Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TARASY nasze -zdjęcia

Gość

Recommended Posts

przeczytałam, pozachwycałam się teraz zapytam.

Czy istnieje sposób położenia drewna na tarasie wylanym 4 cm poniżej ramy okiennej, bez destrukcji betonu ? jakiś minimalny legarek, albo klejenie do podłoża? Jeszcze jest opcja frezów pod legar, ale wolałabym tego uniknąć.

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy istnieje sposób położenia drewna na tarasie wylanym 4 cm poniżej ramy okiennej, bez destrukcji betonu ? jakiś minimalny legarek, albo klejenie do podłoża? Jeszcze jest opcja frezów pod legar, ale wolałabym tego uniknąć.

Mam taras drewniany, gdzie legary są na poziomie dołu futryny okna, a deski "wchodzą" ok 3,5 -3,8cm na futrynę. Podłoga na tarasie jest wyzej niż podloga w salonie.

Mnie to nie drazni .Moge wieczorem dac fotke.

W praktikerze są płytki drewniane ok 30x30 z systemem montażu, cena ok 180 zł mkw. Wtedy nie potrzebujesz legarów, można je łatwo ułożyć samemu i zmieścisz się w wysokosci 4 cm.

Celtorek to ja bardzo ładnie się uśmiechnę o fotki :)

A płytki koniecznie pojadę obejrzeć,choć jakos nie mam przekonania, chciałabym połączyć elewacje i taras takimi samymi dechami :)

No bardzo ładny tarasik, bardzo:) i nawet nie rzuca się w oczy,że na ramę załazi. A podest sobie z bliska obejrzę, może da sie "patent" z podkładkami wykorzystać:) Bardzo Ci dziękuję

• 3 weeks później...
Witam

Ponawiam moje pytanie, które zadałam w innym wątku tarasowym ale nikt mi nie odpowiedział. Czy belki pionowe pod zadaszenie mocowaliście do ściany budynku?

pozdrawiam

Jak widzisz na zdjeciu mojego tarasu wyzej - tak, pionowe slupy sa stabilizowane belkami mocowanymi do sciany budynku.

Pzdr

Dopiero po twojej uwadze przyjrzałam się dokładniej. Faktycznie teraz widzę, ale moja konstrukcja ma wyglądać trochę inaczej. Belki pionowe maja być przy ścianie. Wygląda na to, że jednak muszą być przymocowane do ściany.

pozdrawiam

mam juz zrobiana elewacje i nie chce w niej dlubac, stawiam slupy poprostu przy murze, a nawet 10 cm od niego odsuniete

Witam,

podczytuję wątek od dawna ;)

Przychodzę po poradę...

Mam taras w narożniku budynku i nie umiem się zdecydować na rodzaj zadaszenia... Chyba już od roku o tym myślę i nic - tylko ciemność. Szukałam w google jakichś zdjęć,inspiracji i lipa :(

Tzn podoba mi się dużo rozwiązań tylko jakoś nie wiem co będzie pasowało do takiego tarasu przy "koszu dachowym"

http://a.imageshack.us/img72/9229/tarasq.jpg

Myślałam o przedłużeniu konstrukcji dachu, o pergoli - ale boję się podjąć decyzję a czas nagli,za 3 tygodnie elewacja a potem taras.

Najbardziej podoba mi się pergotenda ale mnie na nią nie stać.

No nie wiem, zacięłam się i już - ruszyć nie mogę.

Macie może jakieś zdjęcia takich zadaszeń tarasów w wewnętrznym rogu????

mam juz zrobiana elewacje i nie chce w niej dlubac, stawiam slupy poprostu przy murze, a nawet 10 cm od niego odsuniete

Powiedz coś o szczegółach. Jakie będziesz miał zadaszenie, bo u nas to główny problem - będzie szkło więc ciężar znaczny. Mój małż cały czas kombinuje, przelicza podpytujemy się znajomych , którzy już maja tarasy jak to jest u nich rozwiązane. W większości jednak te belki są przytwierdzone do ściany domu. My tez mamy elewcje, przerabiamy letniaka na całoroczny. Nie bez znaczenia jest też kąt nachylenia tego zadaszenia.

pozdrawiam