Agduś 08.07.2009 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Pakowaliśmy się do 3 w ncy, a o 7 młode zrobiło pobudkę. Jadziem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 08.07.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 dzień bry pochmurnie. Melduję, że biszkopt uratowany. Trochę nie wyrósł ale co tam. W smaku ok. Dodałam w środek galaretki, na wierzch lukru i bedzie Odnośnie siłowni czy czegoś dla siebie w wieku emerytalnym. Może w wiekszych miastach jest lepiej ale w małych miasteczkach koszmar. Babcie na emeryturze -ale takie jeszcze pięćdziesięcioparolatki- są tak zabiegane że szok. Od młodego nauczone roboty, jak tylko mają wolną chwile to nie umieją posiedzieć przy zwykłej kawce. WIdzę na przykładzie mojej mamy: Do opieki jest 96-latka, 2-letnia wnuczka rodem z piekła i cały dom łącznie ze wszystkimi posiłkami. Koszmar. WIdzę ją siedzącą jak zajadę z wizytą raz na 3-4 miesiące, tylko wtedy ma czas...Nie widzę jej nawet za kilka lat w takich przybytkach. A od wieków namawiam ją na basen i nic. (siłownia jej nie potrzebna-ma taką siłę że nikt nie da rady otworzyć po niej słoika ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 08.07.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Pakowaliśmy się do 3 w ncy, a o 7 młode zrobiło pobudkę. Jadziem! ale Wam zazdroszczę dobrej i spokojnej podrózy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 08.07.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Cześć DePeSzko... ... nie mogłem nadrobić postów... tyle ich ... przerzuciło mnie na dzień, w którym leciały Ci łzy ... ale za cholerę nie wiem czemu. Powyższe nie świadczy o mnie, jako odwiedzającym komentarze, najlepiej ... ale ... no cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.07.2009 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Pakowaliśmy się do 3 w ncy, a o 7 młode zrobiło pobudkę. Jadziem! ale Wam zazdroszczę dobrej i spokojnej podrózy Akurat, zazdrościsz... Tyle się napłakałam, wszyscy widzieli, a Ty i tak nie chcesz przyjechać. To co ja mam z Tobą zrobić? Całe szczęście, że Agdusie dzisiaj przyjadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.07.2009 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Ale w sumie fajnie byłoby, gdyby ludzie na emeryturze mogli korzystać z życia pełną gębą, nie? A tak jak teraz to przytłaczająca większośc nawet nie próbuje, bo zajęta jest próbami przetrwania do pierwszego. Już się boję, jak to będzie z moją emeryturą. A co tam, najważniejsze, że póki co zdrowi jesteśmy, a biszkopt uratowany! Gwoździku - a czy Ty kiedyś inny byłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 08.07.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Ale w sumie fajnie byłoby, gdyby ludzie na emeryturze mogli korzystać z życia pełną gębą, nie? A tak jak teraz to przytłaczająca większośc nawet nie próbuje, bo zajęta jest próbami przetrwania do pierwszego. Już się boję, jak to będzie z moją emeryturą. no widzisz ... i mnie tez to sie marzy, tym bardziej ze z roku na rok czlowiek blizej tego seniorowania ... A glebiej sie zastanawiajac, to srodki wcale nie musza byc duze, ale checi owszem ... bo przeciez mozna tak: http://www.polskaturystyka.pl/gazeta/2008/images/nw/nordic_walking.jpg przecietne kije i wygodne buty mozna "wyrwac" przy okazji urodzin, imienin czy Dnia Babci, zamiast kolejnego niepotrzebnego i niedzialajacego cud-suplementu z apteki Tylko czy wielu sie takich znajdzie co przedlozy znikoma aktywnosc polkniecia magicznej pigulki na "mlodosc" nad zebranie sie i godzinny spacer po parku? I to jeszcze REGULARNIE Tu nie trzeba wiecej zlotowek ale checi i zrzucenia bierzma przymusowej nianki do wnuczat, dozgonnej kucharki dla dzieci i sprzataczki dla reszty rodziny Tak mnie naszlo ... moze dlatego, ze za dlugo pielegnowalam swoja fizis u stylistki zahaczajac po drodze o spa do stop i wellness na dlonie Depsia, trzymam kciuki za fajna pogode dla Twoich Gosci i za pobyt pelen dobrych wrazen Bawcie sie dobrze i radosnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 08.07.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Całe szczęście, że Agdusie dzisiaj przyjadą. to zerknijcie razem do Brazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.07.2009 04:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 No i przyjechali. Teraz to w gospodarstwie dziki tłum ludzi. 17 osób razem ze wszystkimi! Nakarmić wszystkich to poważne wyzwanie jest. Przywieźli mi takiego cudnego anioła wielkiego drewnianego, że nie mogę! Jak powiesimy go, to zdjęcie wkleje, pochwalę się, a co! Ambercia, Ty chyba powinnaś zastanowić się nad karierą trenerki. Masz tyle motywacji i tak zachęcasz, że nawet 80-letnią zniedołężniałą babcię zachęciłabyć do aktywności fizycznej. A nad kupnem kijków do nordic walking do gospodarstwa jakiś czas już myślymy, bo i gościom mogłyby się przydać. Mów, kochana, mów mi, może w końcu mnie zmobilizujesz. Dobrze, że jesteś z nami. Jamles - a jak tam do Brazy zajrzeć? Agdusie do niej pojadą, to sprawdzą, jak sobie radzi na wsi. Trzeba wspomóc dziewczynę jakoś, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 09.07.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Pozdrowienia dla Was i Agdusiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.07.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 No i przyjechali. Teraz to w gospodarstwie dziki tłum ludzi. 17 osób razem ze wszystkimi! Nakarmić wszystkich to poważne wyzwanie jest. na tyle powaznie, ze gdyby na mnie spadlo sniadaniowalibysmy tak ok. 13.00 Ambercia, Ty chyba powinnaś zastanowić się nad karierą trenerki. Masz tyle motywacji i tak zachęcasz, że nawet 80-letnią zniedołężniałą babcię zachęciłabyć do aktywności fizycznej. na trenera to ja sie nie nadaje ... czasami mam taka zwyzke motywacji, ze nie tylko siebie ale i innych moglabym zakatowac No dobraaaaa ... zartuje, ale jak to powiedzial Seneca "chetnych los prowadzi, a niechetnych wlecze", wiec wole swoja motywacje ustawiac wysoko A nad kupnem kijków do nordic walking do gospodarstwa jakiś czas już myślymy, bo i gościom mogłyby się przydać. Uwazam, ze moze to byc super sprawa w szczegolnosci gdy macie wokolo siebie wiele fajnych terenow do spacerowania Osobiscie dosc dlugo nie moglam sie do tej idei przekonac, ale jak policzylam ile odciaze kolana przenoszac czesc ciezaru na barki i rece podczas wspinaczki z kijami pod gore, to argumentow przeciw nie mam. To samo dotyczy dlugi spacerow po rowninie. Osoby starsze czy z jakakolwiek dysfunkcja ortopedyczna (biodra, kolana, kregoslup) z kijami moga byc komfortowo aktywne. To bardzo fajne, pozyteczne i wcale nie jest takie drogie, gdy dobre kije mozna juz kupic za mniej niz 200 zeta. BTW ja tam wolalabym aby pokoje w pensjonatach zamiast w lezaki i parawany zaopatrzone byly w kije, pilke do siatki, czy zestaw do badmintona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 09.07.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Cześć Ambercia, ja to Ciebie musze mojej mamie podrzucić i kulą do nogi przyczepić. Bo mnie juz nie słucha. Pozdrowienia dla Brazy, gdyby ktoś miał kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 09.07.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Pozdrowienia dla Brazy, gdyby ktoś miał kontakt przyłączam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 09.07.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Pozdrowienia dla Brazy, gdyby ktoś miał kontakt przyłączam się pozdrowienia poszły witanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 09.07.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Pozdrowienia dla Brazy, gdyby ktoś miał kontakt przyłączam się pozdrowienia poszły witanko dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 09.07.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Jamles - a jak tam do Brazy zajrzeć? miało być, że do komentarzy zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.07.2009 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Kochani, biegiem Was wszystkich pozdrawiam, bo lecę do kuchni, wczoraj nazbieraliśmy z Agdusiami na wycieczce kurek sporo, trza je zjeść! Buziaki dla wszystkich, pędzę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 10.07.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Cześć Ja też poszłabym na spacer, mogę zbierać cokolwiek. Tylko kto mnie przyniesie spowrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 10.07.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Tylko kto mnie przyniesie spowrotem no ja Cie prosze ... Jesli w avantarku to Twoj pies, to ja sie pytam: biegacie w zaprzegach, a moze chociaz przy rowerze a moze canikross? No! Depsia, nie opychajcie sie tak tymi kurkami, tylko do sloja! Inni tez chca sprobowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 10.07.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Kochani, biegiem Was wszystkich pozdrawiam, bo lecę do kuchni, wczoraj nazbieraliśmy z Agdusiami na wycieczce kurek sporo, trza je zjeść! Buziaki dla wszystkich, pędzę!!! O dobrze prawisz że sa kurki. Jutro ruszam na Kaszubskie wywczasy. Tam mamy kurkowisko sprawdzone od lat, to pewnie kosa bedzie mozna kosic. Amberciu kurki są the best pod kazdą postacia. Same z jajem z boczkiem .........w słoiku w occie i suszone i mrozone Depesiu jak że tak spytam kapucha Ja zakończyłam akcje wisnie. Dzisiaj stosuje rozdawnictwo bo ani słoika więcej - zgroza[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts