braza 29.06.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Profana totalna!!! Co pija Szanowny to ja nie wiem i ... chyba dobrze Idę sobie obejrzeć "Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia" z Keanu Reevs'em. Lubię takie sajensyfikszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 29.06.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 ja jak Braza, kawę piję bez dodatków no faaaakt ... nie wiecie co tracicie Teraz wciagam late z Blue Curacao Pelna profana, co? da się to jakoś oddzielić bo mnie te wszyskie cuzamen do kupy nie bardzo nawet żubrówka z jabłkowym sokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.06.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Jamles, pewnie że się da. To latte zostaw Amberci, a BlueCuraco chlapnij sam (możesz wyjątkowo dodać toniku - to już nie jest profana) No, to idę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 29.06.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 ale mnie te Blue się kojarzy z ........... jagodzianką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.06.2009 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 No i masz, jak to się na kulinariach wszyscy ożywili! Ja tam czosneczek lubie bardzo, więc te pietruszki, ziarenka kawy i inne takie przydatne bywają... Kawę to ja bym chętnie z Ambercią piła, a nie takie czorty czorne i mocne, nie wiedzieć dlaczego. Chefie, dziekuję za przepis z bułeczkami - na pewno kiedyś wypróbuję. Wiolasz - Ty do mnie tak nie mów, bo gotowam uwierzyć, że jestem... no... tym na M... A przepis? Proszę bardzo. Smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.06.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 ale mnie te Blue się kojarzy z ........... jagodzianką Jagodziank to fioletowa jest, a to jest błękitne - w tym cała różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.06.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Cześc poranne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.06.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Dzień dobry Dziękuję bardzo za przepis. Jak nie jesteś na M. jak jestes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.06.2009 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 @#$%&((&^%#$#@! !!!!! By szlag nagły to trafił z takim netem!!!! @#%&()*^$@!$#%^*(*)((*&^%^$@!#%&^* !!!!! Wiolasz - dziękuję za miłe słowo, ale bez przesady, u nas w domu Mama Sołtysa to by niezły ubaw z tego miała, że ktoś mógł tak pomyśleć... Od piątku łączność ze światem nam tak szwankuje, że szlag nas chce trafić. Dzieciak, żeby do netu się dostać, z ojcem do gminnej wsi jechał i jak głupki w samochodzie pod gminą z laptopem stali. To są, niestety, koszty zamieszkania na wsi głębokiej. Ciekawe, czy uda mi się tego posta wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.06.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Depsia, porozmawiaj z Orange o tym: http://www.telepolis.pl/news.php?id=13305, http://lanpolis.pl/2008/11/28/nowosc-w-orange-%E2%80%93-orange-freedom-pro/U mnie jeszcze tego nie ma, ale zarzekają się, że pod koniec roku już będzie taka możliwość. U Ciebie z tego co wiem jest, Może to będzie lepsze?Wypróbuj też Erę, ma coraz większy zasięg, mogło się coś zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 30.06.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 A tu jak zwykle smakowicie Podoba mi się Depesiu gości masz dużo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.06.2009 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Na razie, dzięki Bogu, troche tych gości jest. Oby tak zostało, że są. Miło Cię widzieć, Aniu!!! Brazunia, zajrzę na tego linka, jak tylko net zechce mnie z czymkolwiek łączyć. U nas Era nie sięga, tylko ten Orange jest, a i to jakby go nie było, bo wieś jest połozona w kotlince i wszystko góą gdzieś idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 30.06.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 a tu znowu o zarciu...... Ambercikowy przepiski skopiowany - będzie sie robił tylko spytam co to jest ten balsamico??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 30.06.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 a mogę prosic jeszcze przepisik na domowy sos czosnkowy, ten na jogurcie bałkanskim i na sos salsa????? http://www.cosgan.de/images/midi/engel/g020.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.06.2009 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Ja sosik czosnkowy robię na bazie zwykłego jogurtu naturalnego. Pół szlanki jogurtu, do tego ćwierć szklanki oliwy albo oleju, lyżeczka musztardy, rozgnieciony w prasce ząbek czosnku no i łyzka miodu. Jeszce sól, jak ktoś lubi. Zamieszać, odstawić na co najmniej 20 minut do lodówki. Sos salsa - to już niestety, poza moim zasięgiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 30.06.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 nitrudno dzieki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 30.06.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Hej, hej U nas sos czosnkowy robi sie inaczej Pewnie dlatego, ze w kazdym domu sa jakies modyfikacje Sos czosnkowy: - pol kubaska jogurtu balkanskiego odtluszczonego - light - 4 - 5 zabkow czosnku - szczypiorek - ale niekoniecznie, chociaz jak dla mnie baaardzo poprawia smak - sol, swiezo zmielony pieprz Do jogurtu dodajemy przecisniety przez praske czosnek, oraz drobno posiekany szczypior. Solimy, pieprzymy, mieszamy i gotowe Jak ktos bardzo, ale to bardzo nie moze sie obyc bez tlustszych sosow, to balkana mozna pol na pol zmieszac z gesta 12% smietana Sos salsa: - jedna cebula - jedna czerwona papryka - 3 - 4 zabki czosnku - dobry przecier pomidorowy - pol puszki pomidorow bez skorki - oregano - lyzka oleju winogronowego - sol, pieprz, cukier Olej podgrzewamy, szklimy na nim bardzo drobo posiekana cebulke. Pomidory i papryke rowniez drobno kroimy, dodajemy do cebuli. Calosc uzupelniamy o przecisniety przez praske czosnek, koncentrat pomidorowy, oregano - duuuuuzo, sol, pieprz i cukier do smaku. Czesto mieszajac dusimy. Sos musi miec konsystencje gestej smietany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 30.06.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 a tu znowu o zarciu...... Ambercikowy przepiski skopiowany - będzie sie robił tylko spytam co to jest ten balsamico??? ocet balsamiczny Kupowac polecam tylko ten, ktory tani nie jest ... Niestety okazje i promocje w tym temacie koncza sie glebokim rozczarowaniem kucharza i niezadowoleniem spozywajacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.06.2009 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Oooo, teraz to i ja wiem, jaki to sos salsa! Co prawda myślałam, że to troche inny, ale ja się nie znam, więc się cieszę, że ktoś mnie oświecił, kuchenną lebiegę. Baseny już oba rozłożyliśmy. Teraz woda się chloruje i grzeje. Lato, Panie, lato!!! Nasz gość dzisiaj nie chciał na śniadanie ani wędlinek, ani serków, ani pomidorka, ani ogóreczka, ani szczypiorku, ani nic innego, tylko... surową kalarepkę z ogrodu! Blisko dwumetrowy młody mężczyzna, usiadł i łupał tę kalarepkę jakby mu najwykwintniejsze danie świata podano! I nic innego nie zjadł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 30.06.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Co prawda Nasz gość dzisiaj nie chciał na śniadanie ani wędlinek, ani serków, ani pomidorka, ani ogóreczka, ani szczypiorku, ani nic innego, tylko... surową kalarepkę z ogrodu! Blisko dwumetrowy młody mężczyzna, usiadł i łupał tę kalarepkę jakby mu najwykwintniejsze danie świata podano! I nic innego nie zjadł... Kochana, a czy moze to nie upal spowodowal, ze krolika za Goscia wzielas? Zapytaj moze Soltysa, ktoz to na tym sniadaniu sie pojawil BTW warzywka z przydomowych ogrodkow najlepsiejsze!!! Wygrywaja i z szynka i z owsem do mleka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts