Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skandal !!! I my za to zapłacimy

Recommended Posts

http://fakty.interia.pl/prasa/news/dostanie-150-tys-zl-za-ciasnote-w-celi,879627,16

Ciekawe, co Wy na to. Bo mi się nóż w kieszeni sam otwiera. Sąd podsunął świetny pomysł wszystkim złodziejom, bandziorom i innym przestępcom. No bo co- posiedzą trochę za kratkami- na nasz koszt oczywiście, a potem pójdą do sądu z pozwem, że za kratkami było im za ciasno :o :o :o :o Sędzia, który wydał taki wyrok, sam powinien zapłacić to odszkodowanie :evil: Chyba się z choinki urwał, albo nigdy nie był np w polskim szpitalu i nie widział, w jakich warunkach leżą chorzy- często ofiary przestępców.

:o :o :o

:evil: :evil: :evil:

Sędzia, który wydał taki wyrok (...) Chyba się z choinki urwał, albo nigdy nie był np w polskim szpitalu i nie widział, w jakich warunkach leżą chorzy

To prawda niedawno mój ojciec trafił do szpitala i powiem, że widok był okropny :o - w sali łóżka zsunięte na maxa, korytarz pękał w szwach - pacjenci ułożeni jak szprotki w puszce ....do tego własne sztućce, termometry, a nawet lekarstwa :o :evil: ...

A taki bandzior to ma LUXUS jeśli chodzi o opiekę lekarską, a o innych rzeczach nie wspomnę...

Skandal!!!!

Ja, będąc w ciąży też spędziłam kilka dni w szpitalu. Nikomu tego nie życzę- właśnie ze względu na warunki. Na śniadanie i kolację dawano nam... bułkę i kosteczkę masła :o :o Czy też ma zaskarżac takie warunki. Przecież ja nie znalazłam się tam dlatego, że coś przeskrobałam. Nie byłam tam za karę. A ten przestępca :evil: :evil: :evil: ma jeszcze jakieś pretensje :evil:

Tiaa, chociaż...

Tak naprawdę uważam, że wyrok był słuszny.

Zabrakło tylko paru milionów równie słusznych wyroków w sprawach pacjentów leżących na korytarzach (a zwłaszcza tych, którym złe warunki i oszczędności odebrały zdrowie lub życie), w sprawach osób mieszkających w dramatycznych warunkach z winy np. urzędników, w sprawach osób bezprawnie pozbawionych przez państwo majątku itd. itp.

nie chce wsadzac kija w mrowisko - lecz zasadą kary jest aby wiezien sie zresocjalizowal, przynajmniej tak powinno byc w XXI wieku

tym sie róznimy od XIX wieku ze nie mscimy sie na osadzonych i chcemy by osoby po okresie odosobnienia wrocily do spoleczenstwa

Skoro sędzia wydałtaki wyrok - widocznie on tez potwierdzil zasadnosc skargi osadzonego.

Po prostu odebrało mi mowę...

Jak JoShi mowe odebralo to juz czytac tego nie musze... 8)

O szpitalach tez nic nie mowie...Na porod czekalam na korytarzu, za glosna pracujaca lodowka i z swiatlem zapalonym cala noc - bo to korytarz..., nie bylo komu zrobic cesarskiego ciecia i wywalili mnie w trzecim dniu ledwo trzymajaca sie na nogach... Szkoda gadac...

p.s. JoShi zabrali Ci spluwe??? :lol: Czy mamy sie bac czy jak? 8)

Nóż w kieszeni się otwiera. Może taniej w tej IV RP będzie zrezygnować z sądów i więzień? Tylko społeczność lokalna będzie ferować wyroki. A szpitale zlikwidować. Chorzy ludzie kosztują zbyt dużo. Jak zdechną, będą mieszkania.

Mam to wszystko gdzieś...

Nie, to MUSI SIĘ ZMIENIĆ!

Bardzo emocjonalne komentarze, nie wypowiadam się o ich słuszności, nie zamierzam jej tu oceniać, podobnie jak nie chcę w tym miejscu oceniać wyroku sądu - nie znam sprawy, a krótki artykuł w internecie niewiele o niej mówi.

Dlaczego wiec się tu odzywam? Bo chcę Wam powiedzieć, że nie tylko więźniowie mogą występować z pozwami o naruszenie dóbr osobistych, w walce o godność i inne dobra, których naruszenie stwierdził sąd. Tak samo, może nawet w bardziej słusznej sprawie, można wystąpić z pozwem przeciwko innym instytucjom naruszającym naszą godność i prawo do intymności.

Tylko wydaje mi się, że Adam Darach miał nieco więcej motywacji i trochę więcej wolnego czasu niż my tutaj sie wypowiadający.

A może 150.000zł stanowi wystarczającą motywację dla budujących, którym brakuje na założenie ogrodu?

Tylko wydaje mi się, że Adam Darach miał nieco więcej motywacji i trochę więcej wolnego czasu niż my tutaj sie wypowiadający.

A może 150.000zł stanowi wystarczającą motywację dla budujących, którym brakuje na założenie ogrodu?

taaak jest to jakis sposób na zarabianie, co?

-szpital za złe warunki podczas pobytu tam

- bank za zbyt śliską podłogę na której można sie potknąć

- kawiarnie za zbyt gorącą kawę która można sie oparzyć

- producentów papierosów, za to że wpadłam w nałóg

itd itp parędziesiąt tysięcy rocznie można by wyciągnąć.... :roll:

taaak jest to jakis sposób na zarabianie, co?

-szpital za złe warunki podczas pobytu tam

- bank za zbyt śliską podłogę na której można sie potknąć

- kawiarnie za zbyt gorącą kawę która można sie oparzyć

- producentów papierosów, za to że wpadłam w nałóg

itd itp parędziesiąt tysięcy rocznie można by wyciągnąć.... :roll:

Chyba zacznę tak zarabiać :wink: :)

Miałam się nie odzywać w tej sprawie, ale cóż........

Nie znamy szczegółów sprawy, więc za dużo nie można powiedzieć, ale:

- nie każdy więzień to morderca, bandyta, złodziej, czy wyrzutek

- do więzienia można trafić łatwiej, niż nam się wydaje, gdzieś w życiu się zaplątać, popełnić jakiś błąd, zrobić głupotę, czasem nawet nieświadomie

- wiecie, że właściciel komisu samochodowego, kupując nieświadomie kradziony samochód i sprzedając go dalej, może pójść siedzieć za nieświadome paserstwo, a już na pewno zarobić wyrok w zawieszeniu :-? (osobiscie znam takiego pana, siedział "tylko" 3 miesiące aresztu, ale wyszedł jako wrak człowieka z problemami zdrowotnymi, z którymi boryka się do dziś, że nie wspomnę o nadszapniętej mocno reputacji)

- wiecie, że wystarczy czasem jeden donos zazdrosnego o dobrze prosperujący interes sąsiada i można iść do aresztu na kilka miesięcy, bo sądy z reguły nakazują areszt, aby nie było "mataczenia" w sprawie

Nie wiadomo, co nam w życiu pisane :roll:

Ja dopuszczam w swojej naiwności, że ten więzień miał poważne powody, żeby poskarżyć się w Sądzie, tym bardziej, że wyrok był na jego korzyść. Tam musiały być jakieś mocne przesłanki, przemawiające na korzyść skazanego. inaczej żaden Sąd nie wydałby takiego wyroku. Taką mam nadzieję.

Co do szpitali, to wiadomo, że sytuacja woła o pomstę do nieba, ale ja nie wkładałabym tych dwóch spraw do jednego wora.