DPS 07.11.2009 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 No tak mi sie też zdawało. Ambercia, widzisz, nie jest tak źle z tym paleniem liści, za to palenie śmieci - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 07.11.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 No najbardziej ekologicznie to było by na ziemi bez nas ludzi. Ale jak to Mirek pięknie napisał, nie popadajmy w paranoję. U nas będzie kompost. Na razie nie mamy ogrodu, ale będzie. Śmieci segregujemy, staramy się rozsądnie używać wódę i prąd, wyłączać na noc wszystko co się da, używać powtórnie opakowań. Warto zrobić ile się da. Amber a cukinie jadlas? Niebo w gębie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.11.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 No najbardziej ekologicznie to było by na ziemi bez nas ludzi. ... ... ... staramy się rozsądnie używać wódę ... ... No Dziewczyno Kochana ... miód w me serce lejesz ... mało ludzi dużo wódy ... co za wizje ... pozdróweczka z buziaczkami ps - z tymi ludźmi to masz rację, ... przetrzebił bym wszystkich tych, którzy w małych miejscowościach, śmieci palą w swoich piecach domowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.11.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Ambercia - a co Twojnemu tak posmakowało? Pozdrowić łasucha proszę... wiesz, bo etykiecie jedynie moglam rozpoznac, bo wyjatkowo szybko lyzka w pustym sloiku stukal Na pierwsza rzez dobral sie do wisni - to tak wczoraj Nie powiem, zalapalam sie na stolowa lyche, bo do mnie nalezalo rozdziewiczenie sliweczek dla doroslych Chyba nawet pyszniejsze niz ostatnio A Lasuch jeszcze raz raczki cmoka i lypie wciaz zglodnialym wzrokiem, czy Soltys nie za blisko Żeleczko, a jakze! Cukinie tez jadlam. Przepyszna a co dla mnie najwazniejsze przyjemnie chrupka Mam slabosc do zasloikowanych warzyw, ktore stawiaja mily opor podczas gryzienia Wracajac do kompostu zapominamy o jednej waznej rzeczy. A mianowicie, ze zebrane trawy, liscie i inne organiczne odpadki, ktorych nie puscimy z dymem posluza nam jako najbardziej ekologiczne wzbogacenie gleby, nie mowiac juz ze wraz z nim do ziemi wraca materia i energia, ktora wczesniej jest czerpana. Korzysc jest wiec co najmniej podwojna: mamy nawoz, a nasi sasiedzi i srodowisko nie ma tego duszacego dymu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.11.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Zapomnialabym, a o smakolykach mowa Jutro zamierzam wodzic sie na pokuszenie u Piskorskich w Starym Browarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.11.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 dobry wieczórmoże kiedyś nauczymy się czerpać całą energię potrzebną do życia ze słońca ale póki to nie nastąpi musimy jakoś rozsądnie sobie radzić na zasadzie że np worek papierowy po cemencie moze jak coś trafić do ogniska ale kawałek styropianu czy innej foli do wora na śmieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.11.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Ty, mój drogi, to już w ogóle nie masz prawa do , bo to ja galotami trzęsę, co powiesz na te moje kulinarne wypociny słoiczkowe. ... ... nie bój ... (mam nadzieję, że "moich" grzybków nikt nie zeżarł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.11.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 dobry wieczór może kiedyś nauczymy się czerpać całą energię potrzebną do życia ze słońca ale póki to nie nastąpi musimy jakoś rozsądnie sobie radzić na zasadzie że np worek papierowy po cemencie moze jak coś trafić do ogniska ale kawałek styropianu czy innej foli do wora na śmieci W tym worku po cemencie, niestety, jest warstwa folii. Dlatego nie powinien trafiać do ogniska. No chyba, że najpierw pracowicie rozdzilisz warstwy papieru od folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.11.2009 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 No i wszyscy się zgadzamy - że kompostowanie jest najlepsze na świecie, ale... nie kasztanowców ze szrotówkiem czy dębów i orzechów, bo taki kompost ięcej szkody by przyniósł niż korzyści. Takie więc liście właśnie palimy. Never ever nie palimy śmieci. I staramy się segregować śmieci, nawet jeśli nasza durna gmina nic nie robi w tym kierunku. Pawełku - te Twoje to prawie zeżarli, ostatnich dwóch słoiczków bronię jak reduty... Ambercia - cieszę się ogromnie, że smakuje, szkoda, że nie miałam tyle, ile chcieliście... Postaram się w przyszłym roku nadrobić to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 08.11.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Depsia, WYsyłam na maila adres, skoro tak sie dopominasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.11.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 dzień dobry Agduś jest ale cieniutka i niewiele jak widze jakie kolorki dymu nieraz z kominków lecą to mi się nóż w kieszeni otwiera na myśl co tam dorzucone do pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.11.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 No i co, pieklas? Jak nie, to dobrze, bo ja mam byc pierwsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.11.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Ja też nie wnikam w to, co ludzie palą, bo szlak by mnie trafił. Sama walę do pieca tylko papier i drewno. Niestety, nie mam kompostownika i ... na razie go nie przewiduję, pewnie bliżej wiosny coś takiego powstanie. Zeżarłam praktycznie caly słoik powideł ... drugi musi zostać dla Szanownego, bo by mi nie darował ... a może zeżrę i się nawet nie przyznam, że były ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.11.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Ja też nie wnikam w to, co ludzie palą braza czemu mi sie to kojarzy? Udusze malgos2, to Jej wina, ze wszystko widze inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.11.2009 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Nieee, no jeszcze nie piekłam, poczekam na Ciebie, Zeljko. Brazunia, ja się cieszę, że nie żałujesz, wis? Bo mówiłaś, że przecie masz powidełka. Kurczę, szkoda, że niedziela się kończy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.11.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 DPS-ia a jak ja żałuję aaaaaaaaaaaaaale coś Wam powiem takie miałam jak mi dzisiaj pocztę dostarczyli czujecie w niedzielę jakieś usługi pocztowe dostarczają listy ale zrobię jutro awanturę u operatora bo termin płatności do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.11.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Ja też nie wnikam w to, co ludzie palą braza czemu mi sie to kojarzy? Oj Żeleczko, nie wiem czemu, ale ... też mi się kojarzy Depsia, mam, ale kupne. Fakt, że te które kupuję są naprawdę smaczne, ale przecież wiadomo, że najsmaczniejsze to są te domowe - a Twoja Teściowa do Mistrzyni jest!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.11.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Poszło! Priorytetem. Powinno być w następnym dniu, mówiła Pani na poczcie, ale ja to juz gdzieś kiedyś słyszałam. Ostatnio do W-wy szedł, pełzał, czołgał sie, nie wiem co robił, ale trwało to 5 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 09.11.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 dzień dobry szaro, buro, ponuro ale ciepło o 7 rano było 10 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.11.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts