Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły


Recommended Posts

... odnośnie spekulacji na temat "michy" (zdjęcie gdzieś tam wcześniej) :D ... zielone szparagi w szynce (z kremem chrzanowym), jajca (na tym półmisku) z pastą w trzech rodzajach (były jeszcze inne) tak więc po kolei: jajca z pastą pieczarkową, jajca z pastą korniszonową, jajca z cebulką (wszystkie warzywka z marynaty), całość garnirowana galaretką :lol:

 

... o szpinaku ... wersje wg Wiolasz i Afrodyty ... z całym szacunkiem i przeprosinami zarazem - z gustami i smakami staram się nie dyskutować - ale w proponowanej przez Was postaci, bardziej nadaje się jako farsz niż "side dish" ... można tak przygotowanym szpinakiem faszerować wszelkiego rodzaju pierożki, makaron (cannelloni, Occhi di Lupo - to takie duże penne - garganelli, również lasagne) lub takie frykasy jak pieczone skowronki ... zaczynam się domyślać dlaczego Jamles nie lubi szpinaku (je się również oczyma i kolor zielony niewiele tu ma na rzeczy) :)

 

... byłem na weselu :lol:

to moje miejsce :roll:

http://www.chefpaul.net/images/wMR02Pws.jpg

 

... a ja nie mogłem się rozdwoić :evil:

http://www.chefpaul.net/images/wMR04ws.jpg

(w prawym dolnym rogu, ulubione przez DePeSię krewetki) :lol:

 

pozdrawiam smaczniutko

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • DPS

    6661

  • braza

    3758

  • wu

    1831

  • Agduś

    1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja się właśnie miałam pytać, czy szpinak nadaje się na nadzienie do pierogów :D

...

... oczywiście, że tak ... możesz go dodatkowo wymieszać z serem twarogowym, (np riccotta, ale osobiście dodał bym odrobinę "blue chese" - nie wszyscy jednak lubią) :) ... eksperymentuj ... to najlepsza szkoła ... ma smakować Tobie, Twojej Rodzinie i Twoim Gościom

 

szefie, ale tylko takie wersje wchodzą mojemu dziecku w wersji z makaronem.

Faszerowane makarony też jadłam, naleśniki ze szpinakiem też ale nie umiem tego robić, niestety.

... jak powyżej

 

smaczne pozdróweczka

 

ps - jeżeli chcecie aby szpinak "był pochłaniany" jako dodatek do dań głównych, ... przygotujcie świeży - wrzucony na wielką patelnię na masełko z czosnkiem a na końcu posypany startym chedar'em

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja się właśnie miałam pytać, czy szpinak nadaje się na nadzienie do pierogów :D

...

... oczywiście, że tak ... możesz go dodatkowo wymieszać z serem twarogowym, (np riccotta, ale osobiście dodał bym odrobinę "blue chese" - nie wszyscy jednak lubią) :) ... eksperymentuj ... to najlepsza szkoła ... ma smakować Tobie, Twojej Rodzinie i Twoim Gościom

smaczne pozdróweczka

 

ps - jeżeli chcecie aby szpinak "był pochłaniany" jako dodatek do dań głównych, ... przygotujcie świeży - wrzucony na wielką patelnię na masełko z czosnkiem a na końcu posypany startym chedar'em

Jak to się mówi?..."praktyka czyni mistrza" :lol:

 

...tylko gdzie ja te cudne sery znajdę w naszej dziurze :roll: ...chyba tylko w Intermarche takie posiadają...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

ps - jeżeli chcecie aby szpinak "był pochłaniany" jako dodatek do dań głównych, ... przygotujcie świeży - wrzucony na wielką patelnię na masełko z czosnkiem a na końcu posypany startym chedar'em

 

no własnie ta wersja też u mnie odpada... :(

... podaj zmieszany z ruccola i powiedz, że nie ma nic innego do jedzenia :lol: :wink:

 

Ja się właśnie miałam pytać, czy szpinak nadaje się na nadzienie do pierogów :D

...

... oczywiście, że tak ... możesz go dodatkowo wymieszać z serem twarogowym, (np riccotta, ale osobiście dodał bym odrobinę "blue chese" - nie wszyscy jednak lubią) :) ... eksperymentuj ... to najlepsza szkoła ... ma smakować Tobie, Twojej Rodzinie i Twoim Gościom

smaczne pozdróweczka

 

ps - jeżeli chcecie aby szpinak "był pochłaniany" jako dodatek do dań głównych, ... przygotujcie świeży - wrzucony na wielką patelnię na masełko z czosnkiem a na końcu posypany startym chedar'em

Jak to się mówi?..."praktyka czyni mistrza" :lol:

 

...tylko gdzie ja te cudne sery znajdę w naszej dziurze :roll: ...chyba tylko w Intermarche takie posiadają...

... może być inny ser twardy, np Parmigiano-Reggiano :wink: i inne :lol: :wink:

 

buziaczki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A ja wrzucam na masełko, potem czosnek, śmietana i starty żółty ser - taki, jaki jest pod ręką, nawet jeśli akurat jest to jakiś najzwyklejszy tani ser żółty. :lol:

Wszyscy bardzo lubią i jest pyszne. :D

 

Te robale to nie wiem, czy ruszę. :lol:

 

Dziecko moje młodsze w rejs popłynęło, zadowolony jak 150. :lol:

Przejechaliśmy w ciągu doby 1100 km po polskich drogach prowincjonalnych i większych. :evil:

Nie spaliśmy 24 godziny ani minuty. :(

Jak Sołtys to wytrzymał za kółkiem, to ja nie wiem, wiem za to, że dobrze wybrałam 20 lat temu. :wink: :oops: :lol:

Ciągle jestem jeszcze bardzo zmęczona, spałam tylko 3 godziny po tych 24 nieprzespanych.

 

Muszę iść śniadanie gościom robić...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z tą kondycją to słabo w sumie, bo juz padam na nos, zaraz idę się połozyć. :lol:

Słuchajcie, poczytajcie u Pigwy na blogu o Hawajach, jakie zdjęcia! :D

Kurczę, niesamowite... :roll:

Tutaj.

 

No to dobranoc... :wink: :oops:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzień doberek - wyspana, wypoczęta i gotowa do dalszej pracy. :D

Dzisiaj u nas zmiana turnusu gości, więc pracy będzie bardzo dużo, ale wieczorem odpoczniemy. :wink:

Chleba wczoraj napiekłam, goście zabiorą do domu.

No i siostrze dam, bo przyjechała po drodze do rodziców, to zabierze im domowego chlebka. :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam w sloneczne przedpoludnie.

Jestes niesamowita DPS'a, skad czerpiesz swoja energie? Czytajac juz o Twoich "wyczynach" czuje sie lekko zmeczona ;)

Pieczesz chlebek? wooow!! I to dla gosci?! Zapytam z ciekawosci: jakim sposobem chlebus jest wypiekany? Jesli napiszesz, ze... daaawnym sposobem czyli w piecu chlebowy to juz nisko sie klaniam! :) Paaamietam, oj, pamietam kiedy babcia meza wypiekala i do tego maselko ktore ubijala w maselniczce (chyba tak sie to nazywa?) i zajadalo sie taka duuza pajde chleba :) yhmmm... niezapomniany smak!!

Rowniez wypiekam chlebek ale w maszynie a to zadna praca; wsypac wszystkie prepiteta ;) i po dwoch godz wyciagnac pachancy chlebek a w tym czasie mozna oj, mozna pieknie sie zrelaksowac. :)

 

Jeszcze raz powtorze - jestes niesamowita

Pozdrawiam serdecznie i zycze slonecznego udanie spedzonego weekend'u :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...