Gość Kasiaha 04.06.2003 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Kupiłam działkę od Urzędu Miasta. Przy składaniu wniosku o wydanie decyzji o warunkach zabudowy dowiedziałam się, że sąsiad nie żyje i nie pozostawił spadkobierców (a Urząd musi wszystkich sąsiadów informować o zamiarze wydania decyzji). Decyzję jednak dostałam, ale ponformowano mnie, że będę miała b. duże kłopoty z uzyskaniem pozwolenia na budowę i pewnie bee musiala pokryc koszty ustanowienia przedstawiciela dla zmarlego sąsiada. A poza tym mam sama sprawdzic czy czasami przedstawiciel nie jest już ustanowiony (nie wiem jak i gdzie). Czy ktos wie, czy to rzeczywiscie moj problem z załatwieniem przedstawiciela, czy zgodnie z art 34. Kodeksu Postępowania Administracyjnego organ administracji publicznej wysępuję do sądu z wnioskiem o wyznaczenie przedstawiciela? Błagam o pomoc. Kasiaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 13.06.2003 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Myślę, że jeżelli Twoja budowa nie narusza praw sasiadów nie musisz się martwić. Sąsiedzi nie sa stroną dla Ciebie w uzyskaniu pozwolenia nabudowę. Inaczej wygląda, gdy na przyład przyłącze przechodzi przez działkę sa siada, lub gdy budynek jest budowany zbyt blisko granicy. Takie zastrzeżenia Urząd musi formułować na piśmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts