Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Despiu-tulaski kochana jeszcze raz sle! no długo to, stanowczo za długo dziecia nie będziesz widzieć!!! ale na pocieszenie powiem Ci, że zdolna bestyja z niego widac jest i świat stoi przed niego otworem...teraz się przemeczycie a potem będzie miał dobrze w zyciu!!!!!!!

No właśnie, tylko przez tę nadzieję, że jemu będzie lepiej, sama go do tego popchnęłam... :wink:

Tulaski biorę cały czas, potrzebne. :roll:

Afrodyta - a Ty nie przyznawaj się, że to taka zielenina, weż pokrój te listki na dośc drobno, śmietanka i serek starty nadają sosikowi taki smak, że będą wciągać, ja Ci mówię!

Najpierw przyrządź malutko, sama zjedz na ich oczach, mlaskaj i nie przyznawaj się z czego. :lol:

Zobaczysz, jak będą chcieli Ci wszystko zjeść. :wink: 8)

A na blogu opisałam wycieczkę kolejną z Agdusiami, do ogrodu skalnego w Nochten. :D

Jutro może opiszę spływ łódką po dorzeczu Sprewy, w Spreewald. :D

Niestety, w nalewkach to ja nie jestem ekspertem... :roll:

Mayland, ja się przyłączam, podasz przepis na kotleciki drobiowe Magpie?

I bardzo, bardzo się cieszę, że zaczynasz tak naprawdę - kciuki będę zaciskać, aby szybko i dużo zapłącili, bo że będzie pięknie, to ja nie mam żadnych wątpliwości!!! :D :D :D

Afrodyta - a Ty nie przyznawaj się, że to taka zielenina, weż pokrój te listki na dośc drobno, śmietanka i serek starty nadają sosikowi taki smak, że będą wciągać, ja Ci mówię!

Najpierw przyrządź malutko, sama zjedz na ich oczach, mlaskaj i nie przyznawaj się z czego. :lol:

Zobaczysz, jak będą chcieli Ci wszystko zjeść. :wink: 8) :D

.....a wiesz, że to jest myśl :D zwłaszcza zaznaczone :lol:

No a może byc taki mrożony szpinaczek? Łatwiej go dostanę.

Aha! Powklejałam trochę fotek :wink:

No zabijcie mnie ale przepisu magpie znaleśc teraz nie mogę :o depesia Ty go juz widziałaś bo pisałaś, ze moze to zrobisz..... U kogoś w komentahc był ten przepis.... Jak znajdę to przekleję.

W skrócie to było tak: piersi pokroić w kostkę ok. 1cmx1cm, do tego kilka pieczarek startych na dużych oczkach, sól, pieprz lub vegeta i przyprawa magi. Wymieszać to z czubatą łyżką mąki ziemniacznej i dodać troche zielonej natki posiekanej. Wymieszać wszystko i smazyc na oleju placuszki wielkości kubka (nie za duze). Mąka dobrze skleja miesko, fajnie smakuje z magi i pietruszką. Dla mnie pycha.

Czuję się wywołana do odpowiedzi bo to u mnie był w komentach :lol:

Przepis na placki drobiowe - szybki obiad :p

Do miski wkladamy:

-1 duza posiekana cebule w kostke

-50 dkg fileta drobiowego pokrojonego w kostke 1cm/1 cm (moze byc mniejsza ale nie wieksza)

-2 jajka

-3 pieczarki starte na duzych oczkach

-maly peczek zieleniny (pietruszka lub koper, my wolimy zx pietruszka) posiekany drobno

-1 porzadnie czubata lyzka maki ziemniaczanej

-sil, pieprz, wegeta i koniecznie magi

Wymieszac i nakladac na rozgrzany olej placki takie o srednicy kubka, a grubosci plackow ziemniaczanych, usmazyc z dwoch stron na zloty kolor.

My jemy je z ziemniakami i ogorkiem kiszonym, a na zimna sa dobre na chleb.

Z tych proporcji wychodzi 10 sztuk, sa bardzo dobre i szybkie.

Jeszcze nie robiłam ale jak tak wszyscy zachwalają, to zrobię jutro bo dziś mam w planach spagetti z tuńczykiem :lol:

Dzień doberek!

Do mnie to już całkiem nikt nie zagląda poza Afrodytą i Aką. :evil:

Witam więc obie Dziewczyny i - obrażona bardzo i urażona - wychodzę z tego zakładu. 8) :wink:

... przeca kukam ... "czasami" nawet codziennie :D :wink:

buźka http://www.chefpaul.net/smiles/flower21.gif

Uff, dzień dobry, wreszcie mnie połączyło!!!

Afrodyta - pewnie, że może być mrożony, bardzo dobry będzie! :D

Mówię Ci, gwarantuję, że będą wciągać i to jak! 8) :lol:

Braza - Ty to masz szczęście, że daleko jesteś, ja Ci dam kabel, paskudo jedna... :evil: :lol:

Wiolasz - dziękuję, teraz już mi nie zniknie ten przepis! :wink:

Mayland - jak idzie? :D

Chefie - akurat, zaglądasz! Wtedy, kiedy na blogu się przypomnę, nie? :lol:

Wczoraj jeszcze jedną porcję wiśni z cukrem zrobiłam, dzisiaj zagotowałam już jagody i w zalewie leży pierwsza porcja cukinii słodko - kwaśnej w słupkach. 8)

Jak co roku oczywiście - brakuje mi słoików. :x

Teraz mam 3 dno odpoczynku od gości, a od 28 to jazda będzie bez trzymanki, 3 posiłki codziennie... :roll:

Teraz to wiem na pewno, co to są mieszane uczucia. Fajnie, że tyle pracy, bo to dochód, ale tyle tej pracy, że aż strach się bać, już ja wiem, jak to wygląda. Z kuchni właściwie w ogóle się nie wychodzi. :-?

No i właśnie mieszane uczucia mam. :lol:

...

Chefie - akurat, zaglądasz! Wtedy, kiedy na blogu się przypomnę, nie? :lol:

...

:o ... lete szpycnąć :o ... tam to nie byłem ... ho, ho, ho, a może i dawniej :oops: (za chwilę wesele mam, ... no i było trochę "takich", że mnie się "wogle" pisać nie chce :( )

...

i skończcie z tym ..... szpinam, mniam ..... to nie może być dobre :evil:

... przyjedź ... skosztuj :) :roll: ... granatem od michy nie będzie można Cię oderwać :evil: :wink:

:o

A co Ty za pokutę masz, że w nocy po forumie się pętasz? :lol:

Tak coś słyszałam, że szura i chrobocze, ale nie pomyślałam, że to Ty po forumie się tłuczesz! :lol:

Opcję łóżka w kuchni przemyśleć muszę. :roll: :wink: