DPS 02.07.2009 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Mięty, powiadasz? A sypiesz po ugotowaniu rosołu, jak pietruszkę, czy wrzucasz, żeby się zagotowała w rosole? Ania - cieszę się, że spier...ły... Chefie, ten tarasik to ja już po nocach widzę... Z zastawionym stołem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.07.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Gorrąco witam! Zaczyna mnie denerwować ten wewątek - albo o jedzeniu się gada, albo o nadwadze! W kompleksy popadam i w ogóle... Idę sobie! też idę .... do lodówki po piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.07.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 A mnie zawsze zastanawia, jak szybko to zielsko w doniczkach odrasta Chyba, że bierze się tylko po parę listków... tez przylaczam sie do tego pytania I nasiona to lepiej kupic w jakims specjalistycznym sklepie, czy moga byc takie z marketu ogrodniczo-budowlanego? Generalnie nie przypominam sobie abym cos siala ... nie mam tez kwiatkow w doniczkach, bo albo mieszkam tu, albo tam i bidulki wyschlyby na wior Moze dlatego jestem tak podkrecona akcja "zielsko w doniczce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.07.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Nie musisz siać - są przecież gotowce w doniczkach. Co najwyżej trzeba przesadzić z plastikowej przemysłowej w jakąś ładniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.07.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Nie musisz siać - są przecież gotowce w doniczkach. Co najwyżej trzeba przesadzić z plastikowej przemysłowej w jakąś ładniejszą. no tak, ale te gotowce bardzo szybko obrywam i one generalnie jakos nie odrastaja, tylko koncza w koszu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 02.07.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 doleciałam wieczornie się kłaniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.07.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Depsia, miętę do rosołku wrzucam na kilkanaście minut przed końcem gotowania, ale można tez ją posiekać i razem z pietruszką dorzucić. Fajny smaczek się robi. Na taki wielki gar (mam specjalny do rosołu duży) wrzucam kilka listków. Czy ktoś powie, jak z tymi doniczkowi jest?? To odrastają w końcu, czy nie, bo mi to akurat robi różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.07.2009 04:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Niestety, kochane moje, jak im się urwie listki, to onie nie odrastają już. Rośliny tak mają, że jak im urwać, to jest urwane i nie ma i już... Jakby rosły na grządce też nie odrosłyby. Tymianek rozrasta się dalej po prostu, oregano też, a pietruszka, bazylia, koperek - ie odrosną. Szałwia odrasta, ale trwa to dość długo, u mnie odrasta po ścięciu już od kilku tygodni i dopiero pojawiły się pierwsze nowe listki. Dzień doberek! Czas wstawać! Pogoda u nas słaba znowu, niebo szare i deszczowe. Czekam na jakiś suchy dzień, kosić trawy nie mozna, bo ciągle mokra, wyrosła już po pas prawie, a nie ma jak skosić. Pranie ciężko suszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 03.07.2009 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Dzień dobryDeszcz pada? Czy tylko straszy, ze będzie padało?U nas w końcu słońce od rana nie praży. Tak źle i tak niedobrze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.07.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Niestety, kochane moje, jak im się urwie listki, to onie nie odrastają już. w mojej rolniczej ignoracji optymistyczna podswiadomosc kazala mi wierzyc, ze moze uprawa bedzie dzialac jak bajkowa "bulka odrostka" No coz ... kolejny raz okazalo sie, ze wies to nie bajka, tylko twarde realia http://img80.imageshack.us/img80/6245/smutasxg6.gif dla tych co nie bardzo moga sie dzisiaj obudzic - kawa ... http://img480.imageshack.us/img480/29/manenjoyingcoffeemugmdwai9.gif a poza tym mamy piatek, piateczek, piatus ... Cieszycie sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.07.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Radosna chęć uprawy w doniczkach własnie mi chyba z lekka osłabła ... ale nic to Kawusię siorbnęła... a piątek, piąteczek, piątuś to jaj mam od kilku lat codziennie ... doberek w piękny słoneczny dzionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.07.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Dobry!Braza, nie tak codziennie chyba, bo jednak dziecko do szkoły wyprawiasz (chyba, że ona już samoobsługowa - ja musze poczekać aż młode dorosną do tego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.07.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Prawie ... chociaż jak wiadomo to jest ogromna różnica Skończy mi się, jak Uroczysko na stałe zawita w moim życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.07.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Znaczy, że niby co? Pielić będziesz? Chleb piec? Drewno rąbać? Kozy doić? Kury karmić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 03.07.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Depesiu szacun dla odplewionych grządek. Hmm , u mnie trochę bardziej ekologicznie Ja zgodnie z zasadzami rolnictwa ekologicznego i dla zachowania bioróżnorodnosci ograniczam wystepowanie chwastów ( tak naprawde to one sa szybsze niż ja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.07.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Znaczy, że niby co? Pielić będziesz? Chleb piec? Drewno rąbać? Kozy doić? Kury karmić? Jeszcze nie wiem ... chociaż ... odpadają kury i kozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.07.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Łeeee! Kozy przynajmniej mogłabyś mieć! Kury głupie są i srają gdzie popadnie na rzadko. Albo chociaż owieczki ze dwie w roli kosiarek - pomyśl ile roboty mniej byś miała z trawą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.07.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Może i z trawą mniej roboty, ale toto wiecznie czegoś chce!!! Kosiarkę odstawię i .... loooooozik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.07.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Konia masz, to i owieczka się wykarmi przy nim! Oscypki się nauczysz robić... nooo..., nie daj się prosić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.07.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Dam się prosić ... lubię być proszona .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts