jamles 04.03.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Jamles - ja Cię zabiję to już druga groźba w tym roku w stodole robi się niebezpiecznie, chyba będę tylko zaglądał zza ....... sosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.03.2010 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 No bo i tak nie chcesz przyjechać, to co mi pozostało? Tylko sobie pogadać i pogrozić... Wusia, Ty nie przepraszaj, temat zupełnie nie jest jakiś pilny, a Dewey potrzebuje pilnej pomocy, więc musisz nim się zająć. U nas z rana dzisiaj słonko przez chwilę świeci, bardzo przyjemnie jest, choć zimno. Dzień doberek wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.03.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witanko! U nas też zimno, a słoneczko na zmianę ze śniegiem mamy.Na superbudowie po sąsiedzku się ruszyło - ekipa od dachu nawet rozsądnie wygląda i trzeźwi są, więc może nie będzie przeciekał. Za to panowie od reszty właśnie się zabrali za ocieplanie. Wczoraj zdążyli dwie jaskółki ocieplić. Cały dzień im to zajęło. Oszczędnie - tak na oko góra 8 cm kładą. Jednowarstwowo oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 04.03.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam witam i o droge pytam? Dawno mnie nie było a tu wiosna tuż tuż. Właśnie uczyniłam pierwsze siewy w szklarni. Zakupiłam za 200 złociszy nasion celulek etc. oczywiście przez net z Ożarowa.Zurawie przylecieli wydzieraja sie rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.03.2010 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Oooo, własnie, też muszę już z Sołtysem usiąść i zamówić nasiona eko z Ożarowa, czas najwyższy! Dziękuję za przypomnienie, Wciornastku! No i gdzieś Ty się podziewała tyle czasu, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 05.03.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Jakie nasionka i jakiego Ozarowa? Ja tez mam Ozarow pod nosem. no w zasadzie teraz jak jest bloto..., to troche dalej.... Dzien dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.03.2010 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 No tam sprzedają certyfikowane nasiona ekologiczne, to taka duża centrala nasienna, my zawsze tam zamawiamy nasiona. Dzień doberek, jakos coraz mniej ludzi tutaj zagląda... Chyba jakaś mało zajmująca jestem. Eeee, no to idę coś w domu porobić, na podwórku znowu zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 05.03.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Depeś ale to ten Ozarow tutaj obok nas? Ze tak powiem.., Warszawski??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 05.03.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Oooo, własnie, też muszę już z Sołtysem usiąść i zamówić nasiona eko z Ożarowa, czas najwyższy! Dziękuję za przypomnienie, Wciornastku! No i gdzieś Ty się podziewała tyle czasu, co? Cześć, Depesiu Konferencjowałam się ekologicznie i zagranicznie Żelko ten Ożarów to Mazowiecki a sklep tu http://www.epnos.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 05.03.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Wpadłam się przywitać i gospodynię o zdrowie zapytać i letę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.03.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Depsia, ja do Ciebie wielki interes mam. Bo Ty masz warzywniaczek, tak? Wszyscy wokół zakładają kwiatkowe rabatki, skalniaczki i takie tam a ja chce warzywniak. I pytanie: kiedy siejemy do gruntu? Wszystko mam miec na polu, żadnych folii, szklarni nie bedę robić, bo mam niezbyt duży kwadrat na ten warzywniaczek przeznaczony, taki akurat na 3 osoby może. Jakby sie okazał za mały to powiekszę za rok. W domu w takie małe specjalne doniczki posiałam ogórki, pomidory chyba kupię już podrośnięte bo nie wiem czy będę sama umiała wysiać i ile mi wzejdzie. Ale takie rzeczy jak marchewka, pietruszka, koperek, kalarepka, fasolka szparagowa, kalafior itp to kiedy? I nie gadaj że jesteś mało zajmująca bo to jakieś bzdety od rańca. Ja akurat nie piszę bo nie dotrzymuję kroku wielkim osobowościom tutaj A wogle to zaczęłam znowu malowanie. Dziecka pokój robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.03.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 ... Dzień doberek, jakos coraz mniej ludzi tutaj zagląda... Chyba jakaś mało zajmująca jestem. Eeee, no to idę coś w domu porobić, na podwórku znowu zima. ... zaglądam ... za chwilę idę do pracy jutro mam wolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 05.03.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Oooo, własnie, też muszę już z Sołtysem usiąść i zamówić nasiona eko z Ożarowa, czas najwyższy! Dziękuję za przypomnienie, Wciornastku! No i gdzieś Ty się podziewała tyle czasu, co? Cześć, Depesiu Konferencjowałam się ekologicznie i zagranicznie Żelko ten Ożarów to Mazowiecki a sklep tu http://www.epnos.pl A tak, to moje sasiedztwo! No. Niech jest i u nas cos dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 05.03.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Żelko ten Ożarów to Mazowiecki a sklep tu http://www.epnos.pl A tak, to moje sasiedztwo! No. Niech jest i u nas cos dobrego. No widzisz Żelko. To jedna z lepszych w Polsce hodowli. Nasiona i wiele odmian sprawdzonych i dobrych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 05.03.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 I pytanie: kiedy siejemy do gruntu? Wszystko mam miec na polu, żadnych folii, szklarni nie bedę robić, bo mam niezbyt duży kwadrat na ten warzywniaczek przeznaczony, taki akurat na 3 osoby może. Jakby sie okazał za mały to powiekszę za rok. W domu w takie małe specjalne doniczki posiałam ogórki, pomidory chyba kupię już podrośnięte bo nie wiem czy będę sama umiała wysiać i ile mi wzejdzie. Ale takie rzeczy jak marchewka, pietruszka, koperek, kalarepka, fasolka szparagowa, kalafior itp to kiedy? Wiolasz stare przysłowie mówi że groch siany w marcu zbiera sie w garncu, a siany w maju w jaju. Więc kolejno groch, potem marchewka i pietruszka (lub pasterak) - koniec marca poczatek kwietnia, wtedy też rzodkiewkę i koper, potem buraczki od 20 kwietnia, ok 10 maja fasola, najpózniej po 20 maja siejemy ogórki i inne dyniowate i sadzimy pomidory. Co do kalarepy i kapusty to lepiej kupic rozsadze i mozna już smiało w kwietniu ja sadzić. Wilolasz jak chcesz trache info o ekologicznym zasadach uprawy na działkach z poradami odmianami etc to mam przygotowaną prezentacje i jak dasz maila to Tobie prześlę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 05.03.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Dobrze, że pojawił się temat warzywniaka W zeszłym roku posadziłam sałatę - zdechła , szczypiorek, koperek i pietruszkę - mrówki zjadły i chciałabym w tym roku jeszcze raz spróbować To podaję Depesiu mojego maila też i może ekologiczne mi się udadzą [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.03.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Jak to dobrze mieć to forum podaję maila [email protected] Z tym że w maju to ja już nic nie mogę sadzić, bo u mnie wtedy ziemia twarda i gliniasta, rzadziej deszcze padają, i chyba mam tylko czas do kwietnia przynajmniej z obserwacji sąsiadów to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 05.03.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Ja tez, choć wołałabym o tym na blogu Wciorniastka przeczytać [email protected] W zeszłym roku posiałam w doniczce koperek, pietruszkę i szczypiorek i wszystko diabli wzięli. Fakt jest tez taki, ze podlewać zapominałam. Aha i w doniczce posiałam papryczkę, taka ostra. Wyrosła taka bardzo duża i pięknie mi zakwitła. Potem sie okazało, ze nasiona papryczki po prostu zgniły a wyrosło jakieś zielsko co tu obok na polu rośnie. No ale.., nie można sie poddawać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 05.03.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Ja tez, choć wołałabym o tym na blogu Wciorniastka przeczytać Żeluś na blog to juz nietety czasu brak i tak po kryjomu z wami spamuje. A z roslinami jestem związana zawodowo więc jak mogę to pomagam. Zresztą dla rośliny najważniesze aby zielonym do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.03.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Wciornastek bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts