Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

ps - mota miche (jedną) na zagryche :D

http://www.chefpaul.net/food/DSC06578s.jpg

No toś mi Szefie zrobił..... ja tu o suchym pysku i ściśniętym żołądku od rana na forumie siedzę, a tu takie żarełko?! Już mi szlag trafił całą dietę :evil: Idę coś wszamać, bo od patrzenia to mi się jeszcze słabo zrobi :-? :wink:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No co Wy! :o

Szparagi to pyszności prawdziwe, delikatny smak bardzo mają, mniam, mniam!!! 8)

A z sosikiem jakimś, w szyneczce albo z bułeczką, jak kalafiorek - mmmmm...

Ślimaki to jadłam we Francyi, ale nietypowo nam podali, to bankiet jakiś był i te ślimaki były obsmażone w panierce, jak schaboszczaki. Słowo Wam daję, prawdziwe delicje!!! 8)

Krewetki - hm... Robale z morza...

W ogóle nie przepadam za owocami morza, krewetek to spróbuję, jak osobiście je przygotuje Chef Paul, inaczej nie tknę nawet widłami. :p

Goście dzisiaj jajecznicę dostaną. :lol:

...

Krewetki - hm... Robale z morza...

W ogóle nie przepadam za owocami morza, krewetek to spróbuję, jak osobiście je przygotuje Chef Paul, inaczej nie tknę nawet widłami. :p

Goście dzisiaj jajecznicę dostaną. :lol:

... ozobiździe obiecuję ... jeszcze będziesz z dziubka jadła :) ;) ... właśnie skonczyłem walkę z "robalami" ... przerobiłem dziś 12 kg ... po malutkiej przerwie (na colę z rumem) :) ... lezę kończyc sosy 8) ... dziś w kuchni 19 godzin :roll:

... "jajacznica" :lol: ... "jaja jajom pomagają" :lol: :wink:

buziaczki

ps - jamles ... nie znasz się :lol: ... dostaniesz karmidle :lol: :wink:

To Ty się nie znasz. Mówi się karminadle. :p :lol:

Może i zjem, Ty umiesz takie robale pewnie przyzwoicie przyrządzić... :roll:

Ale na bank na Ciebie poczekam z tym próbowaniem. 8)

A żabie udka - pyszności, a już takie smazone w sezamie - niebo w gębie! :D

Ullercia, pewnie, że pozdrowię, życzę miłego wypoczynku i pięknej pogody!!! :D :D :D

To Ty się nie znasz. Mówi się karminadle. :p :lol:

Może i zjem, Ty umiesz takie robale pewnie przyzwoicie przyrządzić... :roll:

Ale na bank na Ciebie poczekam z tym próbowaniem. 8)

A żabie udka - pyszności, a już takie smazone w sezamie - niebo w gębie! :D

...

"karminadle" ... błąd ortograficzny z mej strony :evil: (znom się ino trocha na tych ichnich żymlokach) :) ;)

... homary, krewetki, małże, kałamarnice :roll: ... to wszystko "mała miki" ... popróbujesz baranich ocząt pieczonych ... to dopiero jest rarytasik :lol: :wink: ... "zabie łudka i pieczone ślimoki" to dal "kontynentalnego pospólstwa żarełko jest" :lol: :wink:

pzdr

ps - leza sie drzymnąć ... część sosów gotowa :oops: :wink:

Ambercia, no wreszcie odnalazłaś się! :D :D :D

Czy ja muszę aż po portalach internetowych się ciągać, żebyś chciała ze mną gadać? :lol:

Czy Ty niedługo wyjeżdżasz w te Bieszczady czy już wróciłaś może, bo pogubiłam się? :oops:

Brakuje mi Ciebie, proszę, nie znikaj, co? :oops:

zawstydzasz mnie ... ja Ciebie tez LOVE

http://img450.imageshack.us/img450/8379/kwiatek25oo.gif

Sama wiesz, ze jak przewali sie ten goracy czas to bedzie mnie wiecej :-) Sesja goni sesje, od zamowien opedzic sie nie moge a mowia ze kryzys http://img47.imageshack.us/img47/7290/bigsmiletq8.gif

No ale dosc juz o mnie skoro tutaj znowu o moich ulubionych krewetkach gadaja :-) Takie z mojej patelni albo grilla tez bys wszamala 8) Recze i mam nadzieje, ze przy okazji Twej bytnosci w Krakowie, Warszawie moze kiedys w Gadnsku (bo uwazam, ze tam tez powinnam mieszkac, a co) wdepniesz na moje zyjatkowe specjaly 8) A wszystko zdrowiutkie, pyszniutkie, aromatyczne i okraszone szlachetnym winkiem :D

Chef, pyszny polmisek! Uwielbiam takie male przekaski na zab 8) A w taka szyneczke to najchetniej zawijam roztarte jajo z chrzanem, doprawione pieprzem, sola i upstrzone dla zlamania koloru papryczka :oops: A na koniec ruloniki zalewam galaretka z bulionu 8) Pychota 8)

U nas wczoraj karminadle były. :lol:

A te oczy baranie czy bawole... :o

Pawełku, Ty jesteś specjalistą od kulinarnych horrorów, ale jak jeszcze raz, to... to... to nie wiem, ale coś wymyślę! :lol:

No, Ambercia, żyjesz! :D

Już myślałam, że wcale nie zajrzysz. :( :oops:

Dobrze, że macie dużo zamówień, to znaczy, że jeszcze u nas nie jest tak znowu bardzo kryzysowo, nie? 8) :D

W Krakowie to ja będę, na bank, tylko nie wiem, kiedy. :roll:

No i jeszcze żebyście Wy w tym czasie też byli...

Od tyle czasu próbujemy się spotkać, że bocian i czapla przy nas to błyskawicznie się spotkali wreszcie! :lol:

Jednak nie tracę nadziei, że zwabię Was naszymi plenerami - trudno, zamknę Karusia na jakiś czas... :oops:

Ciekawa jestem, co u Brazy - nie chcę dzwonić, bo limit mi skandalicznie przekroczył założone kwoty :oops: , chyba w końcu esa do niej wyślę chociaż.

Ona też nie chce dzwonić - też limity przekroczyła. :lol:

Aniu - witaj, kochana, co u Ciebie słychać? :D