Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Pradolina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bardzo ładnie wyszedł Wam ten kominek,...

i nawet z białymi fugami wygląda b. ładnie i tak jasno...!!

brama i narożniki te z bloczków -z tą furtką po prawej bardzo ładnie to wygląda, czyli przykład jak NIE proste ogrodzenie może fajnie wyglądać,

płot tez mi sie podoba.... desiasty i fajniutki.....! b. ładny kolor desek..

a jak ten fiskars sie sprawuje? naprawde taka dobra ta siekiereczka?

bo nas też czeka rozłupywanie tego co nabyłam do palenia..

Iwuś, tak pięknie u ciebie... W domu i wokół domu - super! Jak zobaczyłam te straszydła machające skrzydłami, to doznałam szoku. Może uda się jednak je unieszkodliwić jakoś? U mnie ostatnio ok. 150 m. od domu zorganizowano skup trzody chlewnej (środek spokojnej - kiedyś- wsi), nikogo nikt nie pytał o zdanie, a z resztą okazało się po moim rozpoznaniu, że nikomu to nie przeszkadza. U was może się zbierze większa grupa i - jeśli będzie trzeba - zdziała coś przeciwko tym wiatrakom?

Iwuś, poczytałam Wasz Dziennik, pooglądałam zdjęcia i muszę Ci podziękować za to. Dom jak z bajki, otoczenie też, w zabieganym świecie to miejsce błogiego spokoju i wyciszenia, tak to odbieram.

A weranda, bo to coś więcej niż taras...tak klimatyczna, że od zdjęć oczu nie można oderwać.

To taki ciepły, rodzinny dom, do którego nawet dorosłe już dzieci będą zawsze wracać i czuć się szczęśliwe. Piękne to.

Iwuś, tak pięknie u ciebie... W domu i wokół domu - super! Jak zobaczyłam te straszydła machające skrzydłami, to doznałam szoku. Może uda się jednak je unieszkodliwić jakoś? U mnie ostatnio ok. 150 m. od domu zorganizowano skup trzody chlewnej (środek spokojnej - kiedyś- wsi), nikogo nikt nie pytał o zdanie, a z resztą okazało się po moim rozpoznaniu, że nikomu to nie przeszkadza. U was może się zbierze większa grupa i - jeśli będzie trzeba - zdziała coś przeciwko tym wiatrakom?

:lol: :lol: :lol: jak trzeba będzie to sama na nie rusze z siekierą :lol: :lol:

Najbardziej pocieszyła mnie siostra... powiedziała: "weź przestań, z tymi wiatrakami i waszym domem okolica dostała skandynawskiego klimatu..." i narazie sie tego trzymam :wink: :lol:

Ale z tym skupem trzody ... szok :o :o , ale ja już się przekonałam, że ludzie na wsiach tak mają, póki im ktoś nie włazi na podwórko to git, a na resztę zlewka totalna... niestety. Może uda się jeszcze coś zrobić! Ten ktoś ma odpowiednie zezwolenia na prowadzenie takiej działalności? I czy nie jest to sprzeczne z planem zagospodarowania, który też określa jakie dziedziny działaności mogą być prowadzone w określonych obszarach! Sprawdź w gminie, no nie do uwierzenia wręcz :o Współczuję Ci. :cry:

Iwuś, poczytałam Wasz Dziennik, pooglądałam zdjęcia i muszę Ci podziękować za to. Dom jak z bajki, otoczenie też, w zabieganym świecie to miejsce błogiego spokoju i wyciszenia, tak to odbieram.

A weranda, bo to coś więcej niż taras...tak klimatyczna, że od zdjęć oczu nie można oderwać.

To taki ciepły, rodzinny dom, do którego nawet dorosłe już dzieci będą zawsze wracać i czuć się szczęśliwe. Piękne to.

Tola... Rozbroiłaś mnie :cry: Łezka mi się zakręciła jak przeczytałam Twój post. Wyraziłaś tymi paroma zdaniami to co właśnie wewnętrznie czuję i pragnę realizować. Cieszę się, że odczuwasz klimat, który pragniemy stworzyć i emocje, które nami kierują. Dziękuję :D ... Niesamowite uczucie...

Iwuś, ten nastrój o którym piszesz widać na każdym zdjęciu Waszego domu.

Ten klimat już stworzyłaś, udało Ci się i z całego serca gratuluję.

W takim miejscu wszystkie pory roku są wyraziste, piękne,

nawet listopad nie będzie smętny, bo to czas oczekiwania na biel śniegu,

na te śniegowe czapy na daszku Waszego tarasu. Kolędy razem z Wami będą śpiewać sarenki :wink:

A teraz lato ze wszystkimi jego zapachami...cudo, prawda?

Iwuś, ten nastrój o którym piszesz widać na każdym zdjęciu Waszego domu.

Ten klimat już stworzyłaś, udało Ci się i z całego serca gratuluję.

W takim miejscu wszystkie pory roku są wyraziste, piękne,

nawet listopad nie będzie smętny, bo to czas oczekiwania na biel śniegu,

na te śniegowe czapy na daszku Waszego tarasu. Kolędy razem z Wami będą śpiewać sarenki :wink:

A teraz lato ze wszystkimi jego zapachami...cudo, prawda?

Czarodziejka z Ciebie :D Właśnie wczoraj pomyślałam o tym, że nie mogę (o zgrozo :lol: )doczekać się już kolorów jesieni, a zimą kiedy pada śnieg za oknem a w kominku trzaska płomień włączę sobie jakieś kameralne klawesynowe kawałki i będzie cudnie... :D Dziś padał kapuśniaczek a w naszym domu panował klimat gorącej Kuby (powalająca muzyka :roll:)

Dzięki, że tak pięknie piszesz o naszym miejscu 8)

Imponujące tempo od początków do wprowadzki, przepiękna okolica, świetny zwierzyniec. Pozwolisz, że podpatrzę i podkradnę nieco zdjęć i nazw roślin. W końcu dowiedziałam się o drzewko, które chcę a nie wiedziałam co to- chodzi o octowiec :). Dzięki za inspiracje, pozdrawiam

Monika

Imponujące tempo od początków do wprowadzki, przepiękna okolica, świetny zwierzyniec. Pozwolisz, że podpatrzę i podkradnę nieco zdjęć i nazw roślin. W końcu dowiedziałam się o drzewko, które chcę a nie wiedziałam co to- chodzi o octowiec :). Dzięki za inspiracje, pozdrawiam

Monika

Heej, dzięki. Hm... a z octowcem to muszę temat przemyśleć. Piękne drzewo-krzew ale jak tylko komuś wspominam, że go posadzę słyszę dużo skarg na jego siłę rozmnażania. Myślałam, że jak będę często kosić trawę (bo i tak musimy to robić raz, dwa razy w tygoniu) to będę miała to z głowy. jednak ostatnio słyszałam, że odrosty rosną szybciej niż trawa i od razu wyrasta pałka :-? . Może sposobem będzie np. wykopać dziurę na trzy kręgi 50 betonowe i w takim czymś go posadzić. Kręgów nie będzie widać bo będą całkowicie pod ziemią, a odrosty z takiej głębokości nie przebiją się na powierzchnię?? Muszę nad tym pomyśleć.

Hej

O octowcach nic nie wiem, widze je tylko u ludzi przy działkach. Jakoś tak fajnie się prezentują.

Ale mam pytanie o tę wierzbę trójkolorową. To taka nazwa? Muszę poczytać o jej wymaganiach glebowych bo nie każde drzewo u mnie nadaje sie do posadzenia.

A o wiatrołap nie ma co się matrwić. Powoli sami go wykończycie :lol:

Zwierzaka gratuluję i cieszę sie jednocześnie, że udało mi się identyczny pomysł Julce wyperswadować. Powiedziałam, że tata ma uczulenie na króliki :lol:

Hej

O octowcach nic nie wiem, widze je tylko u ludzi przy działkach. Jakoś tak fajnie się prezentują.

Ale mam pytanie o tę wierzbę trójkolorową. To taka nazwa? Muszę poczytać o jej wymaganiach glebowych bo nie każde drzewo u mnie nadaje sie do posadzenia.

A o wiatrołap nie ma co się matrwić. Powoli sami go wykończycie :lol:

Zwierzaka gratuluję i cieszę sie jednocześnie, że udało mi się identyczny pomysł Julce wyperswadować. Powiedziałam, że tata ma uczulenie na króliki :lol:

No coś Ty :o :lol: Ja jestem zadowolona z obecności królika. Dbanie o niego to pesteczka, jest mniej problemowy niż pies a dziewczyny mają z nim chociaż zabawę, bo z Togą się nie da.

Profesjonalna nawza wierzby to Hakura. Myślę, że jest w miarę przyzwoita w hodowli jak wszystkie japońskie roślinki, ich klimat też nie rozpieszcza.