aka z Ina 02.07.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 BTW przechadzajac sie po plazy chyba co drugiego faceta mialam ochote upomniec, ze arbuza je sie po kawalku, a nie polyka w calosci aż strach się z tobą spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.07.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Gorrąco witam! Zaczyna mnie denerwować ten wewątek - albo o jedzeniu się gada, albo o nadwadze! W kompleksy popadam i w ogóle... Idę sobie! eeee tam ... dla odmiany tematu mozemy o uprawie warzyw ... w doniczkach Nie mam, a chcialabym w szczegolnosci to co u nas schodzi w ogromnych ilosciach: szczypior, pietruszka, koperek, mloda cebulka ... nie mowiac juz o przyprawach. Uprawiacie? Prosto i szybko wyrasta? Sadze, ze jestem gotowa na takie "szalenstwo". Tak sie ogrodka Depsi naoogladalam, ze musze miec! Tylko chyba kalarepa nie bardzo przejdzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.07.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Do ziółek w doniczkach przymierzam się od .... co najmniej 5 lat i kicha Może teraz się zmobilizuję?? Agduś, coś Ty taka nerwowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.07.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ja jestem wygodnicka. Zamiast ogród warzywny założyć to miedzy kwiatami na skarpie przy tarasie posadziłam majeranek, tymianek, bazylię i szczypiorek Zaraz niedaleko rośnie też rozmaryn, oregano, szałwia, mięta i melisa. Koperek i pietruszka u teściowej za płotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 02.07.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 mayland-Ty tak zrobiłaś jak ja planuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.07.2009 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 dzień dobry Rety, jakie połacie i jak pieknie wypielone dla mnie byłby raj, uwielbiam pielić Wiolasz, Ty pomyśl, może jednak masz jakieś sprawy do załatwienia w Polsce zachodniej? Albo po prostu chcesz się zrelaksowac przy plewieniu? Zapraszam serdecznie, czuję, że dogadałybyśmy się! Amber, zdołujesz nas tutaj, Ty szczypiorze jeden! A ze szczypiorkiem w doniczkach to bez problemu i bardzo szybko. koperku nie polecam, nie czuje się dobrze w doniczce i nie tam rosnąć. Pietruszka powinna rosnąć też bez problemu. Agduś - przytyłaś ostatnio? Mayland - taka wygodnicka jak ja na pewno nie jesteś. Wszystkie zioła rosną tuż przy wejściu do jadalni Gości - otwierasz drzwi i zrywasz. No to lecę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.07.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Nie wiem, czy przytyłam, bo mi się waga zepsuła, ale i tak... Wiolasz, czy nie masz ochoty na spędzenie wakacji w Niepołomicach? Pięknie tu, puszczę z okna widać, Kraków i Wieliczka do zwiedzania niedaleko. Połacie wprawdzie mam mniejsze, ale chwasty rosną aż miło! Mam warzywniak, a w nim zaledwie marny rozmaryn i lubczyk. Chyba się w tym roku z doniczkami na wakacje wybiorę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.07.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 oj babki, babki... Ja w tym roku lenię sie z wyboru, bo leżeć mam przykazane z powodu jednego arbuza w brzuchu Ale już za rok się zacznie u mnie Wtedy już u nikogo tylko u siebie będę szaleć bo mam wieelkie połacie do obsadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.07.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 No niektóre zioła mam przy drzwiach na tarasie bezpośrednio a inne, te które sie rozrastaja bardzo to jakieś 20m dalej, na rabacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 02.07.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Bożeee, a tu jak nie kwas to zioła Napisze do redakcji, ze tu demoralizacja odchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.07.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Trzeba te grządki Depesi dobrze obejrzeć czy faktycznei tam znane nam listki nie rosną Moze dlatego i ta kalaprepa taka dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.07.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 nooo ... wiedzialam, ze znajde tutaj amatorki wlasnych doniczek Czyli pietrucha, szczypior tak, koperek nie! Ok, tak bedzie. Do tego tymianek (powinnam miec znizke w sklepie, za ilosc kupowanych pudelek ), oregano, bazylia i koniecznie mieta Melise czy lubczyk nie uzywam do niczego, wiec siac nie bede ... Jest taka restauracja w Wawie, od niedawna we Wroclawiu, w ktorej samemu mozna z ich ogrodu swiezych ziol wybrac i zerwac ziola, ktore beda potem uzyte do potraw ... Wszytko dzieje sie jako "front cooking" wiec nie ma sciemy, ze dosypia kostke Knorra Fajnie jest, zdrowo i niedrogo Chyba tam mnie tak natchnelo, aby zaczac cos uprawiac Nabiegalam sie w tej duchocie po urzedach, az mnie slabizna dopadla Chyba czas na mocna kawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.07.2009 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Taka restauracja to fajny pomysł jest. A jak toto się nazywa, Ambercia? Mayland - ja tam, jak Braza - do niczego się nie przyznaję, tak na wszelki wypadek! Kasia - chcesz sprawdzić? Adres znasz. Wiolasz, szkoda. Ale masz bardzo dobry powód do leżenia i odpoczywania, więc już nic nie mówię... Agduś, doniczki możesz wziąć, to u nas coś do nich posadzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.07.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Depsia, pewnie znasz bo w Niemczech tez duzo oddzialow maja. Zerknij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.07.2009 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Do tej pory nie spotkałam się, ale pomysł jest ciekawy i fajny, zawsze to coś innego. Ładnie to mają opisane, chociaż zupełnie nie widać ze stronki, że tak to u nich jest, iż klient sam wybiera i zrywa zioła przyprawowe. Ale idea bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.07.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Depsia, tak to juz jest, ze "innosc" czesto daje przewage na rynku i tak moze byc w tym przypadku. Ten ogrod to rzeczywiscie fajna rzecz, ale tez to (przynajmniej dla mnie), ze wszystkie potrawy przygotowywane sa na oczach gosci. Ta restauracja walczy tez kosztami, minimalizujac je poprzez ciakawa samoobsluge. Przy wyjsciu dostajesz chipa, na ktorym zapisywane jest wszysto to co zamowisz, powiadomienie o potrawie do odbioru dostajesz na specjalny pager (to tak aby nie trzeba bylo caly czas stac i zerkac na rece kucharzy, tylko zajac sie mila rozmowa), a placisz okazujac chip przy wyjsciu Idealne miejsce na lunch w czasie pracy No dobra ... ja tam nie pracuje, wiec reklama jest zupelnie bezinteresowna, a poza tym wiekszosc jest zgodna, ze tylko salatki, pasty i desery sa tam ok, bo ciasto do pizzy wymaga mocnego uzebienia i samozaparcia w szarpaniu Depsia, a moze i Ty kiedys gosci zaskoczysz mozliwoscia samodzielnego narwania sobie warzyw do jarzynowki i rzodkiewki na poranny twarozek? Mogloby sie spodobac, byleby Ci calego warzywniaka nie przetrzebili BTW jak po burzy? Dajecie rade? Z basenami chyba bedzie najwiekszy klopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 02.07.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 No patrz Depesia, jakie to proste, ale na proszek do pieczenia chyba już za późno, Choć spróbuję A Twoje grządki wyglądają imponująco!!!! Też bym tak chciała, ale tak w 1/50-tej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 02.07.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Poszłam Posypłam Ale spier....elały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.07.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 nooo ... wiedzialam, ze znajde tutaj amatorki wlasnych doniczek Czyli pietrucha, szczypior tak, koperek nie! Ok, tak bedzie. Do tego tymianek (powinnam miec znizke w sklepie, za ilosc kupowanych pudelek ), oregano, bazylia i koniecznie mieta Melise czy lubczyk nie uzywam do niczego, wiec siac nie bede ... ... ...amatorki ... z "wygodnictwa" staram sę mieć zielsko pod ręką http://www.chefpaul.net/Florida/herbs1s.jpg pozdróeczka dla 'zielarzy' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.07.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 A mnie zawsze zastanawia, jak szybko to zielsko w doniczkach odrasta Chyba, że bierze się tylko po parę listków... Lubczyk dodaję do zup i sosów (może dlatego Szanowny nadal jest ze mna ) a listki świeżej mięty do rosołu i bigosu ... no pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.