dasi 01.03.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witam wszystkich. Mam problem - jak można sensownie zbudować dom z podwójnym garażem na działce o wymiarach 18,5 na 40m? (wjazd od strony tych 18 ) Dodatkowe ograniczenie - powierzchnia zabudowy nie może być większa niż 125m2 a wysokość kalenicy to max 9m. Rozważałem garaż w podpiwniczeniu ale woda jest już na głębokości 1,4 m... Trzymać jedno auto pod chmurką? A może jakoś jeden za drugim? Albo garaż wolnostojący za domem ? Miał ktoś podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 01.03.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Albo zadaszenie lub wiata. Osobiście tak będę trzymał (zadaszenie) pojazd rekraacyjny tj. 4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 01.03.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Mam podobnie - garaż w środku ma 3,6 na 11,5 m na 2 auta i może motor, mam też kanał bo mąż lubi czasem zerknąć na podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 01.03.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Ja dodałem wiatę na drugi samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 01.03.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 ja i tak na czas budowy potrzebuje miejsce na składowanie narzędzi itp. W związku z tym zamówiłem blaszak 3 x 5 m, który po budowie może z powodzneiem służyć jako garaż dla 2. auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dasi 02.03.2007 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Ja dodałem wiatę na drugi samochód. Ale czy wiata wlicza się do szerokości budynku tak jak garaż - to znaczy musi być 4 metry od granicy działki (albo trzy - nie ma okien??? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 02.03.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Powiem szczerze, że nie wiem Granicę działki mam na tyle daleko, że wiata nie ma znaczenia, i nie zastanawiałem się nad tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dasi 18.04.2007 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Mam 3 możliwości1) garaż w podpiwniczeniu2) garaż w oddzielnym budynku za domem3) zrezygnować całkiem z garażu Co wyjdzie taniej podpiwniczenie czy garaż wolnostojący i jakie to mogą być w przybliżeniu kwoty? Czy ktoś budował garaż wolnostojący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magangs 18.04.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Weź pod uwagę, że przy obecnym tempie przybywania samochodów niedługo pytanie będzie brzmiało "garaż trzystanowiskowy czy dwu i jedno auto pod chmurką?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 18.04.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 kontynuując to co powiedział magangs... albo w końcu dojdziemy do wniosku, że i tak tyle tych samochodów i tak często zmieniane, że nie ma sensu budować dla nich domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 18.04.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Ja buduję garaż dwustanowiskowy wolnostojący - miałem podobny problem do Twojego - niski poziom wód gruntowych. Dodatkowo garaż będzie miał 2 pomieszczenia gospodarcze więc będzie gdzie schować niepotrzebne graty nie zaśmiecając garażu - nie ma bowiem nic gorszego jak stojące w garażu rowery, kosiarki, jakies zużyte pojemniki itp. Co do ilości aut.... faktycznie w dzisiejszych czasach każda rodzina ma przynajmniej 2 samochody więc garaż dwustanowiskowy to już standard - zawsze można później dobudowac wiatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikoru 18.04.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 A może coś tego typu? http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=54759&page=1 Wiem, że ten projekt nie zmieściłby się na Twoją działkę i ma większą powierzchnię zabudowy, ale chodzi mi o zasadę, że garaż podwójny wysunięty do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dasi 18.04.2007 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 chyba się zdecyduję na wersję z oddzielnym garażem gdzieś za domem - kieeeeeeeedyś w przyszłości jak już spłacę dom a tymczasowo jakiś blaszak albo wiata, albo niech mokną, teraz w sumie też mokną pod blokiem... W sumie faktycznie samochody są relatywnie coraz tańsze a materiały budowlane coraz droższe i może nie warto aż tak dbać o stare auta żeby im fundowac garaż dużo droższy niż one same? ) Ile może w przybliżeniu kosztować taka budowa najpostszego garażu wolnostojącego na 2 auta (murowany)? Ze 30 tys to chyba wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 18.04.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Ja mam garaż a auto i tak stoi koło domu bo tak wygodniej pewnie czas na silnik do bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 01.07.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 zobacz : http://www.robelit.pl/P%B3yty%20i%20rulony%20poliestrowe,Poliester%20samono%B6ny%20-%20p%B3yty%20%B3ukowe,281.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 01.07.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Mieszkając w blokach przez 15 lat trzymaliśmy samochody na dworze. I co ? Najwyżej czasami zimą trzeba było oskrobać szyby. Mamy jednostanowiskowy garaż a samochody trzy. Jeden czasami wjeżdza do garażu, reszta stoi na podjeździe.I wcale nie marzę , żeby im skombinować dach nad głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gips 13.09.2017 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2017 (edytowane) Na samochód pod chmurką do ochrony przed warunkami atmosferycznymi ludzie kupują pokrowce, czy warto? Zobacz [spam], wszystkie za i przeciw. Edytowane 21 Września 2017 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 13.09.2017 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Nie warto. Nie stawiasz czystego samochodu, więc miękka warstwa od środka pokrowca nie chroni przed zarysowaniem. Oddychanie jest problematyczne, kuna i tak wejdzie. Na wietrze rozkładanie jest problematyczne. Chyba każdy ma 18 lat i wie co robi. Raczej wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts