Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TARASY nasze -zdjęcia

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no no no - lalunia - pięknie - wyszedł Ci zimowy pokój istna oranżeria - cudo !!!!!!!!!!! ( gorzej z myciem tych okien - jak wiesz ja mam jedno takie duże i nie jest to łatwe utrzymać je w ciągłej czystości - ale z drugiej strony czy okna zawsze muszą być czyste ) :) - miłych kawowych popołudni i smacznych śniadań na tak cudownym tarasie :)

• 2 weeks później...
  • 4 months później...
  • 3 months później...

Witajcie,

kupiliśmy mieszkanie od dewelopera, które jest na parterze i ma 90m2 ogródka. Odległość od budynku do ogrodzenia to 9m - zastanawiam się, czy robiąc taras na szerokość 3m nie zabiorę niepotrzebnie zbyt wiele zieleni? Co o tym sądzicie? Może są osoby, które robiły mniejsze tarasy?

Taras musi być na tyle duży, by mozna było na nim ustawić swobodnie stół i krzesła.

Chyba, że będzie cię krępowac wypoczynek pd obstrzałem wzroku sąsiadów, no to wówczas robienie tarasu nie ma sensu.

Taki ogródek możesz zagospodarowac jak patio, bez trawnika, tylko z wysepkami zieleni.

http://imageseu.holiday-rentals.co.uk/vd2/files/HR/400x300/l/63436/93232_8.jpg

Witajcie,

kupiliśmy mieszkanie od dewelopera, które jest na parterze i ma 90m2 ogródka. Odległość od budynku do ogrodzenia to 9m - zastanawiam się, czy robiąc taras na szerokość 3m nie zabiorę niepotrzebnie zbyt wiele zieleni? Co o tym sądzicie? Może są osoby, które robiły mniejsze tarasy?

Gdzies takie wymiary ma nasza "zagroda dla dzieci i psa" przy domu. W tym jest taras 2,5m x 8m. Taki taras wystarcza na ustawienie nie bardzo wielkich mebli, lezakow, itd. Ale węższy juz by nie mial chyba sensu.

Zreszta jesli bedzie malo miejsca na zielen, to taras mozna wykorzystac na donice itp (kosztem z kolei miejsca na meble).

Sporo mozna w sieci znalezc pomyslow na takie przestrzenie.

Pzdr

Ew-ka pokaż jak urządziłaś taras, chociaz nie wiem czy to jeszcze taras czy raczej pokój letni ? na pewno wygodniejszy i cieplejszy ale tamten miał styl i duszę i klimat, teraz taki za bardzo wymuskany jak dla mnie, aż strach postawić na nim donice bo podłoga się pobrudzi..... wierzę jednak że ze swoim smakiem ładnie go urządziłaś i strasznie jestem ciekawa jak:rolleyes:

Ew-ka pokaż jak urządziłaś taras, chociaz nie wiem czy to jeszcze taras czy raczej pokój letni ? na pewno wygodniejszy i cieplejszy ale tamten miał styl i duszę i klimat, teraz taki za bardzo wymuskany jak dla mnie, aż strach postawić na nim donice bo podłoga się pobrudzi..... wierzę jednak że ze swoim smakiem ładnie go urządziłaś i strasznie jestem ciekawa jak:rolleyes:

Szczerze mówiąc ja również bardziej podziwiałem pierwszą wersję. Dla mnie wzór :D