Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Pradolina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Iwuś, przeczytałam w dzienniku, że podobają Ci się kamienie Rodos. Przesyłam Ci zdjęcie kawałka mojego domu i zgadnij co mam na ścianie? :lol:

Ha ! Wiedziałam, że to dobry pomysł z Rodos :D Narazie jeszcze na ścianie ja tego nie mam :cry: , ale przez najbliższe lata będziemy realizować wizję naszego zakątka. 8) 8) Teraz widzę, że wybór domu z bala nie był u Was przypadkowy, to poprostu wynikło z potrzeby ducha :D :D

Iwuś, ten nasz wiatrak ma wystarczyć nam tylko na kilka sprzętów. Ma mieć max 15 metrów wys. i chyba 2KW. Nie sądzę, zeby ZE chciało coś z tego :lol:

A to i tak po solarach dopiero :lol:

No to rzeczywiście. :D My mamy solary, ale jestem na maksa niezadowolona :evil: ( Kupiliśmy rurowe, bo miały odzyskiwać temp. nawet w pochmurne dni. Bajka na 102, firma Urlich. Po kilku telefonach do serwisu Pan w końcu zaproponował dokupienie jeszcze jednego okna. :o Marketing to sie chyba u nich nazywa. Kolektor na dachu o nachyleniu 40 stopni od strony południowej, czyli optymalnie, ale wystarczy jeden dzień bez słońca i mamy wodę o temp. ok. 19 stopni. Ja nie uważam żeby była to woda do mycia, chyba że dla morsa :lol: :-? Po co wciskać kit, że zestaw jedno okno i zbiornik 300 litrów, jest optymalny dla 4-ro osobowej rodziny. Kupa śmiechu :lol: :-? Mówię Ci wolałabym te 10 tyś. (łącznie z montażem i materiałami) wydać na opał. Miałabym wtedy drewna na 4 sezony. Teraz w pochmurny dzień wystarczy troche makulatury i trzy stare deski a mam wodę, że aż paruje z kranu i jeszcze puszczamy na grzejnik do łazienki i jest super. Najbardziej bezsensownie wydanie pieniądze na budowie :cry: :cry: i wcale nie takie małe :cry: :cry:

Popytajcie jeszcze z tymi solarami, bo myśmy przed zakupem słyszeli same pozytywy, a potem jak juz mieliśmy problem i zaczęliśmy drążyć to okazało się, że nie całkiem jest tak różowo. :cry:

Kino nie?

Hmm, a my się poważnie zastanawiamy nad solarami...muszę w takim razie jeszcze poczytać i poszukać informacji, bo faktycznie tania rzecz to to nie jest. :roll:

A domek macie super :D Też bym już chciała być na takim etapie :roll: :D

No nie! To ja sobie przyszłam sielskie okolice pooglądać, piękny naturalny widok - bo i te wiatraki mają swój bądź co bądź osobliwy urok... a tu po tylu dyskusjach moge dopiero Twoje mieszkanie Beatko zobaczyć??? :roll: :-?

No i u mnie tez przecie sielskie klimaty :lol: :lol: :lol: Taki mały misz masz, Wszystkiego po trochu!nie zwracajcie tylko uwagi na bałaganik,ale u nas nikt nikogo sprzątaniem nie katuje ,taki swojski luzik :lol: :lol:

A, zapomniałamże przykuły mój wzrok także piękne filiżanki. Bardzo lubię taki właśnie kształt :D :D A Twoja gwiazdka to ile ma lat?

Moja córcia skończyła niedawno całe 11lat.Dopiero wakacje się zaczęły ,a ona już nudzi się jak mops .Wczoraj robiła dżem truskawkowy,bo praca w kuchni wyjątkowo dobrze jej idzie :lol:

Przybiegłam ,co tchu z rewizytą!co ja tu widzę -wy już mieszkacie :o :o Czytanie dziennika nadrobię wieczorkiem ,ale ,co położyło mnie na kolana ,to przepiękna okolica i domek taki ...bajkowy :o i jaka wspaniała tapeta ,ta bordo ,cudo!serdecznie pozdrawiam Podlasie ,tym bardziej ,że często odwiedzam ,(m mój pochodzi z Białej podl.) :D :D

oooo mój rodak :lol:

Jaki ten świat mały jest, co? :wink:

Wogle to dzień dobry

Iwuś, nie mamy już chyba wyjścia bo wszystko jest puszczone w dom pod solary i na to trochę kasy też poszło. Jakieś upatrzone mąż ma, tylko nie wiem które to dokładnie. Jeszcze musimy wydac jakieś 5 tys. na same solary, mam nadzieję że trochę staniały..

Hmm, a my się poważnie zastanawiamy nad solarami...muszę w takim razie jeszcze poczytać i poszukać informacji, bo faktycznie tania rzecz to to nie jest. :roll:

A domek macie super :D Też bym już chciała być na takim etapie :roll: :D

Całkowicie tego nie przekreślam, ale warto się dokładnie dowiedzieć. Może ktoś w sąsiedztwie ma, wtedy warto spytać. My wczoraj znowu odpalalismy piec :-? Jak jest dobre słońca to woda żar, ale kolektory miały grzać nawet kiedy słońca nie ma, a to już jest nieprawda i oszustwo. :cry: :-?

Życzę szybkiej przeprowadzki :D 8)

Wogle to dzień dobry

Iwuś, nie mamy już chyba wyjścia bo wszystko jest puszczone w dom pod solary i na to trochę kasy też poszło. Jakieś upatrzone mąż ma, tylko nie wiem które to dokładnie. Jeszcze musimy wydac jakieś 5 tys. na same solary, mam nadzieję że trochę staniały..

No to rzeczywiście :-? Mam nadzieję, że będziecie zadowoleni, przecież jest tylu którzy wznoszą peany na cześć kolektorów, więc może coś w tym jest.

Jak tam samopoczucie? Brzuszek ma się dobrze? Miele małymi piętkami? :D :D :D

A, zapomniałamże przykuły mój wzrok także piękne filiżanki. Bardzo lubię taki właśnie kształt :D :D A Twoja gwiazdka to ile ma lat?

Moja córcia skończyła niedawno całe 11lat.Dopiero wakacje się zaczęły ,a ona już nudzi się jak mops .Wczoraj robiła dżem truskawkowy,bo praca w kuchni wyjątkowo dobrze jej idzie :lol:

Zdolniacha, w tym wieku mieć takie potrzeby :o Moje też się nudzą, a znudy czasem głupie pomysły przychodzą do głowy :lol: :lol: Dla Oli kupiliśmy większy rower, więc narazie jest zafascynowana nowym sprzętem. No i czekają nas rodzinne wycieczki, bo wszyscy jesteśmy roweromaniakami :D

http://i0.instantgallery.pl/i/iw/iwonaz4/1d18cffe4c9e3e484b369c6a04898802158850.jpg

Podziwiam takich ludzi jak Ty, bezinteresownych, robiacych coś dla innych !!!

Ja od czasu głośnej kampani w TVN tez nosze się z powaznym zamiarem aby zostac dawca szpiku kostnego. Póki co powstrzymuje mnie przed tym moja sytuacja zrowotna, nie wiem czy moge zostac dawcą. Teraz w lipcu mam wizyte u mojego lekarza w Bydgoszczy i zapytam go o to.

wpadlam do ciebie przez twoj wpis w komentarzach u BEAUTY i nie zaluje :D

bardzo domowo u ciebiej, takie mile klimaty, czuje ze milo by mi sie u ciebie mieszkalo :wink:

dziennik narazie z grubsza przelecialam, mozesz wiec mi napisac cos o swoich dechach (jakie drewno, cena, wykonczenie, gdzie kupilas)

pozdrawiam goraco i zapisuje sie do kibicujacych :D

Podziwiam takich ludzi jak Ty, bezinteresownych, robiacych coś dla innych !!!

Ja od czasu głośnej kampani w TVN tez nosze się z powaznym zamiarem aby zostac dawca szpiku kostnego. Póki co powstrzymuje mnie przed tym moja sytuacja zrowotna, nie wiem czy moge zostac dawcą. Teraz w lipcu mam wizyte u mojego lekarza w Bydgoszczy i zapytam go o to.

To jest bardzo indywidualna decyzja i poprostu czasem musi przyjść ten moment, a form pomocy przecież jest tak wiele, że można się spełnić na wielu płaszczyznach. :D Czasem ważne, żeby być poprostu dobrym człowiekiem a nie od razu "dać się kroić" :wink: Prawda?

wpadlam do ciebie przez twoj wpis w komentarzach u BEAUTY i nie zaluje :D

bardzo domowo u ciebiej, takie mile klimaty, czuje ze milo by mi sie u ciebie mieszkalo :wink:

dziennik narazie z grubsza przelecialam, mozesz wiec mi napisac cos o swoich dechach (jakie drewno, cena, wykonczenie, gdzie kupilas)

pozdrawiam goraco i zapisuje sie do kibicujacych :D

Fajnie, że mnie odwiedziłaś. :D Dzięki za miłe słowa. 8) Jeżeli chodzi o dechy to masz na myśli ogrodzenie czy dom? Bo chętnie Ci napiszę o wszystkim dokładnie.