Gość Konto usunięte_12* 27.09.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 W czerwcu b.r. wykonałem (własnoręcznie ) taras z płyt 60x60 cm: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrabizon 29.09.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Czy ktoś ma tara z płyt Lira (Polbruk). Chętnie dowiedziałabym się jak to się użytkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 16.10.2016 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 JTD ładnie i estetycznie wykonany jest Twój taras - myślę że go dobrze zabezp. przed wilgocią bo moim znajomym po 3 latach płytki zaczęły po zimie pękać ( fugi ) i odpadać - ale kładli " fachowcy " Planujesz jakieś zadaszenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 17.10.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 (edytowane) JTD ładnie i estetycznie wykonany jest Twój taras - myślę że go dobrze zabezp. przed wilgocią bo moim znajomym po 3 latach płytki zaczęły po zimie pękać ( fugi ) i odpadać - ale kładli " fachowcy " Planujesz jakieś zadaszenie ? Dzięki za uznanie Mój taras nie boi się wilgoci, bo wykonałem tam kolejno (licząc od góry - w dół) następujące warstwy: - 10 cm suchego betonu - 10 cm ubitego piasku. - dwa metry gruzu ceglanego z rozbiórki starych zabudowań przemieszanego z piaskiem (gruz został tam "zadołowany", aby nie płacić za wywózkę ). Ziemią z wykopanego dołu zasypałem nierówności działki. Fugi wykonałem żywiczne. Są elastyczne i świetnie przepuszczają wodę, co sprawdziliśmy już podczas letnich ulew. Dodatkowo taras ma lekkie pochylenie (ok. 2%), co powoduje, że nadmiar wody spływa w dół. Zadaszenia nie planuję, bo: 1. na ścianach mam styropian 2. nie odpowiada nam (mnie i żonie) estetyka takiego baldachimu, jak nad wystawą sklepową Mamy za to demontowalny (na zimę) parasol z obciążnikiem, stół i krzesła. Edytowane 17 Października 2016 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 03.11.2016 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Witaj , jaki wymiar masz tego tarasu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sobgar 04.11.2016 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 JTD bardzo ładny i dokładnie wykonany taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 04.11.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Witaj , jaki wymiar masz tego tarasu ? W przybliżeniu: 2,60 x 5,5 [m] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 04.11.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 JTD bardzo ładny i dokładnie wykonany taras Po raz drugi - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
100club 08.11.2016 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 (edytowane) Taras prezentuje się świetnie. Od siebie dodałabym tam jeszcze jakąś barierkę lub duże donice żeby "zamknąć" przestrzeń. Edytowane 8 Listopada 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 09.11.2016 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 (edytowane) Taras prezentuje się świetnie. Od siebie dodałabym tam jeszcze jakąś barierkę lub duże donice żeby "zamknąć" przestrzeń. Barierek nie chcieliśmy, bo nasi goście się raczej ...nie upijają (i my też nie) Dodatkowo barierki przypominały by mostek kapitański, a przecież z marynistyką - nie mamy nic wspólnego Duże donice z roślinkami są już schowane w cieplejszych pomieszczeniach.. Pzdr. Edytowane 9 Listopada 2016 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 09.11.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Chciałbym przy okazji dodać, jak do budowy tego tarasu wykorzystałem stare cegły pochodzące z rozbiórki starych zabudowań. Murek z "podwójnej" cegły wykonał i otynkował fachowo murarz. Sam go potem obustronnie zabezpieczyłem przed wilgocią Dysperbitem, a część ponad gruntem pokryłem tynkiem mozaikowym. Górna warstwa cegieł, to warstwa stojąca na tzw. "trójkę" (to fachowy termin murarza). To właśnie na tych cegłach (po otynkowaniu) nałożyłem obróbki blacharskie z resztek blachy pochodzącej z pokrycia dachu. Na fotce moja dzielna małżonka, która w niczym mi nie ustępowała podczas jego budowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczko7733 30.11.2016 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Ja przy wyborze płyt na na taras zastanawiałam się pomiędzy płytą VIP Superbuk a PROSPECT z Bruk-betu. Te dwa produkty zasugerował nasz projektant. Ostatecznie padło na Superbruk. Wyszło bardzo ładnie, z użytkownikiem nie ma żadnych problemów. Jak będę na działce to zrobię fotkę i wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 30.11.2016 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Ja przy wyborze płyt na na taras zastanawiałam się pomiędzy płytą VIP Superbuk a PROSPECT z Bruk-betu. Te dwa produkty zasugerował nasz projektant. Ostatecznie padło na Superbruk. Wyszło bardzo ładnie, z użytkownikiem nie ma żadnych problemów. Jak będę na działce to zrobię fotkę i wrzucę. Za żenujące reklamowanie Bruk-betu, to należy się raczej wykasowanie tego posta. Na fotki raczej nikt czekał nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczko7733 18.01.2017 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Przepraszam że tak długo to trwało ale pogoda nie sprzyjała fotografowaniu. Wysyłam najlepsze zdjęcie jakie mi się w ostatnim czasie udało zrobić. Na zdjęciu płyta VIP Superbruk. Kolory wyglądają bardzo intensywnie bo teraz jest mokry w rzeczywistości są bardziej stonowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekiewa 06.02.2018 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Coś temat umarł. Może ktoś wrzuci jakieś inspiracje dla innych. Ja niedługo będę miał stawiane zadaszenie wraz z zabudową przesuwanymi ścianami i na wiosnę będę kładł deskę tarasową (trwa wybieranie) Latem wyglądał tak. Jak się coś zmieni wstawię zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorisku 15.08.2018 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2018 Szukam chętnych do zakupu dużych płyt tarasowych ARCHITECT 80x80cm grubość 4 cm ww kolorze jasno-szarym widziałam na żywo i jako jedyne pasują do ponizszych inspiracji. To nowość a producent jeszcze ich nie wyprodukował bo nie ma odpowiedniej ilości zamówień żeby ruszyć z produkcją na sprzedaż. Problem w tym że nie ma tej płyty także na wystawkach znalazłam ją tylko w Sosnowcu. Marzy mi się nowoczesny taras a dostępne są tylko płyty Libetu Maxima i firmy Jadar Megan ale to płyty betonowe które trzeba impregnować i wszelkie ewentualne zabrudzenia z tłuszczu , napojów są widoczne do tego płyta Libetu jest bardzo gruba 8cm. Płyta Architect zgodnie z danymi producenta tego nie wymaga: ".. pory w warstwie przypowierzchniowej są zamknięte i wypełnione, zaś powierzchnia licowa pokryta jest powłoką o grubości kilkudziesięciu mikrometrów na skutek kilkuwarstwowego powlekania środkami ochronnymi. Zalakowane powierzchnie posiadają odpowiednio zaplanowany do charakteru wyrobów poziom połysku. Nawet najtrudniejsze zabrudzenia są łatwe do całkowitego usunięcia, w tym po dłuższym czasie oddziaływania. Powierzchnie nie wymagają zasadniczo konserwacji w trakcie użytkowania. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorisku 15.08.2018 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2018 zależy mi na uzyskaniu takiego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 15.08.2018 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2018 Nawet jesli producent jest w stanie wykonac tak rowne płyty jak na tych podrasowanych fotkach to życze ci powodzenia w znalezieniu wykonawcy ktory jest w stanie to tak ułożyć. No i te fugi.... mniejsze niż przy kaflach... to jest jakiś kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 18.08.2018 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2018 Mój taras . . Jeszcze niedawno wyglądało to tak ale Swierki zaczęły wchodzić do domu . Przyszedł czas by je niestety usunąć - z kilku powodów... . . . . Od wiosny tak sobie dłubię w wolnych chwilach... Kamienie granitowe miałem od rodziców , którzy nie wybudowali na tym swojego domu. Zorganizowałem ziemię - 3 tatry, na wypełnienie za 3 stówki . kupiłem betoniarkę , pisaek i cement Powstaje w bólach bo towaru sporo . Jeden rządek to setka kamieni - około 30/35 sztuk to jedna tona , a rzędów będzie 6 . Aktualnie mam 4 wymurowane , piąty spasowany do klejenia + jeszcze fundament zbrojony pod tym . Jednak na razie będę się brał za odkopanie fundamentów i ocieplenie styrodurem zanim to wszystko zasypię 40 tonami towaru (koło 10t już zwiozłem) . Niestety tyle bo dom stoi na lekkiej skarpie i różnica poziomu między podłogą w domu a końcem tarasu to ponad metr (widać na ostatnim zdjęciu) , wymiary tarasu 4,5 na 10,5m . Koniec robót - klejenie kolejnych dwóch warstw planuje raczej dopiero na przyszły rok , czy nazbieram do tego czasu kase na warstwę wierzchnią to się okaże , ale chyba będzie krucho . Miałem różne pomysły na wykończenie np drewnopodobna deska betonowa , plaża z morskiego piasku (żona chciała mnie wygnać z domu) , ale zakończy się chyba na małej kostce granitowej plan jest jeszcze taki by zrobić pergotendę , oczywiście własnoręcznie , ale to i tak musze zagrać w eurojackpot . . . 5 lat temu robiłem murek na 3 rzędy do kwietnika , widac go gdzieś na niektórych zdjęciach z prawej strony - 35kamieni długośc jednego rzędu . Tam tez zaszalałem ze schodkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.08.2018 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 ładnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts