lewakk 14.03.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Agnieszko zwróć uwagę na to co pisała Anisia, 11 letnie auto z przebiegiem 70000, to znaczy że jeździł nim niedzielny jeśli to prawdziwy przebieg, taki kierowca oznacza że to auto może być bardziej zniszczone niż auto zawodowego kierowcy który przejechał 200 000km, to taka mała moja uwaga oczywiście możesz kupowac auto na "podoba się" czy na kolor, ale moim zdaniem naciąć możesz się wszędzie, w niemczech też oszukują, zwłaszcza polaków, nasi handlarze dokładnie drenuja rynek i jeśli coś sie nie sprzedało i stoi to jest to szrot, możesz także w niemczech trafić okazję, także w Polsce nie każde auto jest oszukane, trzeba miec szczęście, mój kuzyn kupił honde accord w nowej budzie trzy czy czteroletnią od sąsiada, zero wypadków, 60 000 na liczniku, auto znane, a facet musiał natychmiast sprzedać bo jechał na placówke na koniec świata i miał 2 dni na spakowanie się, a ta honda accord kosztowała... uwaga 20 000 zł.... wydaję mi się że jeśli masz budowę, zakup 11 letniego auta, to kiepski pomysł to oznacza że już za chwilę może ono zacząć się sypać i za moment trzeba będzie szukać następnego auta, lepiej kupić auto z roczników 2000 i młodziej by spokojnie kilka lat pojeździć, w Polsce mozesz kupić auto używane z gwarancja w peugeocie (niekoniecznie peugeota możesz mieć 2 lata gwarancji nawet), są siecie np gepard które sprzedają auta z gwarancją....http://www.gepard.mojeauto.pl:80/cms/index.php?oid=576241&id=46http://www.gepard.mojeauto.pl:80/cms/index.php?oid=579585&id=46http://www.peugeot.pl/inform/UsedCars/fiche.php?id=c008f389ca6078e4d31f5f199d4035e7zastanów się bo jednak zakup auta to poważna decyzja, a 20000 zł to nie wydatek 2 zł, na podoba mi się to ja kupuje jabłka w warzywniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 14.03.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 na podoba mi się to ja kupuje jabłka w warzywniku a ja samochody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.03.2007 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Lewakk czy Ty czytałeś co pisałam wyżej odnośnie tego audi? Skąd je kupujemy - jeśli oczywiście kupimy?1971KJ teraz to mi dałeś do myślenia...info, które przekazała mi babcia jest takie, że to audi 80, od kuzyna będę więcej wiedzieć w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 14.03.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Agnieszka przeczytałem, 11 letnie audi, którym jeździł prawdopodobnie niedzielny kierowca, kobieta... no cóż brać:):) ale ja więcej niż 6000-8 000 bym nie dał z oplatami i rejestracją, plus gaz to 10 000-12 000zł, jeśli tak to OKOKOKO!!!!!!! ja tylko podawałem przykłady aut do 20000 zl wg Twojego max budżetu, wg mnie lepiej dac 20000 za 5 letnie niż 12 000 za 11 letnie, ale to twoja kasa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 14.03.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 na podoba mi się to ja kupuje jabłka w warzywniku a ja samochody widać po znajomości tematu:):) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.03.2007 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Lewakk, nie niedzielny kierowca. Właścicielem jest kierownik VW z Koloni...i wiem, że z tym autem będzie wszystko ok. Jaki samochód 5 letni można kupić za 20 tyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 14.03.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 pisałem wcześniej kuzyn kupił honde accord, piekne wielkie auto 4 lata wyjątkowo zadbana za 20000, fuks, zdarza się http://moto.allegro.pl/item171166616_opel_astra_ii_1_4_kombi_2001rok_cena_19500_zl.html http://moto.allegro.pl/item172197225_okazja_cena_dnia_focus_2003_klima_faktura_vat.html http://moto.allegro.pl/item171943377_toyota_corolla_2001_salon_pierwszy_wlasciciel.html http://moto.allegro.pl/item172110256_renault_megane_1_4_16v_2002r_przebieg_77000km.html http://moto.allegro.pl/item173732387_zaobacz_ladne_volvo_s40_gdi_okazja_polecam.html nie wiem czy któraś z tych ofert jest dobra, tak samo jak nie wiem czy to audi w niemczech jest dobre, ja zawsze gdy kupowałem auto używane, zanim kupiłem brałem mechanika, ale gdybym miał kupować audi z 1996 a forda z 2003, to nawet jeśli fordów nie lubię, wybór byłby oczywisty....., ważne przesłanki to pierwszy własciciel, ksiązka serwisowa, sprawdzenie w serwisie na komputerze, przeglądnięcie przez mechanika i kto wie za 20000 masz auto 4-6 lat a nie 11..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 14.03.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 na podoba mi się to ja kupuje jabłka w warzywniku a ja samochody widać po znajomości tematu:):) Pozdrawiam Samochod musi ladnie wygladac . Szpary pomiedzy poszczegolnymi elementami karoserii - musza byc bez zastrzezen . Nadwozie nie powinno byc pofalowane . Musi stac wysoko na kolach , bez tego przysiadu charakterystycznego dla bogatej przeszlosci . Wnetrze ma byc ladne , nie powycierane i bez sladow grzebania w okolicy wskaznikow . Kontrolki od SRS maja zgasnac po kilku sekundach a nie natychmiast . Uszczelki szyb i plastyki dookola nich , maja lezec ladnie i rowno . Pod dywanikami i w bagazniku nie powinno byc nawet drobnych szkielek . Pod naska ma panowac lad . Silnik wraz z osprzetem ma ladnie wygladac i pracowac . Rowno i spokojnie wchodzic na obroty . Zadnych brzydkich sladow wycieku oleju . Wiazki kabli , zwlaszcza ta przednia idaca wzdluz wzmocnienia czolowego , a w poprzek komory silnika , musi wygladac ladnie , bez sladow tasmy innego koloru niz pozostale . To wazne , bo przy niewielkiej nawet stluczce , ta wiazka najczesciej jest uszkadzana . Pod spodem samochod powinien naprawde ladnie wygladac . Zadnych sladow nietypowej konserwacji , wgniecen . Widoczne przewody paliwowe , linki , zbiornik paliwa , itd. maja wygladac dobrze . Ogolnie auto ma byc ladne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 14.03.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Agnieszkakusi Zakup uzywanego samochodu , to czynnosc dosc banalna . Poswiecasz jej jednak tyle czasu i masz tak wiele rozterek , ze zgodnie z prawem Murphy's , auto ktore kupisz , bedzie mialo cos nie teges . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 14.03.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Ogolnie auto ma byc ladne . no trzeba przyznać że jak na gościa co kupuje auta w warzywniaku, to dużo wniosłeś:) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.03.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 no trzeba przyznać że jak na gościa co kupuje auta w warzywniaku, to dużo wniosłeś:) Pozdrawiam. Dziekuje ci za ten tekst .Naprawde jestes zabawny. Pisz wiecej , bedziemy mieli ucieche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 14.03.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Ogolnie auto ma byc ladne . no trzeba przyznać że jak na gościa co kupuje auta w warzywniaku Nie moge przypomniec sobie podobnego zdarzenia z mojej przeszlosci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.03.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Trochę do śmiechu. W życiu posiadacza używanego samochodu są dwia szczęśliwe dni.Pierwszy jak kupuje używane auto, drug,i jak je sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.03.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Lewakk, nie niedzielny kierowca. Właścicielem jest kierownik VW z Koloni...i wiem, że z tym autem będzie wszystko ok. Jaki samochód 5 letni można kupić za 20 tyś? Za 20 tys. mozna kupic np kangoII z 2002 roku. Rok temu w styczniu takie kupilismy, wiec teraz juz na pewno jest tansze. Wiem, wiem zaraz wszyscy mnie zakrzycza, ze to renowka , z tym ze my od kilku lat kupujemy tylko renowki (zarowno osobowki jak i dostawcze) i jestesmy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 15.03.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Ja Cie nie zakrzycze . Laguna mi sie podoba . Jezdzilem kiedys Renault 18 . Od tamtej pory wiem , ze to przyzwoite auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 15.03.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Mieliśmy 2 renówki. Pierwsza Laguna, w tej starszej budzie sprawowała się be zarzutu. Następną kupiliśmy z salonu, lagunę kombi, ten model z kartą zamiast kluczyka Po dwóch awariach silnika wymieniono w serwisie silnik na nowy w ramach gwarancji, okazało się, że miał jakąś wadę fabryczną. Auto sprzedaliśmy znajomemu, który już 4-ty rok jeździ tym autkiem bez żadnych innych problemów. Kolega porusza się meganką i też nie narzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.03.2007 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Luc, ja nie poświęcem zakupowi auta dużo czasu. Po prostu teraz jesteśmy do soboty wstrzymani i jak kuzyn obejrzy audi to będziemy wiedzieć co dalej. A że wątek na muratorze się rozrasta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 15.03.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 punkt dla Mondziakatanie części raczej się nie psuje jeździłem już dwoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 15.03.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 W życiu posiadacza używanego samochodu są dwia szczęśliwe dni.Pierwszy jak kupuje używane auto, drug,i jak je sprzedaje. To co ma powiedzieć właściciel nowego samochodu, który z chwilą wyjechania z salonu jest już jakieś 10% tańszy ? Ten to ma dopiero prze ...rąbane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1971KJ 15.03.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Sa w NIemczech firmy ADAC robiz termin na sprawdzenie Auta koszt okolo 40 eur. i masz autko sprawdzone na wszystko. cisnienie w cylindrach lakier geometrie wartosc rynkowa ...itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts