agnieszkakusi 26.02.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Kochani, pomóżcie...nasza fiestka zipie ostatnimi siłami, do wymiany silnik.Musimy kupić auto. Mam w Niemczech kuzyna, który siedzi w autach i tam nam coś znajdzie. Chcemy przeznaczyć na wszystko ok. 20 tyś. Mój mąż uparł się na Audi 80 B4. Rocznik 95-96 "chodzi" tam po ok. 3500-4000 euro ze średnim wyposażeniem. Kuzyn namawia nas na forda mondeo kombi 98 rok za 3000 z pełnym wyposażeniem. Cena jeszcze do negocjacji. Mąż strasznie się wkurza, bo nie chce słyszeć o fordzie zgodnie z powiedzeniem "ford g...wart". Mój brat ma taki, ale kupił go w Polsce i jest wytłuczony. Znowu kuzyn ma w Niemczech jednego kombi, drugiego sedana i jest bardzo zadowolony. Proszę poradźcie co robić. W tym tygodniu chyba wyjazd po auto, a ja nie wiem co kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 26.02.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 agniesia , osobiscie nie znam sie na autach nie moge nic napisac na temat forda (poza tym , ze moja kolezanka mowi , ze w zyciu juz nie kupi takiego g..... ) mamy audi A4 tdi combi i jestesmy bardzo zadowoleni , wczesniej byl audi a4 ale na benzyne .Frosch twierdzi , ze jakby mial kupowac auto to tylko audi ( choc kochal tez swoja bmke , ale byla strasznie zarloczna ).powiem ci tylko tyle , ze ani pierwsze , ani drugie audi nigdy sie nie popsulo , jest ekonomiczne i bezpieczne (Froscha ojciec ma juz trzecia audice i tez jest szczesliwy) zaznaczam , ze nie jestem fachowcem , ale przyda ci sie kazda opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 26.02.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 a może vw passat combi?? O fordach nie słyszałam wiele dobrego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza1 26.02.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 jakgdyby mam podobny problem... moje auto sie sypie...rozwazam avensis, modeo, vectre, focusa. przez ostatnich 7 lat pracowalem w firmie ktora robi wszystko do wiekszosci aut sprzedawanych na swiecie. czesto zadawalem inzynierom proste pytania np. "czy to auto jeest tak drogie bo jest lepsze?" albo "czy jest tego warte?"Najostrzejsze normy w tej chwili wsrod producentow trzymaja toyota i bmw. te firmy sklonne sa zaplacic wiecej za lepsza jakosc. Oczywiscie mowie o popularnych firmach. Uzywane auto, to przede wszystkim serwis. Nie sluchaj jak ktos Ci powie ze w jego Audi nic sie nie psuje. kup sobie ksiazke serwisowa i zprawdz jakie sa obowiazkowe wymiany, co ile przeglady itd. Latwo policzysz koszt utrzymania. 10 letnie auto to juz staruszek. Moim zdaniem zdecydowanie kozystniej jest kupic nowsze auto w nizszej klasie. Nie pamietam URL ale sa takie niemieckie strony z porownaniami, awaryjnoscia roznych aut. poszukaj - sa nawet konkretne roczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza1 26.02.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 http://auto.gazeta.pl/auto/1,48317,1910993.html a tu do koloru do wyboru ..... http://www.anusedcar.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 26.02.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Droga Agnieszko, z podanych przez Ciebie aut, zdecydowanie audi, to nie przypadek że ford nowszy a tańszy, jakość i awaryjność forda godna przysłowia..... nie słuchaj podszeptów o nowym aucie, bo co wydasz 30000 zł za pandę i będziesz udawała że to rodzinne auto???? czy 40000 za dacie logan i będziesz udawała że jesteś zadowolona???? osobiście miałem 2 razy nowe auta, akurat niemieckie, ale nie audi,vw bora i po roku awaria silnika i seata cordobe nieustające awarie elektryki, ale bora była robiona w hiszpani a seat w poznaniu, a audi bedzie z fabryki niemieckiej.... gdybyś jednak chciała się zastanowić pomyśl nad japończykiem, toyotą, sam mam od 5 lat vana uwaga z 1990, full wersja klima, szyberdachy, elektryka, lodówka i łańcuch rozrządu i z reką na sercu to pierwsze auto które się nie psuje, nic, nic, a nic, jeżdzi żona z 3 dzieci (wkrótce z 4) i graja jezdze corrolą 1996 i poezja, a w takich rocznikach chwalone są cariny... i mit że części do japończyków są drogię, czesto są tańsze niż u niemców, ale jedna różnica japoncy się nie psuja..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.02.2007 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 a toyota ma vany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 26.02.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 picnic, previa, wygrywają w ilości miejca, bezawaryjności, przykład kichowanu to galaxy/alhambra/sharan jeśli jesteś zainteresowana dam znać i fotki na priv jak podasz meila widzisz ten ranking od ciszy, poza mercami S, w 10 latkach czy młodszych, carina to najmniej awaryjne auto, przestronne, oszczędne, duży bagażnik, w niemczech często doskonale wyposazone a przede wszystkim tanie części, nie wspominając że na alegro kupisz każdą część z aut na części... dlaczego tak chwalę toyotę, bo kupujac żonie toyotę która jeżdzi do pracy, albo z dziecmi mam pewność że nie będzie telefonu że coś się stało, bo nie będzie żadnych awarii..., apropos nie polecam nowych toyot podobnie jak większość nowych aut to przerost elektroniki, niestety awaryjnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.02.2007 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 no to udaję się na http://www.autoscout24.pl i poszukamuy toyotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.02.2007 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 hmmm...chyba nas na taka toyotkę nie stać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 26.02.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 http://www.autoscout24.pl/home/index/detail.asp?ts=4051123&id=rqaq33qk3ay&sc=&make=70&model=2047&pricefrom=2000&euroto=4000&zip= 97 rok za mniej niż wyżej piszecie za audi i jeszcze ta toyota mniej pali, bo te audice b4 to w 1.6 pala 8-9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.02.2007 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 muszę poszukać czegoś bliżej kodu 40595-Dusseldorf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 26.02.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 http://www.autoscout24.pl/home/index/detail.asp?ts=4077535&id=r2v1zhnlfw2&sc=&make=70&model=2047&pricefrom=2000&euroto=4000&zip= a dla większej rodzinyhttp://www.autoscout24.pl/home/index/detail.asp?ts=4112082&id=2rpciqfrfq4&sc=&make=70&model=2061&pricefrom=2000&euroto=4000&zip= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.02.2007 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ta carina ładniutka. Pokażę wieczorem mężowi. Zobaczymy co powie. Lewakk, dziękuję za zaangażowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza1 26.02.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 nie słuchaj podszeptów o nowym aucie zaden producent nie trzyma tych samych standardow na aftermarkecie co na glownej produkcji. masz 100% pewnosci ze nowa oryginalna czesc 'wymienna' pochodzi z serii o duzo mniejszych rygorach jakosciowych. odpowiedz na najwazniejsze pytanie pt "czy warto zaplacic wiecej za bycie pierwszym wlascicielem" pozostawiam kazdemu z osobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 26.02.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Proszę bardzo, trzeba sobie nawzajem pomagać:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza1 26.02.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 o kurde! wlasnie to zobaczylem toyota corola sedan 2007 na to wlasnie czekalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 01.03.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Na miejscu agnieszkikusi kupiłbym Peugeota Partnera lub coś podobnego. Może służyć jako dostawczy po wyjęciu foteli (przy budowie ma to duże znaczenie),a także jako osobowy rodzinny. Cenowo jak najbardziej dostępne na każdą kieszeń poczynając od 96r.Nie bez znaczenia są w nich udane i oszczędne silniki Diesla. Sam zastanawiam się czy takiego nie kupić na czas budowy.pozdroofka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 01.03.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 My wbrew powiedzeniu "Ford g...wart" kupiliśmy kolejnego forda Najpierw była Fiesta 98 sprowadzona i jeździła z nami 8 lat, a teraz kupiliśmy Focusa Kombi 2001r. diesel 1,8 TDDi. Mamy go od sierpnia 2006r. Sprawuje się bez zarzutu. Jesteśmy zadowoleni. Aga Krzysiek mówi, że jeżeli macie możliwosć to kupcie Audi 80 B4 kombi koniecznie diesla. A jak masz kuzyna to na pewno dobry model Ci się trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 01.03.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Moze troche poza tematem , ale co powiecie na nowa kia cee'd.90KM Diesel , za okolo 55tys i 7 lat gwarancji.Zuzycie paliwa w cyklu mieszanym 4.7l/100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts