Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Mięty, powiadasz?

A sypiesz po ugotowaniu rosołu, jak pietruszkę, czy wrzucasz, żeby się zagotowała w rosole?

Ania - cieszę się, że spier...ły... :lol:

Chefie, ten tarasik to ja już po nocach widzę... :-?

Z zastawionym stołem... :D

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A mnie zawsze zastanawia, jak szybko to zielsko w doniczkach odrasta :roll: Chyba, że bierze się tylko po parę listków...

tez przylaczam sie do tego pytania :-) I nasiona to lepiej kupic w jakims specjalistycznym sklepie, czy moga byc takie z marketu ogrodniczo-budowlanego? :roll:

Generalnie nie przypominam sobie abym cos siala ... nie mam tez kwiatkow w doniczkach, bo albo mieszkam tu, albo tam i bidulki wyschlyby na wior :roll: Moze dlatego jestem tak podkrecona akcja "zielsko w doniczce" :lol:

Depsia, miętę do rosołku wrzucam na kilkanaście minut przed końcem gotowania, ale można tez ją posiekać i razem z pietruszką dorzucić. Fajny smaczek się robi. Na taki wielki gar (mam specjalny do rosołu duży) wrzucam kilka listków.

Czy ktoś powie, jak z tymi doniczkowi jest?? To odrastają w końcu, czy nie, bo mi to akurat robi różnicę :roll:

Niestety, kochane moje, jak im się urwie listki, to onie nie odrastają już. :lol:

Rośliny tak mają, że jak im urwać, to jest urwane i nie ma i już...

Jakby rosły na grządce też nie odrosłyby. Tymianek rozrasta się dalej po prostu, oregano też, a pietruszka, bazylia, koperek - ie odrosną. Szałwia odrasta, ale trwa to dość długo, u mnie odrasta po ścięciu już od kilku tygodni i dopiero pojawiły się pierwsze nowe listki.

Dzień doberek! Czas wstawać! :lol:

Pogoda u nas słaba znowu, niebo szare i deszczowe.

Czekam na jakiś suchy dzień, kosić trawy nie mozna, bo ciągle mokra, wyrosła już po pas prawie, a nie ma jak skosić.

Pranie ciężko suszyć.

Niestety, kochane moje, jak im się urwie listki, to onie nie odrastają już. :lol:

w mojej rolniczej ignoracji optymistyczna podswiadomosc kazala mi wierzyc, ze moze uprawa bedzie dzialac jak bajkowa "bulka odrostka" :roll: No coz ... kolejny raz okazalo sie, ze wies to nie bajka, tylko twarde realia

http://img80.imageshack.us/img80/6245/smutasxg6.gif

dla tych co nie bardzo moga sie dzisiaj obudzic - kawa ...

http://img480.imageshack.us/img480/29/manenjoyingcoffeemugmdwai9.gif

a poza tym mamy piatek, piateczek, piatus ... Cieszycie sie? :D