Q 01.03.2007 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Marka '07 '06 --------------------niezawodnosc - nowa pozycja i w 2006 roku Toyota 1 3 Honda 2 2 Scion 3 7 Acura 4 6 Lexus 5 1 Subaru 6 5 Hyundai 7 13 Infiniti 8 28 Mitsubishi 9 4 Mercury 10 8 Mazda 11 9 Audi 12 27 Lincoln 13 30 GMC 14 25 Volvo 15 12 Ford 16 16 Kia 17 14 Buick 18 20 BMW 19 21 Pontiac 20 17 Chevrolet 21 24 Dodge 22 18 Chrysler 23 15 Nissan 24 26 Saab 25 23 Suzuki 26 10 Volkswagen 27 33 Mini 28 11 Porsche 29 36 Saturn 30 29 Cadillac 31 22 Jeep 32 19 Jaguar 33 31 Hummer 34 35 Land Rover 35 34 Mercedes-Benz 36 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 02.03.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 na te ogłoszenia autoscour24, czy mobilede...to uważaj. wiekszość tych ofert pochodzi od Tureckich autokomisów. Nie kupuj od nich auta bo Cię oszukają. Jeśli już poszukaj ogłoszenia od osoby prywatnej i narodowości delikatnie mówiąc Niemieckiej. A co do auta 20000 za audi B4 to zdecydowanie dużo. Poszukajcie jeszcze może VW Passat, nie wiem jakie macie potrzeby ale B4 jest dla mnie zbyt ciasnym autem. I lepiej w Polsce kupić bo masz warunki aby bardzo dokładnie sprawdzić jego stan techniczny. PK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.03.2007 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Piotr, w Niemczech mam kuzyna, który pracuje przy projektowaniu foteli samochodowych. Jest po samochodówce i dobrze zna się na autach. Tam na miejscu jeszcze drugi kuzyn, który jest mechanikiem samochodowym. Dlatego tam szukam.Porównywałam wczoraj ceny aut z NIemiec i z Polski...wychodzi na to, że w Polsce są tańsze...morał (wg. mnie) sprowadzane są same "stuknięte" i naprawiane byle jak byle tylko sprzedać i zarobić. Nigdy więcej w życiu nie kupię w Polsce auta od naszych handlarzy (juz raz się nacięłam). Osobiście znam dwóch i wiem co wyprawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.03.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 tylko audi 3 w rodzinie spisują się super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 04.03.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Agnieszko zaufaj, spójrz wszędzie w rankingach niezawodności Toyota okupuje pierwsze miejca, jeśli masz mniej kasy to Carina, jeśli stać Cię na ciut więcej to Avensis..., nie daj się skupić na AUDI to tak naprawdę bardzo zawodne auta, aczkolwiek jak na auta europejskie są bardzo dobre, moim doświadczeniem toyota z 1990 nigdy mi się nie psuje a vw, seat z salonu mi się psuło......, dlaczego bo te auta robią roboty, a w europie ludzie... zaufaj rankingom i mojej żonie, jak masz dzieci i nie chcesz dzwonić po asistanse albo po meża że auto się zepsuło to tylko toyota.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Mialam Audi B4 i bylam bardzo zadowolona ,pozniej byl mercedes (nigdy wiecej ) a teraz wracam do Audi ale A6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 07.03.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 My mieliśmy A3 i byliśmy bardzo zadowoleni, teraz szwagier ma A4 kombi i też chwali. Auta nie były nowe. W ogóle audi to mój faworyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 09.03.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 rozumiem, że każdy musi chwalić swoje...., ale troche mnie dziwi ten bezsadny kult w Polsce aut niemieckich, a śmieszy swoją drogą mnie renoma audi, swoją drogą są to auta identyczne jak vw często produkowane w tych samych zakładach (seaty czy skody jednak robią w innych zakładach co akurat dla Skody to duży plus) i że ludzie dają kilkanaście nieraz tysięcy więcej za audi niż za vw tylko z powodu reklamowanego prestizu i innego znaczka na masce..... ale bądźmy obiektywni, poza jedynym naprawde udanym audi a2, audi to kiepskie auta, zwłaszcza pod względem awaryjności, niestety to fakty, które potwierdają naprawde mocno obiektywne a jesli juz to przyjazne testy czy adac czy tuv co jak co niemieckich firm, gdzie audi a4 czy inne vw zdecydowanie okupują końcówki jeśli nie drugie połowy w najlepszym razie pod względem awaryjności..., nie wspomnę że w rankingach amerykańskich to już dno osiagają....., wcześniej linki są podawane i wyniki testów..... i to są fakty!!!!!, zupełnie odwrotnie ma sie sprawa z autami japońskimi a zwłaszcza z toyotą, dlatego każdej kobiecie z dzieckiem polecam te auta, a na zadane pytanie odpowiem toyota carina, a jak więcej kasy to avensis.... p.s. nie wspomnę o wątpliwej urodzie aut ala audi czy vw, w zasadzie to od wielu lat jedno kopyto plus zmiana świateł co parę lat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 09.03.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 nie daj się skupić na AUDI to tak naprawdę bardzo zawodne auta, No proszę, moje mnie nigdy nie zawiodło, podobnie małżonek, też na swoje nie narzeka......... Mam dobrego kolegę, który nas zaraził miłoscią do audi, on jest na prawde weteranem, od kilkunastu lat tylko tą marką się porusza, również nie potrzebował wzywać pomocy drogowej. Co do jakości wykonania, audi jest perfekcyjne w tym względzie Takie jest moje zdanie, o ile można je wyrazić przy lewakku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 09.03.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 rozumiem, że każdy musi chwalić swoje...., ale troche mnie dziwi ten bezsadny kult w Polsce aut niemieckich, rozumiem, że należysz do tej lepszej częsci Polaków, wyznających kult Toyoty. Twoje prawo. ale bądźmy obiektywni, poza jedynym naprawde udanym audi a2, audi to kiepskie auta, zwłaszcza pod względem awaryjności, niestety to fakty, które potwierdają naprawde mocno obiektywne a jesli juz to przyjazne testy czy adac czy tuv co jak co niemieckich firm, gdzie audi a4 czy inne vw zdecydowanie okupują końcówki jeśli nie drugie połowy w najlepszym razie pod względem awaryjności..., nie wspomnę że w rankingach amerykańskich to już dno osiagają....., wcześniej linki są podawane i wyniki testów..... i to są fakty!!!!!, zupełnie odwrotnie ma sie sprawa z autami japońskimi a zwłaszcza z toyotą, dlatego każdej kobiecie z dzieckiem polecam te auta, a na zadane pytanie odpowiem toyota carina, a jak więcej kasy to avensis.... p.s. nie wspomnę o wątpliwej urodzie aut ala audi czy vw, w zasadzie to od wielu lat jedno kopyto plus zmiana świateł co parę lat.... podobnie dno osiągają auta amerykańskie w rankingach europejskich ale skoro dla Ciebie Ameryka jest wyrocznią... czy siedziałeś kiedyś w plastikowym wnętrzu, pełnym niedoróbek amerykańskiego auta to jest dopiero tragedia Jeśli chodzi o urodę audi, to są to piękne auta, przynajmniej dla mnie, mają ponadczasowe sylwetki i to właśnie jest ich plusem. Mają swój styl, nie podążają ślepo za modą, na tym opiera się stabilność i renoma tej marki. Szkoda, że tego nie widzisz. Ps.Lewakk, czy Ty w ogóle uznajesz u drugiego człeka prawo do własnego zdania. każdy tu przedstawia własne zdanie na temat samochodów. Ja mam wrazenie, że Ty zaraz złapiesz za fraki Agę i jak nie kupi Toyoty, to przegryziesz jej gardło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 09.03.2007 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Z racji wyuczonego, choć nie wykonywanego zawody trochę znam się na samochodach. Jeździłem wieloma. Poprzedni mój samochód, nie nowy, z grupy VW służył mi od stanu licznika 178.000 km do 480.000 i tylko raz wymagał krótkiego holowania bo wysiadł akumulator. Obecnie jeżdżę skodą od nowości. Przebieg przez 8 lat 265.000 km i jedno holowanie. Zerwał się nowy pasek wieloklinowy. Auta grupy VW porywające wyglądem może nie są, ale ergonomia jest na najwyższym poziomie. Estetyka, rzecz gustu, więc nie powinno się dyskutować na ten temat, ale jeśli ktoś uważą, że nowe renault megan lub fiat multipla to piękne autka - kłócił się nie będę. Rzecz gustu. Mnie się te dziwadła nie podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.03.2007 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 wczoraj dzwoniła do mnie babcia, która mieszka od ponad 20 lat w Niemczech. Babcia bardziej życiowa od niejednej 40-latki. Szuka auta. Okazało się, że znajomy mechanik (zna go od 20 lat), u którego pracował mój kuzyn chce sprzedac swoje audi. Rocznik 97, garażowany, przebieg 70tyś. Wiemy w 100%, że na pewno samochód jest bardzo zadbany. Nie wiem więcej, bo coś nam przerywało na linii . Mają do mnie dzwonić w poniedziałek lub wtorek i będę wiedziała co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 10.03.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 ależ Kuleczko na szczęście każdy ma wybór albo posłuchać wszechwiedzącej Kuleczki, albo niezależnych instytutów niemieckich, podkreślam niemieckich które badają tysiące aut pod względem awaryjności.... Kuleczka albo TUV albo ADAC wybór nalezy do ciebie jakoś dziwnie A4 okupuje ostatnie z ostatnich miejsc, pewnie to niemiecki spisek przeciwko niemieckim autom:):) wg Kuleczki:) wcześniej Q: Marka '07 '06 --------------------niezawodnosc - nowa pozycja i w 2006 roku Toyota 1 3 Honda 2 2 Scion 3 7 Acura 4 6 Lexus 5 1 wcześniej CISZA1: http://auto.gazeta.pl/auto/1,48317,1910993.html patrz toyoty a Audia4 czy vw passat P.s. całkowicie się z toba zgadzam Kuleczka w jednej sprawie, Audi mają wygląd ponadczasowy, w zasadzie łatwomożna zauważyć że audi 80 z 1990 roku, audi a4 z 1996, czy z 2005 bryłę mają identyczną, wygląd identyczny no może światła się zmieniły:):) w dziedzinie aut użytkowych transportery, czy LT czy Mercedesy biją japońce!!!! Mam nadzieję że Kuleczka pozwoli by ktoś miał inne zdanie niż ona?????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 10.03.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 p.s. Gdybym kupował niemieckie auto kupiłbym skodę octavie, czesi walcza o prestiż i dbaja o auto, a niemcy od wielu lat golfami czy a4 niszczą swój prestiż..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 11.03.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 ... posłuchać wszechwiedzącej Kuleczki........ a dziękuję bardzo, nie trzeba było ...pewnie to niemiecki spisek przeciwko niemieckim autom:):) wg Kuleczki:) ależ oczywiście bez dwóch zdań P.s. całkowicie się z toba zgadzam Kuleczka w jednej sprawie, Audi mają wygląd ponadczasowy, no naprawdę, nie musiałeś....... Mam nadzieję że Kuleczka pozwoli by ktoś miał inne zdanie niż ona?????????????????????? ależ oczywiście........................zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 11.03.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 ... posłuchać wszechwiedzącej Kuleczki........ a dziękuję bardzo, nie trzeba było ...pewnie to niemiecki spisek przeciwko niemieckim autom:):) wg Kuleczki:) ależ oczywiście bez dwóch zdań P.s. całkowicie się z toba zgadzam Kuleczka w jednej sprawie, Audi mają wygląd ponadczasowy, no naprawdę, nie musiałeś....... Mam nadzieję że Kuleczka pozwoli by ktoś miał inne zdanie niż ona?????????????????????? ależ oczywiście........................zawsze zakuleczkowało chopa dokumentnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 11.03.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Kuleczko gdy aż tak bardzo nerwy Ci puszczają, dam Ci radę, widac bardzo Ci to potrzebne, otwórz okno szeroko i trzy wdechy:):) to takie polskie, zwykły temat jakie auto i się zakuleczkowała dziewczyna.., ale może pozwoli jednak miec innym inne zdanie, a swoją droga, sam miałem kilka niemieckich aut, niestety chyba szczęscia nie miałem, ale rozumiem że jesli się dało często kilka a nieraz kilkanaście tysięcy więcej niż inne auta w tej samej kasie tylko z powodu że to niemieckie, to ludzie wmawiają sobie subiektywnie że to dobre, a że audi nawet prestiżowe...., tak jak niestety merce to już nie to (chyba że takie 20-30 letnie), tak i niemieckie auta dawno utraciły prestiż niemówiąc o niezawodności.... polecam jeśłi już ktoś chce europejskie to Skody, czesi bardzo się starają o jakość i prestz i często te same auta są o niebo lepiej wykonane, wystarczy porównać Octavie a Bore/a4 8 letnia Octavia może już Agnieszce starczyłoby kasy.... ale jeśli jednak odrzucimy subiektywne oceny a poczytamy niemieckie testy, to zapomnijmy o kuleczkowaniu a wybierzmy to co nieawaryjne i niezawodne czyli japończyki:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 11.03.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Kuleczko gdy aż tak bardzo nerwy Ci puszczają, dam Ci radę, widac bardzo Ci to potrzebne, otwórz okno szeroko i trzy wdechy:):) to takie polskie, zwykły temat jakie auto i się zakuleczkowała dziewczyna.., ale może pozwoli jednak miec innym inne zdanie, a swoją droga, sam miałem kilka niemieckich aut, niestety chyba szczęscia nie miałem, ale rozumiem że jesli się dało często kilka a nieraz kilkanaście tysięcy więcej niż inne auta w tej samej kasie tylko z powodu że to niemieckie, to ludzie wmawiają sobie subiektywnie że to dobre, a że audi nawet prestiżowe...., tak jak niestety merce to już nie to (chyba że takie 20-30 letnie), tak i niemieckie auta dawno utraciły prestiż niemówiąc o niezawodności.... polecam jeśłi już ktoś chce europejskie to Skody, czesi bardzo się starają o jakość i prestz i często te same auta są o niebo lepiej wykonane, wystarczy porównać Octavie a Bore/a4 8 letnia Octavia może już Agnieszce starczyłoby kasy.... ale jeśli jednak odrzucimy subiektywne oceny a poczytamy niemieckie testy, to zapomnijmy o kuleczkowaniu a wybierzmy to co nieawaryjne i niezawodne czyli japończyki:):) Komu tu nerwy puszczają o czymś swiadczy ten soczysty eleborat, którego przyznam szczerze nie chce mi się czytać ale może inni skorzystają Dla jasności dodam, że, mam totalnie w tyłku, co wybierają inni (przepraszam aga ) mogą jeżdzić nawet drezyną, albo taczką Napisałam tylko, co sądzę o audi, bo mam z tą marką do czynienia od dłuższego czasu. Tyle Jak komuś podoba się skoda, czy fiat multipla, albo daewo, proszę bardzo......jego prawo, nic mi do tego nie mam zamiaru, ani ochoty wykłócać się o to, kto ma rację, bo mam to po prostu w nosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.03.2007 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 a ja ostatnio zakochałam się w passacie kombi rocznik 98-99....i nie chce mi wyjść z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 11.03.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Kuleczko jeśli nie przeszkadza Ci jazda taczką:) Na razie wyobraź sobie że ktoś może mieć inne upodobania czy zdanie jak TY, odpuść zaciśnięte zęby, otwórz okno, wdech powietrza i pozwól miec inne zdanie, to nie jest koniec swiata że coś skrytykował że jak Ty masz Audi to musi to być najlepsze bo TY masz audi... ja tylko pozwoliłem się zgodzić z Q czy Cisza1 i zaprezentowanymi rankingami awaryjności i tylko zgadzam się z doświadczenia, a badano tysiące aut że akurat audi a4 i vw passat nalezą do zdecydowanie najbardziej awaryjnych aut, a od wielu wielu lat toyota wygrywa we wszystkich rankingach, ale oczywiście rozumiem że jak Ty jeździsz taczką to musisz się powykłocać że taczka najlepsza.... sorry nie bedę dyskutował z Twoim subiektywnym zdaniem, wystarcza mi obiektywne niemieckie rankingi p.s. Tylko chcialem doradzić że dla kobiety najlepsze auto nieawaryjne czytaj w tej klasie carina a potem avensis patrz podane rankingi Q i Cisza1, przepraszam ze mam inne zdanie niz Kuleczka i zamiast doradzania Agnieszce jest Kuleczkowanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts