Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzień bry pochmurnie.

Melduję, że biszkopt uratowany. Trochę nie wyrósł ale co tam. W smaku ok. Dodałam w środek galaretki, na wierzch lukru i bedzie :lol: :wink:

Odnośnie siłowni czy czegoś dla siebie w wieku emerytalnym. Może w wiekszych miastach jest lepiej ale w małych miasteczkach koszmar. Babcie na emeryturze -ale takie jeszcze pięćdziesięcioparolatki- są tak zabiegane że szok. Od młodego nauczone roboty, jak tylko mają wolną chwile to nie umieją posiedzieć przy zwykłej kawce. WIdzę na przykładzie mojej mamy: Do opieki jest 96-latka, 2-letnia wnuczka rodem z piekła i cały dom łącznie ze wszystkimi posiłkami. Koszmar. WIdzę ją siedzącą jak zajadę z wizytą raz na 3-4 miesiące, tylko wtedy ma czas...Nie widzę jej nawet za kilka lat w takich przybytkach.

A od wieków namawiam ją na basen i nic.

(siłownia jej nie potrzebna-ma taką siłę że nikt nie da rady otworzyć po niej słoika :lol: )

Cześć DePeSzko...

... nie mogłem nadrobić postów... tyle ich :o :o :o

... przerzuciło mnie na dzień, w którym leciały Ci łzy ... ale za cholerę nie wiem czemu.

Powyższe nie świadczy o mnie, jako odwiedzającym komentarze, najlepiej ... ale ... no cóż... :wink:

Pakowaliśmy się do 3 w ncy, a o 7 młode zrobiło pobudkę. Jadziem!

ale Wam zazdroszczę :oops: :oops:

dobrej i spokojnej podrózy :D

Akurat, zazdrościsz... :-?

Tyle się napłakałam, wszyscy widzieli, a Ty i tak nie chcesz przyjechać. :cry:

To co ja mam z Tobą zrobić? :cry: :cry: :cry:

Całe szczęście, że Agdusie dzisiaj przyjadą. :D :D :D :p

Ale w sumie fajnie byłoby, gdyby ludzie na emeryturze mogli korzystać z życia pełną gębą, nie? :roll: :D

A tak jak teraz to przytłaczająca większośc nawet nie próbuje, bo zajęta jest próbami przetrwania do pierwszego. :evil:

Już się boję, jak to będzie z moją emeryturą. :-?

A co tam, najważniejsze, że póki co zdrowi jesteśmy, a biszkopt uratowany! :lol:

Gwoździku - a czy Ty kiedyś inny byłeś? :lol: :o

Ale w sumie fajnie byłoby, gdyby ludzie na emeryturze mogli korzystać z życia pełną gębą, nie? :roll: :D

A tak jak teraz to przytłaczająca większośc nawet nie próbuje, bo zajęta jest próbami przetrwania do pierwszego. :evil:

Już się boję, jak to będzie z moją emeryturą. :-?

no widzisz ... i mnie tez to sie marzy, tym bardziej ze z roku na rok czlowiek blizej tego seniorowania ... :roll: :lol:

A glebiej sie zastanawiajac, to srodki wcale nie musza byc duze, ale checi owszem ... bo przeciez mozna tak:

http://www.polskaturystyka.pl/gazeta/2008/images/nw/nordic_walking.jpg

przecietne kije i wygodne buty mozna "wyrwac" przy okazji urodzin, imienin czy Dnia Babci, zamiast kolejnego niepotrzebnego i niedzialajacego cud-suplementu z apteki :lol: Tylko czy wielu sie takich znajdzie co przedlozy znikoma aktywnosc polkniecia magicznej pigulki na "mlodosc" :lol: nad zebranie sie i godzinny spacer po parku? :roll: I to jeszcze REGULARNIE :-?

Tu nie trzeba wiecej zlotowek ale checi i zrzucenia bierzma przymusowej nianki do wnuczat, dozgonnej kucharki dla dzieci i sprzataczki dla reszty rodziny :roll:

Tak mnie naszlo ... moze dlatego, ze za dlugo pielegnowalam swoja fizis u stylistki zahaczajac po drodze o spa do stop :lol: i wellness na dlonie :lol:

Depsia, trzymam kciuki za fajna pogode dla Twoich Gosci i za pobyt pelen dobrych wrazen :-) Bawcie sie dobrze i radosnie :D

No i przyjechali. :D

Teraz to w gospodarstwie dziki tłum ludzi. :lol:

17 osób razem ze wszystkimi! :o

Nakarmić wszystkich to poważne wyzwanie jest. :wink:

Przywieźli mi takiego cudnego anioła wielkiego drewnianego, że nie mogę! :D

Jak powiesimy go, to zdjęcie wkleje, pochwalę się, a co! 8)

Ambercia, Ty chyba powinnaś zastanowić się nad karierą trenerki. :wink:

Masz tyle motywacji i tak zachęcasz, że nawet 80-letnią zniedołężniałą babcię zachęciłabyć do aktywności fizycznej. :D

A nad kupnem kijków do nordic walking do gospodarstwa jakiś czas już myślymy, bo i gościom mogłyby się przydać. :D

Mów, kochana, mów mi, może w końcu mnie zmobilizujesz. 8)

Dobrze, że jesteś z nami. :D

Jamles - a jak tam do Brazy zajrzeć?

Agdusie do niej pojadą, to sprawdzą, jak sobie radzi na wsi. :lol:

Trzeba wspomóc dziewczynę jakoś, nie? :wink:

No i przyjechali. :D

Teraz to w gospodarstwie dziki tłum ludzi. :lol:

17 osób razem ze wszystkimi! :o

Nakarmić wszystkich to poważne wyzwanie jest. :wink:

na tyle powaznie, ze gdyby na mnie spadlo sniadaniowalibysmy tak ok. 13.00 ;) :lol:

Ambercia, Ty chyba powinnaś zastanowić się nad karierą trenerki. :wink:

Masz tyle motywacji i tak zachęcasz, że nawet 80-letnią zniedołężniałą babcię zachęciłabyć do aktywności fizycznej. :D

na trenera to ja sie nie nadaje ... czasami mam taka zwyzke motywacji, ze nie tylko siebie ale i innych moglabym zakatowac :lol: :lol: :lol:

No dobraaaaa ... zartuje, ale jak to powiedzial Seneca "chetnych los prowadzi, a niechetnych wlecze", wiec wole swoja motywacje ustawiac wysoko :wink:

A nad kupnem kijków do nordic walking do gospodarstwa jakiś czas już myślymy, bo i gościom mogłyby się przydać. :D

Uwazam, ze moze to byc super sprawa w szczegolnosci gdy macie wokolo siebie wiele fajnych terenow do spacerowania :-) Osobiscie dosc dlugo nie moglam sie do tej idei przekonac, ale jak policzylam ile odciaze kolana przenoszac czesc ciezaru na barki i rece podczas wspinaczki z kijami pod gore, to argumentow przeciw nie mam.

To samo dotyczy dlugi spacerow po rowninie. Osoby starsze czy z jakakolwiek dysfunkcja ortopedyczna (biodra, kolana, kregoslup) z kijami moga byc komfortowo aktywne. To bardzo fajne, pozyteczne i wcale nie jest takie drogie, gdy dobre kije mozna juz kupic za mniej niz 200 zeta.

BTW ja tam wolalabym aby pokoje w pensjonatach zamiast w lezaki i parawany zaopatrzone byly w kije, pilke do siatki, czy zestaw do badmintona 8)

Kochani, biegiem Was wszystkich pozdrawiam, bo lecę do kuchni, wczoraj nazbieraliśmy z Agdusiami na wycieczce kurek sporo, trza je zjeść! 8) :D

Buziaki dla wszystkich, pędzę!!! :D :D :D

Kochani, biegiem Was wszystkich pozdrawiam, bo lecę do kuchni, wczoraj nazbieraliśmy z Agdusiami na wycieczce kurek sporo, trza je zjeść! 8) :D

Buziaki dla wszystkich, pędzę!!! :D :D :D

O dobrze prawisz że sa kurki. Jutro ruszam na Kaszubskie wywczasy. Tam mamy kurkowisko sprawdzone od lat, to pewnie kosa bedzie mozna kosic.

Amberciu kurki są the best pod kazdą postacia. Same z jajem z boczkiem .........w słoiku w occie i suszone i mrozone 8) :D :D

Depesiu jak że tak spytam kapucha :wink:

Ja zakończyłam akcje wisnie. Dzisiaj stosuje rozdawnictwo bo ani słoika więcej - zgroza[/b]