Chef Paul 05.08.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 ... odnośnie spekulacji na temat "michy" (zdjęcie gdzieś tam wcześniej) ... zielone szparagi w szynce (z kremem chrzanowym), jajca (na tym półmisku) z pastą w trzech rodzajach (były jeszcze inne) tak więc po kolei: jajca z pastą pieczarkową, jajca z pastą korniszonową, jajca z cebulką (wszystkie warzywka z marynaty), całość garnirowana galaretką ... o szpinaku ... wersje wg Wiolasz i Afrodyty ... z całym szacunkiem i przeprosinami zarazem - z gustami i smakami staram się nie dyskutować - ale w proponowanej przez Was postaci, bardziej nadaje się jako farsz niż "side dish" ... można tak przygotowanym szpinakiem faszerować wszelkiego rodzaju pierożki, makaron (cannelloni, Occhi di Lupo - to takie duże penne - garganelli, również lasagne) lub takie frykasy jak pieczone skowronki ... zaczynam się domyślać dlaczego Jamles nie lubi szpinaku (je się również oczyma i kolor zielony niewiele tu ma na rzeczy) ... byłem na weselu to moje miejsce http://www.chefpaul.net/images/wMR02Pws.jpg ... a ja nie mogłem się rozdwoić http://www.chefpaul.net/images/wMR04ws.jpg (w prawym dolnym rogu, ulubione przez DePeSię krewetki) pozdrawiam smaczniutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 05.08.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Ja się właśnie miałam pytać, czy szpinak nadaje się na nadzienie do pierogów Dziękuję Szefuniu za odpowiedź Generalnie ja swoją przygodę szpinakową dopiero zaczynam i na razie testuję czy to jest w ogóle "jadalne" dla mojej rodzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.08.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 szefie, ale tylko takie wersje wchodzą mojemu dziecku w wersji z makaronem.Faszerowane makarony też jadłam, naleśniki ze szpinakiem też ale nie umiem tego robić, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.08.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Ja się właśnie miałam pytać, czy szpinak nadaje się na nadzienie do pierogów ... ... oczywiście, że tak ... możesz go dodatkowo wymieszać z serem twarogowym, (np riccotta, ale osobiście dodał bym odrobinę "blue chese" - nie wszyscy jednak lubią) ... eksperymentuj ... to najlepsza szkoła ... ma smakować Tobie, Twojej Rodzinie i Twoim Gościom szefie, ale tylko takie wersje wchodzą mojemu dziecku w wersji z makaronem. Faszerowane makarony też jadłam, naleśniki ze szpinakiem też ale nie umiem tego robić, niestety. ... jak powyżej smaczne pozdróweczka ps - jeżeli chcecie aby szpinak "był pochłaniany" jako dodatek do dań głównych, ... przygotujcie świeży - wrzucony na wielką patelnię na masełko z czosnkiem a na końcu posypany startym chedar'em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.08.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 ps - jeżeli chcecie aby szpinak "był pochłaniany" jako dodatek do dań głównych, ... przygotujcie świeży - wrzucony na wielką patelnię na masełko z czosnkiem a na końcu posypany startym chedar'em no własnie ta wersja też u mnie odpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 05.08.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Ja się właśnie miałam pytać, czy szpinak nadaje się na nadzienie do pierogów ... ... oczywiście, że tak ... możesz go dodatkowo wymieszać z serem twarogowym, (np riccotta, ale osobiście dodał bym odrobinę "blue chese" - nie wszyscy jednak lubią) ... eksperymentuj ... to najlepsza szkoła ... ma smakować Tobie, Twojej Rodzinie i Twoim Gościom smaczne pozdróweczka ps - jeżeli chcecie aby szpinak "był pochłaniany" jako dodatek do dań głównych, ... przygotujcie świeży - wrzucony na wielką patelnię na masełko z czosnkiem a na końcu posypany startym chedar'em Jak to się mówi?..."praktyka czyni mistrza" ...tylko gdzie ja te cudne sery znajdę w naszej dziurze ...chyba tylko w Intermarche takie posiadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.08.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 ps - jeżeli chcecie aby szpinak "był pochłaniany" jako dodatek do dań głównych, ... przygotujcie świeży - wrzucony na wielką patelnię na masełko z czosnkiem a na końcu posypany startym chedar'em no własnie ta wersja też u mnie odpada... ... podaj zmieszany z ruccola i powiedz, że nie ma nic innego do jedzenia Ja się właśnie miałam pytać, czy szpinak nadaje się na nadzienie do pierogów ... ... oczywiście, że tak ... możesz go dodatkowo wymieszać z serem twarogowym, (np riccotta, ale osobiście dodał bym odrobinę "blue chese" - nie wszyscy jednak lubią) ... eksperymentuj ... to najlepsza szkoła ... ma smakować Tobie, Twojej Rodzinie i Twoim Gościom smaczne pozdróweczka ps - jeżeli chcecie aby szpinak "był pochłaniany" jako dodatek do dań głównych, ... przygotujcie świeży - wrzucony na wielką patelnię na masełko z czosnkiem a na końcu posypany startym chedar'em Jak to się mówi?..."praktyka czyni mistrza" ...tylko gdzie ja te cudne sery znajdę w naszej dziurze ...chyba tylko w Intermarche takie posiadają... ... może być inny ser twardy, np Parmigiano-Reggiano i inne buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.08.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Ot wymyslił, jak nie ma chedara to będzie Parmigiano-Reggiano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 05.08.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Z tego co pamiętam to mieli tam /w Inter.../ takie "wynalazki" po 70-100zł/kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.08.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 W tesco sery najdroższe to parmezan chyba, ale jest kilka rodzajów. Najdroższy to coś ok. 80 zł /kg, ale jest i tańsza odmiana, po 40 zł/kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.08.2009 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 A ja wrzucam na masełko, potem czosnek, śmietana i starty żółty ser - taki, jaki jest pod ręką, nawet jeśli akurat jest to jakiś najzwyklejszy tani ser żółty. Wszyscy bardzo lubią i jest pyszne. Te robale to nie wiem, czy ruszę. Dziecko moje młodsze w rejs popłynęło, zadowolony jak 150. Przejechaliśmy w ciągu doby 1100 km po polskich drogach prowincjonalnych i większych. Nie spaliśmy 24 godziny ani minuty. Jak Sołtys to wytrzymał za kółkiem, to ja nie wiem, wiem za to, że dobrze wybrałam 20 lat temu. Ciągle jestem jeszcze bardzo zmęczona, spałam tylko 3 godziny po tych 24 nieprzespanych. Muszę iść śniadanie gościom robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.08.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 No to niezły wyjazd mieliscie Jak znajdziesz chwilke miedzy posiłkami to utnij sobie kilka minutek snu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 06.08.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 no Depsiu ładnie kilometrasow nakręciliscie i tylko wniosek ciśnie mi sie na usta, ze nie taka stara jesteś (jak sama mówisz) jak dałas rade po tylu godz. nieprzespanych zrobić jeszcze gosciom sniadanko cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 06.08.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Ale kondycję macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.08.2009 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Z tą kondycją to słabo w sumie, bo juz padam na nos, zaraz idę się połozyć. Słuchajcie, poczytajcie u Pigwy na blogu o Hawajach, jakie zdjęcia! Kurczę, niesamowite... Tutaj. No to dobranoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 06.08.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 miłych snów i spokojnej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.08.2009 04:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Dzień doberek - wyspana, wypoczęta i gotowa do dalszej pracy. Dzisiaj u nas zmiana turnusu gości, więc pracy będzie bardzo dużo, ale wieczorem odpoczniemy. Chleba wczoraj napiekłam, goście zabiorą do domu. No i siostrze dam, bo przyjechała po drodze do rodziców, to zabierze im domowego chlebka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigwa 07.08.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam o poranku. Jak widzisz nie zapominam i jestem. Zawsze miło się z Tobą rozmawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 07.08.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam w sloneczne przedpoludnie. Jestes niesamowita DPS'a, skad czerpiesz swoja energie? Czytajac juz o Twoich "wyczynach" czuje sie lekko zmeczona Pieczesz chlebek? wooow!! I to dla gosci?! Zapytam z ciekawosci: jakim sposobem chlebus jest wypiekany? Jesli napiszesz, ze... daaawnym sposobem czyli w piecu chlebowy to juz nisko sie klaniam! Paaamietam, oj, pamietam kiedy babcia meza wypiekala i do tego maselko ktore ubijala w maselniczce (chyba tak sie to nazywa?) i zajadalo sie taka duuza pajde chleba yhmmm... niezapomniany smak!! Rowniez wypiekam chlebek ale w maszynie a to zadna praca; wsypac wszystkie prepiteta i po dwoch godz wyciagnac pachancy chlebek a w tym czasie mozna oj, mozna pieknie sie zrelaksowac. Jeszcze raz powtorze - jestes niesamowita Pozdrawiam serdecznie i zycze slonecznego udanie spedzonego weekend'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.08.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 ... no, no ... Netbird - Turystyka pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.