Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

.....:-(((((

Recommended Posts

• Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mnie też zdrętwiało, ale z drugiej strony to taka sama bezrozumna tragedia jak strzał pioruna, atak wściekłego psa, czy zadławienie guzikiem.

Nie umiem myśleć o sprawcy w kategoriach "chciał", "myślał", "powziął decyzję". To działanie nie do przewidzenia, to nie człowiek działał, tylko jakaś emanacja bezmyślnego zła.

Nie wiem czy jest chory psychicznie, czy stracił władze umysłowe z powodu alkoholizmu - ale nie umiem szukać innych wyjaśnień.

No i nie umiem nie mieć skojarzeń z morderstwami dzieci np. w czasie konfliktu Tutsi/Hutu.

Czy ja wiem.

W ogrodzie chwasty się wyrywa a nie nakrywa doniczkami

Nie będę się z Tobą sprzeczać, bo sama mam mieszane uczucia. Moje wątpliwości budzi na przykład kwestia, jak rozróżnić chwasta od człowieka, który zbłądził, lub jest chory ? Kto ma prawo arbitralnie taką granicę postawić? Osobiście nie czuję się na sile... I nie mam na myśli tylko tego przypadku, mówię szerzej.

ja też nie mam zamiaru płacić na takich skur...

To, że więźniowie sie nie utrzymują sami, tylko my na nich płacimy to zupełnie insza inszość i też mi się to nie podoba... Chociaż można patrzeć na to z innej strony. Taka jest cena względnego spokoju i bezpieczeństwa.

Patrząc na to z Twojego punktu widzenia można napisać: Dlaczego mam przepłacać za monitoring posesji i antywłamaniowe systemy ? Lepiej wybić włamywaczy. Dlaczego mam przepłacać ubezpieczając auto od kradzieży ? Lepiej wybić złodziei samochodów. I tak dalej i tak dalej. Za względne bezpieczeństwo i spokój płacimy wiele podatków.