Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Łeeee! Kozy przynajmniej mogłabyś mieć! Kury głupie są i srają gdzie popadnie na rzadko. Albo chociaż owieczki ze dwie w roli kosiarek - pomyśl ile roboty mniej byś miała z trawą!

jestem za!!! Gdybym takie Uroczysko miala, zaraz podreczne stadko owiec i border do zaganiania ... kozy w zaganianiu sa najgorsze i pies musi byc twardziel, a o te najtrudniej 8) Kaczki tez sa fajne ... tak synchroniczne daja sie wypasac :lol:

braza, na duchu nie upadaj ... nie ma to jak wlasna bazylia, oregano czy szczypior ciety tuz przed zmieszaniem z twarozkiem 8)

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kaczki i gęsi ładnie koszą, tylko srają też na rzadko i gdzie popadnie - bieganie boso po trawie odpada.

Szczypiorek sam rośnie jak chwast! Wystarczy raz posiać. Mój w tym roku wiosną ruszył aż szumiało. Teraz jednak przeżywa przesadzanie jak stonka oprysk i nie może się pozbierać. Dobrze, że dużo go mam to i jest z czego uszczknąć mimo wszystko.

Kaczki?? :o a fe...

sra toto, mieso twarde jak cholera, jeszcze po łydkach szczypie...

alez nie dla miesa, tylko dla sportu :lol:

Jogging z kaczką szczypiącą po łydkach jako dopingiem?

:lol: :lol: :lol:

Powodzenia, już takie sparingi są za mną :lol:

A mi jakoś się nawet nie chce próbować :roll: :wink:

Mojeż Wy miastowe, dziewuszki... :lol:

Kaczki nie szczypią.

Gęsi szczypią - i to jak! :lol:

A kury zielononóżki u Brazy by sie pewnie sprawdziły, ale trzeba Brazie dać czas, musi dojrzeć do tych kur. :lol:

Jogging to nic w porównaniu z dużym warzywnikiem, możecie mi wierzyć. :lol:

Wciornastku, dziękuję, ale to praca zespołowa - cała rodzina się starała. :wink:

Taki border do zaganiania - piękne pieski, gdybym była mniej leniwa, to bym sobie takiego wzięła, coby mi dzieci do roboty zaganiał. :lol:

Bardzo, bardzo mi się te pieski podobają, słodkie mordki mają i są piekielnie inteligentne w swojej dziedzinie. :D

Ha! Słonko u nas wyszło i jest ciepło! Ba - gorąco nawet! 8)

Dzieciuki już wleźli do basena się okąpać. 8) :lol:

Kaczki?? :o a fe...

sra toto, mieso twarde jak cholera, jeszcze po łydkach szczypie...

alez nie dla miesa, tylko dla sportu :lol:

Jogging z kaczką szczypiącą po łydkach jako dopingiem?

:lol: :lol: :lol: moglyby z tego wyjsc efektywne HIIT, ale nie o to biega 8)

http://www.bordercollie.net.pl/chybie2006mistrzostwa.html

zamiast owieczek, mozna "wsadzic" kaczunie, a nawet dla twardzieli krowy :roll: Fajne sa w tym kelpiki, bo zaganiajac m.in. skacza po bydle :D

Depsia, chyba wiem o czym piszesz ... jak popielilam pod thujami i w klabikach, to wstac nie moglam :roll: Czlowiek ma dosc do konca dnia, a rano w krzyzu lupie :-?

Fajnie macie z tym basenem :D

No właśnie, Amberciu, no właśnie... :lol:

A z basenem to w takie gorące dni jest po prostu bosko! 8)

Dzieciaki kąpią się, my sobie wieczorkiem z soczkiem do ogrodu koło basenu, posiedzieć, popatrzyć...

Czasem nawet pogadać! :lol:

Mojeż Wy miastowe, dziewuszki... :lol:

Kaczki nie szczypią.

Gęsi szczypią - i to jak! :lol:

[/i] 8) :lol:

Chyba Twoje kaczki nie szczypia :lol: Mojej teściowej co druga syczała i leciała do łydek. A kaczora to poczułam na swoich łydeczkach zgrabnych. Jakbym miała chudsze to pewnie nie miałby co szczypać...

I nawet skur...la nie mogłam trzepnąć raz a porządnie bo teściowej był..

Depsia, co tu tak cicho? :o Znowu odcieli Ci net? :(

Piatek a ja taka zmachana ... pol dnia kupowala pulsometr ;) Sprawa prosta i przyjemna ... tak mi sie wydawalo ... W trzy minuty wybralam i rzeklam do Mojego "to TEN". Moj spojrzal, pokiwal glowa i zapytal: a przeczytalas opinie i ktory na tyle dobry technicznie, aby Cie zadowolic? ;) No nie przeczytalam ... :( Obejrzalam tylko i jedyne co moglam o nim powiedziec, to ze bedzie mi pasowac do butow :lol:

No dobra ... aby nie strzelic technicznej gafy zaczelam szukac po forach, opiniach i specyfikacjach ... I JEST, JEST, JEST! Wybralam :-) I co ze 5 razy drozszy od tego pierwszego skoro taaaak zaawansowany technologicznie ...

Uslyszawszy cene Moj pyta a co on takiego ma ... no to wymieniam i wymieniam i wymieniam a na koncu mowie rozradowana z trafnego wyboru i jest tez GPS!!!! 8)

Na to Moj: a po co Ci kochanie GPS?

ja z dzieciecym zachwytem w glosie: bo bede tak biegac i biegac, gdzie oczy i nogi poniosa, dalej i dalej 8)

Moj: no ale wiesz ... w twoim przypadku "biegac i biegac i biegac, gdzie oczy poniosa" nabiera zupelnie nowego wymiaru.

ja z drezeniem w glosie: jak to?

Moj ze stoickim spokojem: przeciez ty biegasz tylko na biezni.

:lol: :lol: :lol:

A mnie zawsze zastanawia, jak szybko to zielsko w doniczkach odrasta :roll: ...

...

... szybciej się wymienia doniczki, niż odrasta :lol: :wink: ... ale masz pod ręką zawsze świeże :p

...

A z basenem to w takie gorące dni jest po prostu bosko! 8)

...

... zara mi się skojarzyło ... "siostro basen" :lol: :lol: :oops: :wink:

pozdróweńka