Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

do kobitek...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Agnieszko to chyba dobre wyjście - odstawienie tabletek, jeśli podejrzewasz, że mogą powodować jakieś problemy.

Ja brałam Jeanine (bardzo podobne w składzie do Jasmine) i wydawało mi się, że wszystko jest OK, czułam się super, miesiączki co 28 dni. Pełnia szczęścia. Utyłam, ale to dlatego, że za dużo jem (słodycze :oops: ).

Ale dość długo brałam te tabletki, do tego tak wygodnie nie mieć okresu, więc robiłam sobie takie maratony po 6 miesiący bez przerwy pigułki, super sprawa... Mój mąż zaczął przebąkiwać, że mój stosunek do pigułek zaczyna być niezdrowy. Lekarce się przyznałam, nie skrzyczała, ale poradziła, żeby nie ciągnąć takich rzeczy dłużej niż 3 miesiące.

No i pewnego miesiąca coś mi się pokręciło, nie wiem, czy zaczęłam brać niezgonie z tym oznaczeniem, w każdym razie któregoś dnia, zorientowałam się, że mam 2 tabletki do tyłu, więc nie namyślając się łyknęłam obie naraz (to było jakoś tak na początku). A potem dokończyłam opakowanie. :-?

A potem miałam 15 dni plamienia po miesiączce.

No i wtedy skończyłam z tabletkami - to było rok temu. Powiedziałam mężowi to, co Ty. :wink:

Wiesz, wydawało mi się, że te pigułki mi nie szkodzą, wręcz pomagają. Po tym roku bez nich już nie jestem pewna tego, że mi nie szkodziły. Raczej bym nie chciała do nich wracać.

Bałam się panicznie migren, bo kiedyś mi się zdarzyła w czasie miesiączki, wmawiałam sobie, że po to m.in. biorę pigułki. Nie mam żadnych migren, żadnych dolegliwości, chyba właśnie wmawiałam sobie, że te pigułki pomagają mi na wiele innych rzeczy. Właśnie: wmawiałam. :-?

Co nie znaczy, że innym nie pomagają.

Jestem starsza o rok od Zeljki :wink:

Dziecino... :wink:

dokladnie tak! Dzidzia! :D

co do tabletek.., to ja kiedys po urodzeniu dziecka bralam, ale czulam sie fatalnie.., bole glowy nie do zniesienia - dwa razy w tygodniu...

teraz lecze guzy jajnika i biore tez hormony tylko w plastrach... tez mam bole glowy ale dwa razy w miesiacu.., jak odklejam plaser i jak wklejam nastepny....

no na pewno nie jest to obojetne.., ale czasami jest potrzebne... tak bym to powiedziala...

mysle jak baba zdrowa, ze to raczej nie zaszkodzi.., choc pewnosci nikt nie ma... :roll: tak samo jak z kazdym innym lekarstwem...

kulka więc korzystajac z okazji, szybko publicznie Cie przepraszam ten tego(jężeli coś zrobiłem nie tak) i biere to i wpisuje jako motto:

zawsze ponosimy ryzyko, że nasze słowa zostaną odebrane zgoła odmiennie, niż byśmy chcieli i co z tego że dobre mielismy zamiary...

od tego jest forum, żeby taki sprawy wyjaśniać, bez obrzucania się błotem

.

Ty jak już powiesz to powiesz.

Narazieńko.

Przeprosiny przyjęte, uznajmy, że nie było sprawy :wink:

Uważaj bo zaczynam sie podlizywać i zaczne Cie bardzo lubić.

oj lepiej nie, bo od lubienia u Ciebie krótka droga do nielubienia :roll: :D :wink:

kulka więc korzystajac z okazji, szybko publicznie Cie przepraszam ten tego(jężeli coś zrobiłem nie tak) i biere to i wpisuje jako motto:

zawsze ponosimy ryzyko, że nasze słowa zostaną odebrane zgoła odmiennie, niż byśmy chcieli i co z tego że dobre mielismy zamiary...

od tego jest forum, żeby taki sprawy wyjaśniać, bez obrzucania się błotem

.

Ty jak już powiesz to powiesz.

Narazieńko.

Przeprosiny przyjęte, uznajmy, że nie było sprawy :wink:

Uważaj bo zaczynam sie podlizywać i zaczne Cie bardzo lubić.

oj lepiej nie, bo od lubienia u Ciebie krótka droga do nielubienia :roll: :D :wink:

Czasami warto i bardzo mi przyjemnie.

oj lepiej nie, bo od lubienia u Ciebie krótka droga do nielubienia :roll: :

Nawet o tym nie myśl.Jak lubić to lubić.

pozdro.

Aga...nie stresuj mnie, bardzo Cię proszę...dlatego chcę schudnąć, żeby do wagi teraźniejszej nie doszło mi 20 kg, bo będę wyglądać jak mały hipcio....

Troche mnie nie było a Jea już znalazł roziwązanie problemu :wink: :)

Aga skoro odstawiłaś tabletki to teraz będziemy czekac na efekt :wink: :)