sekretarka 28.01.2017 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Bladyy78 wiem o czym piszesz, to jest podobne do tej pyrolizy, ale w dalszym ciągu są piekarniki dostępne z emalią łatwo czyszczącą, i takie są najtańsze, bo proste i taki zamierzam kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 01.02.2017 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Mam piekarnik Siemensa z pyrolizą, dwa poziomy prowadnic teleskopowych, kupiony 5 lat temu, cena wtedy 2 tys. W życiu nigdy przenigdy nie zamieniłabym pyrolizy na żadne niby łatwo - czyszczące emalie. Nie mam żadnej chropowatej powierzchni tak jak jest w przypadku wkładów katalitycznych. Po pyrolizie piekarnik wygląda jak nowy. Używam standardowo - mięso, chleb, zapiekanki, czasem ciasto. Czyszczenie pyrolityczne włączam tak dwa - trzy razy w roku, więc rachunki za prąd z tego tytułu raczej nie powalają Taka częstotliwość w zupełności wystarcza. Od pięciu lat nie wiem co to szorowanie piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 01.02.2017 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Jak się ma pyroliza do zużycia energii i jak to wpływa na zabudowę meblową w kuchni (w końcu tam jest kilkaset stopni) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 05.02.2017 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Wrzucam zdjęcia dla wszystkich nieprzekonanych do pyrolizy: Przed Po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.02.2017 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 u mnie w instrukcji napisali, że trzeba prowadnice ściagac do pyrolizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 06.02.2017 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Ja również zdejmuję prowadnice - trzeba je umyć ręcznie, co zajęło mi wczoraj całe 3 minuty. Na czas pyrolizy wkładam dwa metalowe uchwyty, na których kładę blachę - dzięki temu ona się też czyści sama. Uchwyty są do kupienia na necie.Co do mebli wokół piekarnika - nagrzewają się dość mocno. Ale nic się z nimi nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 09.02.2017 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 W obecnym piekarników też mamy tą funkcję i z całą pewnością piekarnik(i) w budowanym tomu też to będą miały.Funkcja bardzo dobrze działa, po 4 latach piekarnik nadal wygląda jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitarutek 17.12.2017 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 (edytowane) Piekarnik mam od trzech lat. Moderowano pyrolizą. Nigdy jej nie wykorzystałam. Dzisiaj przygotowując się do świąt zaczęłam szorować piekarnik. Nie był mocno zabrudzony, ale miał pełno "kropek" i przy wiatraczku jakby zacieki z tłuszczu. Cały wiatrak był obtłuszczony. Już chciałam wołać męża aby mi odkręcił blaszkę od wiatraka, ale przypomniałam sobie, że mam pyrolizę. Musiałam poszukać w necie jak to zrobić. Mój piekarnik ma trzy stopnie ustawienia pyro. Ustawiłam średni na 1,5h. I wiecie co CUDO, wszystko czyściuteńkie jakby nowy. Oczywiście potem wymyłam szyby i piekarnik jest jak nowy. Od jakiegoś czasu piekarnik sam sygnalizował Pyrolizę, ale nie skojarzyłam tego znaczka na nim ha ha. Naprawdę polecam. Edytowane 17 Grudnia 2017 przez Tomaszs131 Lokowanie produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sqbnc 07.03.2018 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Witam Planuje kupić piekarnik z pyroliza dokładnie model whirlpool akzm 8480mb ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy posiada "katalizator zapachów" wogole nie mogę znaleźć informacji na temat tych pochłaniaczy zapachów ktoś coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winyl 07.06.2018 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 (edytowane) Witam Planuje kupić piekarnik z pyroliza dokładnie model whirlpool akzm 8480mb ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy posiada "katalizator zapachów" wogole nie mogę znaleźć informacji na temat tych pochłaniaczy zapachów ktoś coś wie na ten temat? Ja powiem Ci tak. Whirlpool,Bosh,Siemens to rebrandowany Bauknecht. Po rozebraniu lub nie, można na nich znaleźć nalepkę Bauknecht. Różnią się tylko panelem sterowania, Siemens ma na drzwiach metal po odwodzie i okienko tak jak w starych piekarnikach. Bosh i Whirlpool mają wewnętrzną szybę, która Uwaga! nie jest odporna na pyrolizę w piekarnikach z pyrolizą , Nawet te same programy mają. Żaden z nich nie ma katalizatora czy pochłaniacza zapachów. W ogóle to jest katalizator CO do CO2 i pochłaniacz zapachów. Żadne w w/w nie maja pochłaniacza zapachów, nie wiem jak katalizator CO,ale pewnie tez nie. Bauknecht wygląda tak samo jak Whirlpool,bo Bauknecht to własność Whirlpoola lub odwrotnie. Tylko Bauknecht nie ma tej 6 na pokrętle co Whirlpool reklamuje jako 6 zmysł he,he. Szybę wewnętrzną i uszczelkę w Boshu i Whirlpoolu trzeba dokładnie wyczyścić przed pyrolizą a i tak tłuszcz potrafi się wpalić w szybę. Obejrzyj sobie: youtu.be/WLtIZUcX_aQ albo youtu.be/WLtIZUcX_aQ . Jak znasz niemiecki to w drugim filmiku gość wyraźnie mówi że śmierdzi w kuchni podczas pyrolizy tego Bosha. Albo można ten katalizator kupić oddzielnie jak piszą tu. Także tyle w temacie pochłaniacza zapachów. Jak wyraźnie nie jest napisane, że ma, to nie ma! Chociaż może jak się nie znam bo tu piszą że można kupić katalizator do Electrolux EOC45752OX a na stronie Electroluxa nie znajdziesz info że ma katalizator?!? Jak patrzę na tego Electroluxa to tez rebrand Bauknechta tylko panel bez pokrętła a tak to nawet przyciski dotykowe te same he,he. Dzwoniłem na infolinię Whirlpoola i gość stwierdził że w jego katalogu który ma na kompie nie ma żadnej informacji co do tego aby jakikolwiek piekarnik miał wyszczególniony katalizator czy pochłaniacz zapachów. Może każdy ma chociaż katalizator bo pochłaniacz to może nie każdy wyposażony w pyrolizę? Nie wiem czemu producenci kiedyś o tym pisali, a teraz nie piszą. Czyli nie ma co przepłacać za Bosha czy Siemensa można kupić Whirpoola czy Electroluxa? A jeszcze lepiej ściągnąć sobie Bauknechta z Deutchlandu. Kolega mi podpowiada, że na rynku europejskim to został tylko Bauknecht/Whirpool i wszyscy inni biorą sprzęt i podzespoły od nich. Pozdro Edytowane 7 Czerwca 2018 przez winyl dodatkowe dane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.