.06.2009 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Czyli, że wszystko z Tobą jest ok. Bądź twarda, a jakże! Brudkowi wiejskiemu mówimy stanowcze NIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.06.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Czyli, że wszystko z Tobą jest ok. Bądź twarda, a jakże! Brudkowi wiejskiemu mówimy stanowcze NIE! Dziś powiedziałam mężowi: Albo ona w domu, albo ja. Zapytał: to kiedy się wyprowadzasz? łajza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 24.06.2009 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 No wiesz! I on jest jeszcze Twoim mężem? Faceci Wiolasz! Ty musisz się jej pozbyć, bo niedługo zaczniesz spać na kanapie w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 24.06.2009 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Kali67, w kaloszach i w deszczu zakradłam się do sąsiadów (w maskującym płaszczu przeciwdeszczowym) i cyknęłam te fotki: http://i9.instantgallery.pl/i/iw/iwonaz4/0bd04aa88a00e60b29373c26ad85de6f158849.jpg http://i1.instantgallery.pl/i/iw/iwonaz4/a4a9c051f04bcebfe827a0a37ff2f10b158851.jpg http://i2.instantgallery.pl/i/iw/iwonaz4/eeabd5bc88a29e587e90028ca0ec0f8e158852.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 24.06.2009 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 no z tymi wiatrakami to przesadziłaś Iwuś, za gorąco Ci było? a tak serio, to szkoooda, że Ci je tam postawili, nie mogli, cholera, choć kilometr dalej? rozumiem, że teraz nie patrzycie przez te okna? za to brama zapowiada się bardzo fajnie, bardzo podoba mi się wzorek tapety świetnie się wkomponowały a zwłaszcza to połączenie wyglada dobrze, nawet bez kamienia pozdrawiam Cię bardzo Iwuś, trzymaj się cieplutko! Ło jezu dopiero teraz zobaczyłam Twój post. Dzięki, że masz podobne zdanie o wiatrakach. BO juz dostaję szału jak się ktoś nimi zachwyca. Jak stawiali ten najbliżej nas to moja mamuśka klaskała w łapki i prawie podskakiwała piszcząc " no to teraz będziesz miała w końcu swój wiatrak" Czujesz, co ja tu przeżywam ? Masakra, a niech mi cholery zaczną skrzypieć, to wezmę wiatrówkę Pawełka i ruszę na nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.06.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Iwuś.....dzieki za zdjęcia i za takie poświęcenie!!!!!!!Mam nadzieje,że Cie nie przemoczylo i nie przewiało,.... w razie czego ja płace za aspiryne:))))Mężowi podoba się nawet ten płot......ale to chyba dlatego, że ma murek na samym dole:)raz jeszcze dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.06.2009 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 No wiesz! I on jest jeszcze Twoim mężem? Faceci Wiolasz! Ty musisz się jej pozbyć, bo niedługo zaczniesz spać na kanapie w salonie No walczę walczę...Ja tu byłam pierwsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.06.2009 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Cześć wogle Odnośnie wiatraków, to nic nie chcę mówić, ale za kilka lat mam mieć swój własny na podwórku, taki mały przydomowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 25.06.2009 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Iwuś.....dzieki za zdjęcia i za takie poświęcenie!!!!!!! Mam nadzieje,że Cie nie przemoczylo i nie przewiało,.... w razie czego ja płace za aspiryne:)))) Mężowi podoba się nawet ten płot......ale to chyba dlatego, że ma murek na samym dole:) raz jeszcze dzieki:) Mam nadzieję, że pomoże Wam to w podjęciu decyzji, jakakolwiek ona będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 25.06.2009 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Cześć wogle Odnośnie wiatraków, to nic nie chcę mówić, ale za kilka lat mam mieć swój własny na podwórku, taki mały przydomowy Cześć Odnośnie wiatraków, to nie stawiaj tylko takiego jak te nasze... On ma 90m wysokości, a jak jedno ramię śmigła jest w pionie to 120m Kolosy. Chcesz mieć własny prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.06.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Nasz ma być mały, taki jaki można zrobić bez pozwolenia specjalnego, tylko na zgłoszenie i tylko na własny użytek. Mamy takie wiatry, że aż szkoda nie wykorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 25.06.2009 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Wiem, że u nas jak ktoś stawiał taki wiatrak na swoim podwórku to musiał odsprzedawać tę energię dla ZE, a potem "dostawał" prąd spowrotem od ZE po preferencyjnych cenach Zdzierstwo monopolisty!! To znaczy, że u Was jest inaczej, czy może wiatrak dlatego, że bedzie bez pozwolenia (ze względu pewnie na rozmiary i mozliwości wytworzenia prądu?)to nie będzie konieczności przekazywania tej energii do ZE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.06.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Witaj Iwyś. wysłałam Ci rano zapytanie na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.06.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Iwuś, ten nasz wiatrak ma wystarczyć nam tylko na kilka sprzętów. Ma mieć max 15 metrów wys. i chyba 2KW. Nie sądzę, zeby ZE chciało coś z tego A to i tak po solarach dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 25.06.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Przybiegłam ,co tchu z rewizytą!co ja tu widzę -wy już mieszkacie Czytanie dziennika nadrobię wieczorkiem ,ale ,co położyło mnie na kolana ,to przepiękna okolica i domek taki ...bajkowy i jaka wspaniała tapeta ,ta bordo ,cudo!serdecznie pozdrawiam Podlasie ,tym bardziej ,że często odwiedzam ,(m mój pochodzi z Białej podl.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 25.06.2009 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Iwuś, ten nasz wiatrak ma wystarczyć nam tylko na kilka sprzętów. Ma mieć max 15 metrów wys. i chyba 2KW. Nie sądzę, zeby ZE chciało coś z tego A to i tak po solarach dopiero No to rzeczywiście. My mamy solary, ale jestem na maksa niezadowolona ( Kupiliśmy rurowe, bo miały odzyskiwać temp. nawet w pochmurne dni. Bajka na 102, firma Urlich. Po kilku telefonach do serwisu Pan w końcu zaproponował dokupienie jeszcze jednego okna. Marketing to sie chyba u nich nazywa. Kolektor na dachu o nachyleniu 40 stopni od strony południowej, czyli optymalnie, ale wystarczy jeden dzień bez słońca i mamy wodę o temp. ok. 19 stopni. Ja nie uważam żeby była to woda do mycia, chyba że dla morsa Po co wciskać kit, że zestaw jedno okno i zbiornik 300 litrów, jest optymalny dla 4-ro osobowej rodziny. Kupa śmiechu Mówię Ci wolałabym te 10 tyś. (łącznie z montażem i materiałami) wydać na opał. Miałabym wtedy drewna na 4 sezony. Teraz w pochmurny dzień wystarczy troche makulatury i trzy stare deski a mam wodę, że aż paruje z kranu i jeszcze puszczamy na grzejnik do łazienki i jest super. Najbardziej bezsensownie wydanie pieniądze na budowie i wcale nie takie małe Popytajcie jeszcze z tymi solarami, bo myśmy przed zakupem słyszeli same pozytywy, a potem jak juz mieliśmy problem i zaczęliśmy drążyć to okazało się, że nie całkiem jest tak różowo. Kino nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 25.06.2009 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Przybiegłam ,co tchu z rewizytą!co ja tu widzę -wy już mieszkacie Czytanie dziennika nadrobię wieczorkiem ,ale ,co położyło mnie na kolana ,to przepiękna okolica i domek taki ...bajkowy i jaka wspaniała tapeta ,ta bordo ,cudo!serdecznie pozdrawiam Podlasie ,tym bardziej ,że często odwiedzam ,(m mój pochodzi z Białej podl.) Dzięki Beauty Okolica rzeczywiście przepiękna. Urzekła nas tak samo. Nie mogę się już doczekać ciepłych letnich wieczorów i świerszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 25.06.2009 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Witaj Iwyś. wysłałam Ci rano zapytanie na priv Przepraszam, że tak późno zauważyłam, ale właśnie Ci odpisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 25.06.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Iwuś, przeczytałam w dzienniku, że podobają Ci się kamienie Rodos. Przesyłam Ci zdjęcie kawałka mojego domu i zgadnij co mam na ścianie? http://img38.imageshack.us/img38/8942/p1010834p.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 25.06.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 No nie! To ja sobie przyszłam sielskie okolice pooglądać, piękny naturalny widok - bo i te wiatraki mają swój bądź co bądź osobliwy urok... a tu po tylu dyskusjach moge dopiero Twoje mieszkanie Beatko zobaczyć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts