waldioman 30.09.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 nie jestem świrem lecz realistą spotkałem wiele razy ludzi którzy czynami przeczą sobie z jednej strony specjalne farby besemisyjne zaś z drugiej plastikowe panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.09.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Ja tam wole zszarzaly taras drewniany niz plastikowy pieknie brazowy, nie wierze, ze ten plastik moze byc podobny w wygladzie do drewna, zawsze chodzi o to prawie ktore czyni wielka roznice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.09.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 markotko on nie jest plastikowy jak oklejane okna pcv to zmielone drewno połączone żywicą. poza tym ja nikogo nie namawiam tylko się zainteresowałam tematem. dotknę w świecie rzeczywistym to sobie wyrobię własną opinię. na pewno nie będę się z góry uprzedzać. waldioman cieszę się że nie jesteś świrem a co do emitentów to okna mam drewniane więc rozumiem że w zamian moge miec plastikowy taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.09.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Efilo, wlasnie chodzi o to ze zmielone nie wyglada juz tak samo ale wiem ze nie cierpisz dotyku drewna i to Cie usprawiedliwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.09.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Efilo, wlasnie chodzi o to ze zmielone nie wyglada juz tak samo ale wiem ze nie cierpisz dotyku drewna i to Cie usprawiedliwia dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.10.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Co do wytrzymałosci - robia z niego nadmorskie mola w Niemczech, właśnie dlatego, ze nie niszczy się tak szybko.Kto chce miec drewno a kto "deski" z konglomeratów - to jego wybór. Nie ma sensu osadzać, które rozwiązanie lepsze. Każde z nich ma inne właściwości. Ocena przydatności materiału nie opiera się na sentymentach i subiektywnych odczuciach, tylko na szukanych/pożądanych parametrach. Jeśli podstawowym parametrem jest np. brak konserwacji - nie ma o czym dalej rozprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teńka 07.10.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Mój ulubiony taras .... http://images2.fotosik.pl/130/e37227137aac1789med.jpg jak w temacie poproszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 07.10.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 WitamA ja mam pytanie z innej beczki:Na jakim poziomie wylewali u was tarasy itd. W domu wyliczyliśmy że wszystko czyli styro, wylewka i jakiś parkiet dadzą 18 cm.Jak w takim razie wyznaczyć poziom tarasu?Z ekipą jeszcze nie gadałem ale boję sie aby czegoś nie wymyślili głupiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldioman 07.10.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 drewno jest ciepłe w dotyku w przeciwieństwie do cegły. jakbyś miał do wyboru ceglane krzesło albo krzesło z drewna to co byś wybrał? wg mnie wybór świń o niczym nie przesądza. a mi plastik nie przeszkadza - widać należę do syntetycznych ludzi, zwłaszcza że akurat drewno mi przeszkadza - jedyne co mnie martwi to podatność plastiku na odkształcenia pod wpływem temperatury i możliwość wypłowienia. Efilo poczytałem dalej o świniach i drewnie i coś ciekawego się dowiedziałem w danii hodowle świń w drewnianych obiektach mają znacznie wyższe wyniki w rozmnażaniu a także w produkcji mięsa niż hodowle w murowanych chlewniach widać to nie jest tylko kwestja wygody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldioman 07.10.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 manieqa co masz zamiar na taras położyć ??jest różnica pomiędzy płytkami a np. drewnem czasem nawet kilka centów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 07.10.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Właśnie nie wiem Myślałem o płytkach ale teraz oglądam jakieś ciekawe płyty z piaskowca i jakieś takie, tylko żadnych fotek nie widziałem coby ktoś tak zrobił. Drewno raczej odpadnie - bardzo ładnie wygląda ale raczej nie dla mnie Możesz coś doradzić oprócz płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldioman 07.10.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 jest wiele rozwiązań ja jestem zwolennikiem naturalnuch materiałów piaskowiec z tego co wiem niespecjalnie nadaje się na taras widziałem świetne rozwiązanie płyty kamienne ustawione na specjalnych plastikowych podstawkach idealne rozwiązanie na kamienny taras ze względu na wnikanie wody pod przyklejane płytki czy kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldioman 07.10.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 http://www.polprofili.pl/do/cat/podstawkipodplyty/Podstawkipodpyt a oto link do tej genialnej podstawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 07.10.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Wiesz może to co widziałem na zdjęciach to był kamień, może piaskowiec - nie wiem.Gdzieś miałem tą stronkę i teraz szukam i nic.A jak wygląda bruk - jakiś ładny może by było nieźle? hmmm zawrót głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldioman 07.10.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 może imitacja kamienia teraz tego pełno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldioman 07.10.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 http://www.phobos.net.pl/sklep/?page=shop&run=det&gr=27&gr2=105&ru=list&kat1=15&order=3&id=1648 czy to coś takiego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldioman 07.10.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 http://www.amer-stone.pl/asortyment.html jeszcze cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldioman 07.10.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 http://www.budnet.pl/Elementy_tworzace_klimat_ogrodow_-_kostki_brukowe_plyty_tarasowe,aktualnosci_budowlane,i=9667.html no i jeszcze jedne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 07.10.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 http://www.phobos.net.pl/sklep/?page=shop&run=det&gr=27&gr2=105&ru=list&kat1=15&order=3&id=1648 czy to coś takiego??? coś podobnego nie wiem czy było imitacją - wpadło mi w ręce kiedyś i mi się spodobało - jak sie okazało trzeba teraz zdecydować co i jak z tą wysokością tarasu więc grzebię Jak oceniasz takie płyty w całości? w sensie na większej powierzchni? Ogólnie to dzięki za pomoc Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 18.10.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 oooooooo rany jakie piękne tarasy kiedy ja będę taki miała ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts