Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Wierszyki prześliczne! Niezwykle utalentowany ten znajomy!

To nasz Przyjaciel od blisko 30 lat. :D

Jest tekściarzem, jego teksty zna cała Polska, ale nie chcę podawać Jego nazwiska, mógłby nie być całkiem zadowolony z tego. :lol:

Uwielbiam jego teksty, bo są zawsze pełne ciepła i humoru. :D

Co zaś do Sylwestra - było naprawdę wspaniale, bardzo się cieszę, że pojechaliśmy. Super, super, super!!! :D :D :D :D :D :D :D :D

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Depeesiu droga. Ja to jednak nieprzytomna jestem. Patrzę i patrzę dzisiaj, i oczom nie wierzę. Ty zaczęłaś te stodołę odnawiać rok temu, nawet niecały. A jakos tak mi sie wydawało, że to trwa od dawna. :oops: No jestem pełna podziwu.

I wiesz, za każdym razem zazdroszczę ludziom, którzy mają piekne belki stropowe widoczne pod sufitem. My też będziemy mieli, tyle, ze trochę oszukane. Gdybysmy wpadli na ten pomysł wcześniej, można by zamówić ładne takie jak u was, a tak musimy kombinować z obkładaniem.

Hihihihih, bo ja to chyba już taka stara jestem, że moja stodoła też wydaje się stara. :lol:

Dziękuję za słowo wsparcia i bardzo się cieszę, że Ci się podoba. :D

Teraz i tak trwa przerwa techniczna - i pieniążki, i siły się chwilowo wyczerpały. :oops: Ale mam nadzieję, że wiosną jednak coś znów na naszej budowie ruszy, że może przynajmniej zaczniemy robić pokoje na górze. Zobaczymy, oby się udało. :wink:

Kiedy właściwie ja to bym chciała tak dobrze się trzymać w tym wieku co nasza stodoła. Prawie 100 lat ma, a jaka galanta! :lol:

Kulka, wszelki duch Pana Boga chwali! Już myślałam, że więcej nie dostąpię zaszczytu! :lol: Na imprezie było ekstra, ubawiliśmy się po pachy, ale w związku z tym zdjęcia niespecjalnie nadają się do publikacji... :lol: Jak kiedyś przyjedziesz, to opowiem więcej szczegółów. :lol:

No to kawusia dla wszystkich Gości. Proszę się nie krępować. :D

http://chodnik.ncse.pl/impreza/mexicana/kawa.jpg

Brazunia, Ty pisz jak najprędzej co tam z Twoimi sprawami, bo umieram z ciekawości i niecierpliwości! :roll:

Rrmisia, ja Ciebie za słowo trzymam, że Ty przyjedziesz wiosną! Co prawda nie wiadomo, w którym roku, ale na wszelki wypadek jakiś front robót przygotujemy chyba. :lol: Miejsce do piknikowania też gotowe. Nawet ja gotowa. :D No to weź popukaj się w głowę, że jeszcze Ciebie nie ma i szybko rób bukowanie!!! :D

No to skoro taka już chęcona jesteś, to ja się bardzo cieszę!!! Byle do przodu!!! :D

Pierwotnie, w założeniach miało brzmieć "zachęcająco", ale wyszło inaczej, na domiar dość "artystycznie" - i tego się trzymajmy :D Znaczy się, jestem "chęcona" bardzo, aktualnie snu z powiek mi nic nie spędza, ale zobaczymy po wizycie w UG :wink:

Ja to bym mimo wszystko rozgladała się jeszcze przy tych Waszych upatrzonych działkach za jakąś łąką. Kupilibyście hektar łąki i mielibyście miejsce do pasienia koników. 8)

Łąki nie są jeszcze teraz tak drogie jak ziemia budowlana, ten hektar nie kosztowałby tak dużo. A mielibyście ten 1 ha użytków rolnych, własnych. Wy poszukajcie dobrze w necie, Brazunia, jeszcze może się wszystko okazać baaaardzo, baaaaardzo.... no, wiesz.... 8) :D

No to skoro taka już chęcona jesteś, to ja się bardzo cieszę!!! Byle do przodu!!! :D

Pierwotnie, w założeniach miało brzmieć "zachęcająco", ale wyszło inaczej, na domiar dość "artystycznie" - i tego się trzymajmy :D Znaczy się, jestem "chęcona" bardzo, aktualnie snu z powiek mi nic nie spędza, ale zobaczymy po wizycie w UG :wink:

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :D

A Ty Brażka to się na studia wybierasz? :o :wink: :wink: :wink:

Cześć Marjuszku :D Można i tak to ując - będzie to sprawdzenie moich umiejętności, cierpliwości i czego tam jeszcze ... Marzy mi się rozpoczęcie życia na własny rachunek - coś mojego własnego,z czego mam nadzieję będę zadowolona i co przyniesie być może jakieś wymierne korzyści! Myslę o siedlisku i prawdopodobnie agroturystyce. A kto, jak nie Depeesia może mi w tym pomóc :D

Cześć Marjuszku :D Można i tak to ując - będzie to sprawdzenie moich umiejętności, cierpliwości i czego tam jeszcze ... Marzy mi się rozpoczęcie życia na własny rachunek - coś mojego własnego,z czego mam nadzieję będę zadowolona i co przyniesie być może jakieś wymierne korzyści! Myslę o siedlisku i prawdopodobnie agroturystyce. A kto, jak nie Depeesia może mi w tym pomóc :D

Powodzenia Brażka.

Trzymam kciukasy :wink:

Powodzenia Brażka.

Trzymam kciukasy :wink:

:D :D :D

Ja za Ciebie trzymam cały czas :D Właśnie wybieram się do Ciebie poczytać, co nowego!!

Ooooo, Marjuszka, cześć! Miło Cię widzieć w nowym roku! :D

Brazunia, nawet nie wiesz jak ja się cieszę, kiedy Ciebie widzę taką zadowoloną i pełną optymizmu - bo przecież masz za sobą bardzo trudny czas. :D

Silna z Ciebie dziewczyna i mówiłam Ci już - ja to wiem, że na Twoje pola spadnie kiedyś wielka życiodajna ulewa. :wink: