oorbus 21.03.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 tylko skalkuluj spalanie, szczególnie jak w mieście jeździsz....no i utzrymanie ( OC, części takie jak końcówki drążków, stabilizatory, etc - w Polscse się wyklepują na potęgę, a ta V nie należy do lekkich silników) poczytaj to forum, co Ci linka dałem. masz racje, z używkami tak jest... nigdy nic nie wiadomo z całego serca życzę powodzenia. i pamiętaj przysłowie mówi Fix Or Repair Daily ( mam 2 fordy aktualnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 21.03.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Aga, może Cię zainteresują te linki Niemieckie samochody lepsze od japońskich? Najwyraźniej minęły czasy, kiedy samochody z Dalekiego Wschodu dominowały w rankingach niezawodności. W najnowszej statystyce awaryjności ADAC za rok 2005 aż w czterech z siedmiu klas pojazdów zwyciężyły auta niemieckie. Ocenie ADAC corocznie poddawane są samochody w wieku od........... tutaj więcej: http://www.autocentrum.pl/adac/index.html Raport DEKRA (fragment) Małe auta: 1. Smart Fortwo 1,1 2. Audi A2 1,5 3. BMW Mini 2,0 4. Renault Clio 3,6 5. VW Polo 3,6 6. Renault Twingo 4,2 7. Opel Corsa 4,3 8. Honda Jazz 4,4 9. Peugeot 206 4,5 10. Toyota Yaris/Verso 4,8 Klasa niższa średnia: 1. Citroen Xsara/Sara 2,8 2. Mercedes klasy A 5,0 3. Renault Kangoo 5,1 4. Renault Megane 5,4 5. VW New Beatle 5,5 6. Seat Leon/Toledo 5,7 7. Honda Civic 6,0 8. VW Golf/Jetta/Bora 6,0 9. Nissan Almera/Almera Tino 6,3 10. Opel Astra 6,4 11. Audi A3/S3 6,5 12. Peugeot 307 6,6 13. Toyota Corolla/Corolla Verso 7,7 14. Citroen Berlingo 7,8 15. Ford Focus/C-MAX 11,6 Klasa średnia: 1. BMW serii 3 2,0 2. Mercedes klasy C 2,6 3. Audi A4/S4 3,4 4. VW Passat 4,2 5. Renault Laguna 5,7 6. Toyota Avensis/Avensis Verso 5,9 7. Mazda 6 6,4 8. Opel Vectra 6,6 9. Skoda Octavia 6,8 10. Ford Modeno 8,8 11. Volvo S40/V40/V50 10,7 tutaj więcej: http://autoefl.pl/newsarchive.asp?ipn=1133 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof2 21.03.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 a ja ostatnio zakochałam się w passacie kombi rocznik 98-99....i nie chce mi wyjść z głowy właśnie passat co sądzić o passatach też łazi za mną ta marka po głowie byle był kombi i w dieslu.Czy B5 roczniki 2002-2004 to udane modele silniki mam na myśli 1.9tdi 130km????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 21.03.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 a ja ostatnio zakochałam się w passacie kombi rocznik 98-99....i nie chce mi wyjść z głowy właśnie passat co sądzić o passatach też łazi za mną ta marka po głowie byle był kombi i w dieslu.Czy B5 roczniki 2002-2004 to udane modele silniki mam na myśli 1.9tdi 130km????? Oj Krzysiu, mnie to samo się marzy. Pewnie jednak wymienie autko na kolejną skodę. Cena! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.03.2007 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 no i wielowahaczowe zawieszenie - na naszych drogach morderstwo dla auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 22.03.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Lewak, BTW, masz Previę może? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof2 22.03.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 no i wielowahaczowe zawieszenie - na naszych drogach morderstwo dla auta. o rany Agnieszka zawsze myślałem ,że to dobrze jak auto ma coś takiego, chociaż nawet nie wiem na czym to polega i jak to wygląda. I w dodatku passat o ,którym pisałem wcześniej ma ten element.Na prawdę jest to powód do zmartwienia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.03.2007 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 podobno szybko na naszych pięknych, wspaniałych drogach się zużywa i często trzeba je wymieniać, a to koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 23.03.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 pewnie, lepiej śmigać hulajnogą. proste zawieszenie ma. ale Wam głupot naopowiadali. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.03.2007 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 no i teraz siedzę jak na szpilkach...wczoraj zadzwonił kuzyn, że jego znajomy chce sprzedać VW Passat kombi 1999r (moje marzenie ) 105 tyś przebieg (oryginalny), zarejestrowany w Polsce, jeżdżony w Niemczech, wstawiona instalacja gazowa sekwencyjna, silnik 1,6, nie ma klimatyzacji. Facet chce 22 500 zł. Kuzyn mówił, że w tej chwili ma powymieniane wszystki paski, świece i jest w b.dobrym stanie. Dziś porobi mi zdjęcia i prześle. Mąż twierdzi, że słaby silnik i nie ma klimy. Ja ze względu na dziecko wcale tak nie jestem za tym, żeby ta klima była. Powiedzcie mi, czy to opłacalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof2 23.03.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Mąż twierdzi, że słaby silnik i nie ma klimy. Ja ze względu na dziecko wcale tak nie jestem za tym, żeby ta klima była. Powiedzcie mi, czy to opłacalne? hmm, passat jest dosyć ciężki, przy silniku 1600 będzie mało dynamiczny, moja 100-konna astra ledwie jeździ a jest lżejsza. Klima cóż kwestia wyboru, ja bym się nie zdecydował na zakup samochodu bez klimatyzacji. Przypomnij sobie jakie było ostatnie lato... Ale oczywiście wybór należy do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.03.2007 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Krzysztof wiem, że klima jest fajna w lato. Tylko problem w tym ,że znam kilka osób, które mają klimę i latem są non stop zakatarzone. Wsiadanie z gorącego w zimne auto i odwrotnie. Córka ma niecałe 3 lata i nie wiem czy dobrze by to wpłynęło na jej zdrowie. Tym bardziej, że trochę nam choruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 23.03.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Nie zauważyłam jakiegoś negatywnego wpływu klimatyzacji na naszą rodzinkę. Szczerze, to nie wyobrażam sobie auta bez klimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.03.2007 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 no to ja juz nie wiem o co chodzi....nigdy nie miałam auta z klimą i nie wiem jaki to ma wpływ. Cytuje tylko to, co usłyszałam wiem, że to auto ma przygotowany silnik pod montaż klimy. Tylko ciekawe jaki jest koszt zamonotwania jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 23.03.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Raczej gra niewarta świeczki. Myślę, że to dość drogo by wyszło Ale może niech się wypowie ktoś kompetentny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof2 23.03.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 no to ja juz nie wiem o co chodzi....nigdy nie miałam auta z klimą i nie wiem jaki to ma wpływ. Cytuje tylko to, co usłyszałam wiem, że to auto ma przygotowany silnik pod montaż klimy. Tylko ciekawe jaki jest koszt zamonotwania jej o ile mi wiadomo przy klimie nie jest problemem skok temperatury "wewnątrz i zewnątrz" ale to że kanały którymi wyrzucane jest zimne powierze w początkowej fazie pracy urządzenia są wilgotne i lęgną się tam różne paskudne wirusy. Trzeba to czyścić sezonowo, o czym wielu zapomina i zaraża się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.03.2007 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 no dobrze, to proszę napiszcie mi czy w/w passat jest godny uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 23.03.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 klime czyść przed sezonem- odgrzybiaj ( to nie jest duży koszt) , filtr pyłkowy też. i nie dawaj na maxa. a przede wszystkim boczne nawiewy kieruj do środka.ja załatwiłem raz córke, bo zimne powietzre leciało "po szybach"bocznych wprost na nią. a jeszcze wiatrzk chodził na 4 stopniu ( z 5 ). jak się na to uważa, to spox.nie zdecydowałbym się już na auto bez klimy. jak jeździsz ( a raczej stoisz w korkach )dużo w mieście tymbardziej pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 23.03.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 oorbus, przyznaję, że do tej pory nie odgrzybiałam klimy ale dzięki Tobie mam zamiar tej wiosny czy zrobią mi to tam, gdzie się kilmtyzację nabija, czy są jakieś specjalne miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 23.03.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 klimatyzację odgrzybiam co roku i mówiąc szczerze nie wyobrażam sobie że ktoś tego nie robi po zimie i mieć chlew grzybowy w aucie, koszt minimalny 20-30 zł w zakładzie, albo można samemu kupić preparat, ma taki długi wężyk i się go wpycha hehhe i psika..., nie odgrzybianie to zatruwanie się grzybkami, to elementarny element higieny auta jeśli komuś własne zdrowie miłe..., zresztą skoro się pamięta by co roku zmienić olej...... to tylko moja rada, bo człowiek się przyzwyczaja i niby nic nie czuje, ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts