Iwuś 13.07.2009 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Ogrodzenie zamknięte, ale pozostały do zrobienian estetyczne detale typu obłożenie murków kamieniem JURA. Zdjęcia wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 14.07.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 bardzo ładnie wyszedł Wam ten kominek,...i nawet z białymi fugami wygląda b. ładnie i tak jasno...!! brama i narożniki te z bloczków -z tą furtką po prawej bardzo ładnie to wygląda, czyli przykład jak NIE proste ogrodzenie może fajnie wyglądać,płot tez mi sie podoba.... desiasty i fajniutki.....! b. ładny kolor desek.. a jak ten fiskars sie sprawuje? naprawde taka dobra ta siekiereczka?bo nas też czeka rozłupywanie tego co nabyłam do palenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 14.07.2009 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Fiskars jest nie do zdarcia i ma bardzo fajną zaletę... prawie sama rąbie Żadna inna siekiera jej nie dorównuje a mamy trzy. Możesz w ciemno kupić, będziesz zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 14.07.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Iwuś, tak pięknie u ciebie... W domu i wokół domu - super! Jak zobaczyłam te straszydła machające skrzydłami, to doznałam szoku. Może uda się jednak je unieszkodliwić jakoś? U mnie ostatnio ok. 150 m. od domu zorganizowano skup trzody chlewnej (środek spokojnej - kiedyś- wsi), nikogo nikt nie pytał o zdanie, a z resztą okazało się po moim rozpoznaniu, że nikomu to nie przeszkadza. U was może się zbierze większa grupa i - jeśli będzie trzeba - zdziała coś przeciwko tym wiatrakom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 14.07.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Iwuś, poczytałam Wasz Dziennik, pooglądałam zdjęcia i muszę Ci podziękować za to. Dom jak z bajki, otoczenie też, w zabieganym świecie to miejsce błogiego spokoju i wyciszenia, tak to odbieram.A weranda, bo to coś więcej niż taras...tak klimatyczna, że od zdjęć oczu nie można oderwać.To taki ciepły, rodzinny dom, do którego nawet dorosłe już dzieci będą zawsze wracać i czuć się szczęśliwe. Piękne to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 14.07.2009 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Iwuś, tak pięknie u ciebie... W domu i wokół domu - super! Jak zobaczyłam te straszydła machające skrzydłami, to doznałam szoku. Może uda się jednak je unieszkodliwić jakoś? U mnie ostatnio ok. 150 m. od domu zorganizowano skup trzody chlewnej (środek spokojnej - kiedyś- wsi), nikogo nikt nie pytał o zdanie, a z resztą okazało się po moim rozpoznaniu, że nikomu to nie przeszkadza. U was może się zbierze większa grupa i - jeśli będzie trzeba - zdziała coś przeciwko tym wiatrakom? jak trzeba będzie to sama na nie rusze z siekierą Najbardziej pocieszyła mnie siostra... powiedziała: "weź przestań, z tymi wiatrakami i waszym domem okolica dostała skandynawskiego klimatu..." i narazie sie tego trzymam Ale z tym skupem trzody ... szok , ale ja już się przekonałam, że ludzie na wsiach tak mają, póki im ktoś nie włazi na podwórko to git, a na resztę zlewka totalna... niestety. Może uda się jeszcze coś zrobić! Ten ktoś ma odpowiednie zezwolenia na prowadzenie takiej działalności? I czy nie jest to sprzeczne z planem zagospodarowania, który też określa jakie dziedziny działaności mogą być prowadzone w określonych obszarach! Sprawdź w gminie, no nie do uwierzenia wręcz Współczuję Ci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 14.07.2009 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Iwuś, poczytałam Wasz Dziennik, pooglądałam zdjęcia i muszę Ci podziękować za to. Dom jak z bajki, otoczenie też, w zabieganym świecie to miejsce błogiego spokoju i wyciszenia, tak to odbieram. A weranda, bo to coś więcej niż taras...tak klimatyczna, że od zdjęć oczu nie można oderwać. To taki ciepły, rodzinny dom, do którego nawet dorosłe już dzieci będą zawsze wracać i czuć się szczęśliwe. Piękne to. Tola... Rozbroiłaś mnie Łezka mi się zakręciła jak przeczytałam Twój post. Wyraziłaś tymi paroma zdaniami to co właśnie wewnętrznie czuję i pragnę realizować. Cieszę się, że odczuwasz klimat, który pragniemy stworzyć i emocje, które nami kierują. Dziękuję ... Niesamowite uczucie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.07.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Iwus ogrodzenie ladnie wyszlo, a jak jeszcze murki oblozysz kamieniem to bedzie miodzio ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 14.07.2009 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Iwus ogrodzenie ladnie wyszlo, a jak jeszcze murki oblozysz kamieniem to bedzie miodzio ! Dzięki magpie101 Już nie mogę się tego doczekać, ale przed nami jeszcze dużo pracy, ale to juz dla nas normalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 17.07.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Iwuś, ten nastrój o którym piszesz widać na każdym zdjęciu Waszego domu. Ten klimat już stworzyłaś, udało Ci się i z całego serca gratuluję. W takim miejscu wszystkie pory roku są wyraziste, piękne, nawet listopad nie będzie smętny, bo to czas oczekiwania na biel śniegu, na te śniegowe czapy na daszku Waszego tarasu. Kolędy razem z Wami będą śpiewać sarenki A teraz lato ze wszystkimi jego zapachami...cudo, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 19.07.2009 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Iwuś, ten nastrój o którym piszesz widać na każdym zdjęciu Waszego domu. Ten klimat już stworzyłaś, udało Ci się i z całego serca gratuluję. W takim miejscu wszystkie pory roku są wyraziste, piękne, nawet listopad nie będzie smętny, bo to czas oczekiwania na biel śniegu, na te śniegowe czapy na daszku Waszego tarasu. Kolędy razem z Wami będą śpiewać sarenki A teraz lato ze wszystkimi jego zapachami...cudo, prawda? Czarodziejka z Ciebie Właśnie wczoraj pomyślałam o tym, że nie mogę (o zgrozo )doczekać się już kolorów jesieni, a zimą kiedy pada śnieg za oknem a w kominku trzaska płomień włączę sobie jakieś kameralne klawesynowe kawałki i będzie cudnie... Dziś padał kapuśniaczek a w naszym domu panował klimat gorącej Kuby (powalająca muzyka ) Dzięki, że tak pięknie piszesz o naszym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 24.07.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Imponujące tempo od początków do wprowadzki, przepiękna okolica, świetny zwierzyniec. Pozwolisz, że podpatrzę i podkradnę nieco zdjęć i nazw roślin. W końcu dowiedziałam się o drzewko, które chcę a nie wiedziałam co to- chodzi o octowiec . Dzięki za inspiracje, pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.07.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 zazdroszcze Ci tego tarasu !!! a o wiatrołap i pokój dla gości sie nie martw.....na wszystko przyjdzie czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 25.07.2009 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Imponujące tempo od początków do wprowadzki, przepiękna okolica, świetny zwierzyniec. Pozwolisz, że podpatrzę i podkradnę nieco zdjęć i nazw roślin. W końcu dowiedziałam się o drzewko, które chcę a nie wiedziałam co to- chodzi o octowiec . Dzięki za inspiracje, pozdrawiam Monika Heej, dzięki. Hm... a z octowcem to muszę temat przemyśleć. Piękne drzewo-krzew ale jak tylko komuś wspominam, że go posadzę słyszę dużo skarg na jego siłę rozmnażania. Myślałam, że jak będę często kosić trawę (bo i tak musimy to robić raz, dwa razy w tygoniu) to będę miała to z głowy. jednak ostatnio słyszałam, że odrosty rosną szybciej niż trawa i od razu wyrasta pałka . Może sposobem będzie np. wykopać dziurę na trzy kręgi 50 betonowe i w takim czymś go posadzić. Kręgów nie będzie widać bo będą całkowicie pod ziemią, a odrosty z takiej głębokości nie przebiją się na powierzchnię?? Muszę nad tym pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 25.07.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 zazdroszcze Ci tego tarasu !!! a o wiatrołap i pokój dla gości sie nie martw.....na wszystko przyjdzie czas Kala67 ja niestety z tych napalonych niecierzpliwych jestem, oj ciężko mi z tym żyć ciężko ...hm ... a ze mną jeszcze ciężej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.07.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Iwus......moja znajoma ma sumaka octowca i ja u niej nie widziałam żadnych odrostów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 26.07.2009 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Hej O octowcach nic nie wiem, widze je tylko u ludzi przy działkach. Jakoś tak fajnie się prezentują. Ale mam pytanie o tę wierzbę trójkolorową. To taka nazwa? Muszę poczytać o jej wymaganiach glebowych bo nie każde drzewo u mnie nadaje sie do posadzenia. A o wiatrołap nie ma co się matrwić. Powoli sami go wykończycie Zwierzaka gratuluję i cieszę sie jednocześnie, że udało mi się identyczny pomysł Julce wyperswadować. Powiedziałam, że tata ma uczulenie na króliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 26.07.2009 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Hej O octowcach nic nie wiem, widze je tylko u ludzi przy działkach. Jakoś tak fajnie się prezentują. Ale mam pytanie o tę wierzbę trójkolorową. To taka nazwa? Muszę poczytać o jej wymaganiach glebowych bo nie każde drzewo u mnie nadaje sie do posadzenia. A o wiatrołap nie ma co się matrwić. Powoli sami go wykończycie Zwierzaka gratuluję i cieszę sie jednocześnie, że udało mi się identyczny pomysł Julce wyperswadować. Powiedziałam, że tata ma uczulenie na króliki No coś Ty Ja jestem zadowolona z obecności królika. Dbanie o niego to pesteczka, jest mniej problemowy niż pies a dziewczyny mają z nim chociaż zabawę, bo z Togą się nie da. Profesjonalna nawza wierzby to Hakura. Myślę, że jest w miarę przyzwoita w hodowli jak wszystkie japońskie roślinki, ich klimat też nie rozpieszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 26.07.2009 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Iwus......moja znajoma ma sumaka octowca i ja u niej nie widziałam żadnych odrostów Hmmm... to już sama nie wiem o chodzi z tymi octowcami, słyszę same skrajne opinie, a podoba mi się baaaaardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.07.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Iwuś......wsadź u siebie to sie przekonasz pięknie wygladaja teraz z kwiatami !!! ja napewno u siebie wsadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts