Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do DZIENNIKA MAANMY (Z14)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 174
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pierwsz zdjęcia w dzienniku i już strop - NIESAMOWITE TEMPO :o :o :o

Maanmy kurczę no super, toś Ty za niedługo się wprowadzisz - normalnie nie wierzę :o

A tak swoją drogą to Ci zazdroszczę....

Bo ja to zawsze sobie myślałam, że nasz dom będą nam budować młode, silne chłopaki właśnie w takich żółciótkich wdziankach i ślicznych czapeczkach - tak jak w muratorze :wink: :lol:

No a rzeczywistość jaka jest widać gołym okiem po robocie :(

Nie wiem, ale mam wrażenie, ze u wszyskich robota idzie lepiej niż u mnie :wink: Znaczy się dokłądniej, porządniej i wogóle tak jak to napisałeś po europejsku :roll:

Aha zatkało mnie jak już zobaczyłam tą ściankę z klinkieru u Moni :o

Naprawdę sam?????

Jestem pod wieeeelkim wrażeniem umiejętności i dokładności - wyszła ślicznie.

Kurdę ja nie mam takich fajnych pomysłów:(

Pozdrawiam cieplutko

kasśka

WOW... :o :o :o ...maanmy przecież Ty zaraz kończysz :wink: 8) :D ...

...a kiedy zaczynasz wykończeniówkę? ...w tym roku, czy wiosną? :)

Moniczko faktycznie wykończe ale sam siebie :wink:

słuchaj mam cichutki plan aby jeszcze w tym roczku zamieszkac na dole allllle nie mówię głośno , baardzoo baardzoo chcemy :D :D

Że tak się wmieszam na chwilkę, bo zaraz uciekam.....

Trzymam mocno kciuki za wasze marzenia i plany :lol:

I coś mi mówi, patrząc na tempo prac i zaangażowanie głównego inwestora, że realne szanse są :)

Dacie radę - ja Wam kibicuję :p

Pozdrówka kasia

Iwa , oczywiście że wyjasnie :D (kłaniam się nisko w mych progach) , na chudym betonie , na wysokosci ław mam spadek w kierunku studzienki , układam tam rure drenarską owinietą w geowłoknine (w moim przypadku podwójnie ) wywinętą do góry po przeciwnej stronie (zastanie skrócona na taka wysokosc aby zbytnio nie wystawała ponad teren tak aby mozna ja było przeczyścić wodą w momencie zatkania po jakims czasie) w moim przypadku uznałem po konsultacjach , że wystarczy odciąć wodę napływająca z góry , i tego się trzymam , co jest u ciebie nie wiem .

pozdrawiam maanmy

ps . powinnas załozyć dziennik budowy :D

Dzięki !!!!!!!!!! u mnie zaczęli kopać wczoraj , jak przypuszczałam zebrała się woda, będą pompować , woda w pewnym momencie przestała przybierać,mam działkę gdzie jest spadek. Podjęliśmy decyzję, właśnie o odwodnieniu i wyniesieniu budynku trochę do góry, zaczęło się fatalnie. Narazicho jeszcze raz dzięki. :wink:

http://images27.fotosik.pl/58/1ea9330f001a744a.jpg

http://images26.fotosik.pl/58/e760220ac9eafb47.jpg

witaj , zostały wykonane tylko przy pomocy szalunków z desek , facet żle odczytał rysunek który dostał i nie przygotował ich , uznalismy że szkoda zawracać sobie głowe czyli znowu wynajmowac auto aby je wozić , i chłopaki zrobili to z desek , na piewszym zdjeciu jest juz gotowy po zalaniu , a na drugim właśnie go montują

pozdrawiam maanmy

super, że masz duzo fotek bo dzięki temu ładnie mogę wszystko zobaczyć. no i nie powiem ciężko Cię zagiąć. oczywiście zagiąć Cię nie chcę tylko uzyskać jak najwięcej wiadomości ponieważ prawdopodobnie 1.09 mam mieć koparkę i będę kopał fundamenty i jak do tej pory myslałem że trzeba głęboko kopać pod kominek. teraz już wiem że tylko płytka, a pod kominy tak głęboko jak fundament :D :D :D :D

pozdrawiam i powodzenia w dalszym budowaniu. podejżewam, że coś bliżej jesieni będę próbował wprosić się i pooglądać Twoje poczynania na żywo.

WOW... :o :o :o ...maanmy przecież Ty zaraz kończysz :wink: 8) :D ...

...a kiedy zaczynasz wykończeniówkę? ...w tym roku, czy wiosną? :)

Moniczko faktycznie wykończe ale sam siebie :wink:

słuchaj mam cichutki plan aby jeszcze w tym roczku zamieszkac na dole allllle nie mówię głośno , baardzoo baardzoo chcemy :D :D

W takim razie z całych sił zaciskam kciuki :D :D...