Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TARASY nasze -zdjęcia

Gość

Recommended Posts

Taras usypałem z piasku, wychodzi się na niego z salonu. Duży, ponad 100m2, okolony kwiatami. Skarpy zachumusowałem i obsadziłem krzakami. Po zagęszczeniu piachu ułożyłem płyty z piaskowca 4 cm. Na cyplu tarasu stoi masywna drewniana altana (prawie 20m2 ), z drewniana podłogą - gęsta krata. Dookoła niski płotek, żeby psy nie pchały się na grilla. Z tarasu po schodkach schodzi się do ogniska. Planuję w jego okolicy jeszcze postawić wędzarkę.

Nawet najbarwniejszy opis nie zastąpi zdjęć. Wklej jakieś.

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

T A R A S

ludzie ja oszaleję, już 3 lata myślę jaki zrobić :evil: :evil:

Miał być:

betonowy i płytki, ale zmieniłem zdanie i planowałem że będzie kostka brukowa,

jak zobaczyłem drewniane cudo powiedziałem też będę miał drewniany, jednak po zapoznaniu się z cenami drewna egzotycznego wróciłem do betonowego z płytkami, ale jednak powiedziałem nie, nie betonowy, zrobię bruk klinkierowy, ale klinkier podrożał, no to znowu powrót do betonowego :lol: :lol: :lol:

obecnie jestem na etapie KOSTKA BRUKOWA,

a co będzie ??

Ludzie jak ja bym chciał to wiedzieć :lol: :lol:

zazdroszczę wam że jeszcze nie macie ukończonych domów a już wiecie jaki będzie taras, ja mam dom oddany a taras to betonowe obramowanie i deski szalunkowe :wink:

[quote name="zezoobecnie jestem na etapie KOSTKA BRUKOWA,

a co będzie ??

[/quote]

Ja osobiście jestem za robieniem tarasów ziemnych a nie wylewanych płyt betonowych. Dzięki temu:

1. budowę tarasu mozna nieco odłożyc w czasie

2. Mozna zmienic kształt tarasu, gdy zmieni sie koncepcja ogrodu.

3. wieksza dostepnosc materiałów wykonczeniowych

4. Wieksze możliwosci aranżacji, kształtów

Dodam jeszcze, ze ostatnio koszt zakupu ładnej kostki betonowej był 2 x wyższy niż kostki granitowej niesortowanej :)

Jesli ktos ma zaciecie wychodzi duzo taniej (bo niestety granit niesort jest droższy w układaniu).

oj Toomcio jestem w szoku- cudo ,czy obydwa tarasy są Twoje bo są przy innych kolorach okien a chciałabym podpytać ale nie wiem czy to są te same tarasy , jakoś nie widze czy się gdzieś łączą - zresztą nieważne są!! przprzecudowne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Nasz 50-metrowy był wylany cementem.Chcieliśmy wyłożyć go płytkami imitującymi ciemne drewno(takie 2 w 1)Niestety kafelkarz stwierdził zły stan wylewki(popękana) i nasz taras jest pokryty brązowo-czerwonym polbrukiem.Efekt niezły jak dla kogoś kto chciał płytki imitujące drewno :wink:

Stary ten watek, ale jakby ktoś chciał rzeczywiście pooglądać tarasy forumowiczów, to zapraszam do tego wątku:

http://forum.muratordom.pl/taras-drewniany-co-sadzicie,t102067.htm

A jak macie ochotę na dalszą dyskusję OT, to polecam ten wątek "o tarasie" :):

http://forum.muratordom.pl/taras-zrobiony,t112411.htm

Zazdroszcze ludziom, którzy budują dom i mogą sami zdecydować o wyglądzie tarasu. Ja kupiłam domek i taras jest taki jaki zastałam. Nie pasuje mi, bo nie jest zadaszony. Cóż to za przyjemność siedzieć na tarasie w lato i piec się w słońcu? Opalać to można się na trawie.

Zakupiłam w tym celu markizę, ale nie sprawdza się. Odradzam wszystkim, którzy mają takie plany.