Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Depsia, co tu tak cicho? :o Znowu odcieli Ci net? :(

Piatek a ja taka zmachana ... pol dnia kupowala pulsometr ;) Sprawa prosta i przyjemna ... tak mi sie wydawalo ... W trzy minuty wybralam i rzeklam do Mojego "to TEN". Moj spojrzal, pokiwal glowa i zapytal: a przeczytalas opinie i ktory na tyle dobry technicznie, aby Cie zadowolic? ;) No nie przeczytalam ... :( Obejrzalam tylko i jedyne co moglam o nim powiedziec, to ze bedzie mi pasowac do butow :lol:

No dobra ... aby nie strzelic technicznej gafy zaczelam szukac po forach, opiniach i specyfikacjach ... I JEST, JEST, JEST! Wybralam :-) I co ze 5 razy drozszy od tego pierwszego skoro taaaak zaawansowany technologicznie ...

Uslyszawszy cene Moj pyta a co on takiego ma ... no to wymieniam i wymieniam i wymieniam a na koncu mowie rozradowana z trafnego wyboru i jest tez GPS!!!! 8)

Na to Moj: a po co Ci kochanie GPS?

ja z dzieciecym zachwytem w glosie: bo bede tak biegac i biegac, gdzie oczy i nogi poniosa, dalej i dalej 8)

Moj: no ale wiesz ... w twoim przypadku "biegac i biegac i biegac, gdzie oczy poniosa" nabiera zupelnie nowego wymiaru.

ja z drezeniem w glosie: jak to?

Moj ze stoickim spokojem: przeciez ty biegasz tylko na biezni.

:lol: :lol: :lol:

leże i płacze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ze śmiechu 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nocne bry zostawiam :D

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ło matko, Ambercia, oplułam się... :lol: :lol: :lol:

Muszę szybko pisać, dopóki mój net jeszcze cokolwiek łączy. :-?

Dzień doberek wszystkim! :D

Czemu basen nie chce się czyścić sam?! :o

Najprosciej rzecz ujmujac chodzi o trening wedlug tetna. Jesli mamy urzadzenie, ktore ten pomiar dokonuje dosc dokladnie (najlepiej z dokladnoscia EKG) to mozemy pelniej realizowac nasze zalozenia treningowe jak np. zwiekszeni wytrzymalosci, zrzucenie zbednych kilogramow, czy po prostu systematyczny rozwoj kondycji. Z drugiej strony ustawienie na pulsometrze pewnych stref tetna pozwala uniknac ewentualnego "przetrenowania", czy tez sytuacji w ktorych trening przestaje byc efektywny.

To tak najprosciej rzecz ujmujac poniewaz pulsometry oprocz funkcji pomiaru tetna, posiadaja jeszcze cale mnostwo funkcji od mierzenia dystansu, tempa treningu, po wydatek energetyczny, indywidualne strefy wysilku i oczywiscie funkcje zegarka, kalendarza i wspolpracy z PC, a nawet GPS wraz z mapami aby przez zabieganie lub rowerowe zajechanie w terenie sie nie zgubic :lol: ... to tak po krtotce :-)

Basen czyści sie codziennie?

Jeśli nie jest niczym przykryty, to trzeba wyławiać z niego setki drobnych owadów, które zawsze tam wpadają - całymi tabunami. :-?

Zwykle jest przykryty czarną folią (nasz własny patent, woda się grzeje, a owady nie wpadają), ale nie zawsze się to uda - czasem trzeba włączyć pompę i filtr, a wtedy lepiej nie przykrywać.

Amber - no masz mój podziw, Dziewczyno.

Padłabym na serce, gdybym miała takie treningi jak Ty uskuteczniać.

Naprawdę Cię podziwiam! :o

Brazunia - ciekawe, ciekawe, zobaczymy, jak Ty se wychowasz. :evil:

W razie sukcesu oddam mój na wychowanie. 8) :lol:

Tak naprawdę to przecież taki basen to już nic wielkiego teraz. Kosztuje toto od jakichś 900 zł do 5-6 tysięcy - to już taki duży i wypasiony.

Starczy zajrzeć na katalog produktów Praktikera albo Castoramy, jest tego sporo i w różnych cenach, nie ma problemu. :wink:

Łatwo się montuje, bezproblemowo toto funkcjonuje, trochę chloru, pompa z filtrem w komplecie jest dołączona, więc żaden problem.

Mieliśmy kupić taką specjalną przykrywę na basen, z jakiejś grubej srebrnej folii, ale ta zwykła budowlana o kilkaset zł tańsza :lol: a do tego działa jak solar w słońcu. :wink:

Tylko trzeba kupować zaraz jak się pojawią, bo potem znikają z oferty i w lipcu to już ciężko basen taki kupić... :roll:

Oczywiście, że zakładam, że będziesz miała basen - umarłabym ze zdumienia, gdybyś nie kupiła. :lol: