Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zgadzam się z Ambercią - w życiu się nie wykąpałam w żadnej wannie poza moją własną domową i ewentualnie u rodziny (ale tylko u niektórych). W wynajmowanym domu wannę niemal wytrawiłam, ale i tak przez ponad dwa lata się nie kąpałam jeno na prysznice się zdobyłam. Do najczystszego brodzika prysznicowego "w gościach" wchodzę wyłącznie w klapkach... Nie wiem, czy to obsesja jakaś, czy cóś...

A jak Ci się ktoś włażąc na prysznic do wanny wyrżnie łbem w ścianę?

Kochani - wypadek zawsze, niestety, może się przydarzyć. Wchodząc pod prysznic mozna się pośliznąć i też fatalnie wyrżnąć łbem.

Jak coś, to mozna sobie wejśc do wanny w klapkach i wziąć prysznic i już.

I proszę przestać mi tutaj marudzić, bo projekt jest, wanna zamówiona, zmian nie przewiduje się. :lol:

Jak Zosia mówi, kolor ścian ma to do siebie, że mozna go zmienić na róż majtkowy na przykład, a mnie na razie podoba się ten kontrast między ciemną ścianą i białymi meblami, wykończeniami, podłogą, więc tak zrobię.

Jeśli coś wyjdzie nie tak - zawsze po jakimś czasie mozna to zmienić, łazienki gościnne i tak trzeba remontować co kilka lat, ludzie nie szanują tego, co nie jest ich własnością i to się dużo szybciej niszczy i zużywa.

Tak więc będzie wanna, będzie prysznic, będzie nawet muszla sedesowa i umywalka - wszystko białe. :lol:

Im bardziej próbujecie mnie odwieść od tego pomysłu, tym bardziej okopuję się na pozycjach. :lol: 8)

Dzisiaj będę próbowała zamówić legary, belki stropowe, deski tarasowe, słupy pod taras - jednym słowem całe potrzebne drewno. :roll:

Trzymajcie kciuki, żeby się udało. :wink:

Przyszłam i się powymądrzam od razu - jak dla mnie wanna w gościnnej łazience to absolutnie nie! Za diabła bym do niej nie weszła. Depsiu, naprawdę ię zastanów - zrobisz i tak, jak będziesz chciała :D

Szarości są świetne, ale jak piszą dziewczyny - sezonowe. Mam w salonie szary czopuch kominka i mi wystarczy. Zawsze będą podobać się kolory stonowane ale ciepłe :wink:

Buziaki :D

... ja to się w deBestkowej wannie wykąpię :lol: ... (cystej se naleję wody) :lol: :wink: ... może i kto (Sołtys ? :o ) plecki poszoruje :oops: :wink: ... przeca pod kranem doopy nie umyjecie :evil: :roll: :wink:

pozdróweczka czyściutkie

ps - ... do jezior "nie włazicie" ... to takie trochę większe wanny i ... dodatkowo jak ogólnie widomo różniste rzeczy tam pływają :lol:

Heloł! Wróciłżem! :D

Na blogu byłem.

No i widzę, że się nic a nic nie pomyliłem.

...chociaż... może jednak trochę...:

...dżemiki, surówki, trunki i inne ciecze przeróżnych maści, grzybki, wypieki chlebkowe i chlebkopodobne, zboże sierpem i kosą zbierane, sztuka dożynkowa i wyjazdy targowe z płotem na dachu, ziemniaczki i inne marchewki z certyfikowanych 20ha(!),... ,..., ..., ...i jeszcze ma siły się światem zachwycać!!! :o

...ja wiem! - ty normalnie wariatka jesteś!!! :o :o :o

...no chociaż... może nie :roll: - może tylko masochistka(?) :roll:

Tej wanny w łazience publicznej oszczędź sobie chociaż - więcej roboty będzie z utrzymaniem w czystości niż ze zwykłym brodzikiem (chociaż przy tej ilości zajęć, to może to już wszystko jedno... :roll: ). Basen na podwyrku przeca masz - niech się tam letniki odmaczają, zamiast hektolitry wody przez rurę wylewać.

Swoją drogą, to ciekawe, czy te miastowe, co się wanny brzydzą, do basenu wleźć będą chciały?...

:wink: :D

Heloł!..

...ja wiem! - ty normalnie wariatka jesteś!!! :o :o :o

Wiedziałam, normalnie wiedziałam, że kiedyś to się wyda... :-? :x

Ale mogę za to być ciekawym przypadkiem i warto ze mną utrzymywac kontakt, żeby wiedzieć, czego robić nie należy, nie? :lol:

Dziewczynki, wanna już jedzie, prysznic będzie możliwy, nie wiem, czego Wy chcecie, przecie jak ktoś nie chce siadać, to nie musi w wannie siadać, tylko bierze prysznic, dokładnie tak samo jak w brodziku! :o

No i przecież wannę i brodzik się dezynfekuje. :o

Dobrze, że choć Chef się połapał. :lol:

Chefie, specjalną obsługę Ci załatwimy, świece, wino i te rzeczy. 8) :wink:

A ciemnoszary będzie i już. :p

Nie wiem, jak długo, ale będzie. :lol:

Pani ze składu drzewnego obiecała jutro oddzwonić po sprawdzeniu co ma i czy ma to akurat, czego nam trzeba. :roll:

Kciuki jutro więc trzeba też trzymać. :wink:

Zeljcia, nie trzeba było wysyłać!

Kieszonkowe całe przepuścisz! :roll:

Chociaż nie powiem, że się martwię, że coś takiego ładnego do mnie jedzie. :oops: :wink:

No co Ty! W takiem tempie jak teraz lecisz, to ja musialam wyslac, bo nie chce byc pominieta przy urzadzaniu. Chce miec w tym swoj udzial, choc na kawalku sciany. :lol:

Az milo sie czyta, ze tak wszystko idzie do przodu. Ty dobra kobieta jestes i zaslugujesz na szczescie. Nie mowiac o Soltysie. :D :wink:

Trzymam kciuki, trzymam, Ty wiesz. :wink:

...

Dobrze, że choć Chef się połapał. :lol:

Chefie, specjalną obsługę Ci załatwimy, świece, wino i te rzeczy. 8) :wink:

...

... i ... dwie najładniejsze dziołchy z okolic, wysmaruje się pastą do butów, wyposażając je w białe wachlarze - (bardzo mnie taki zestaw się podoba) ... Sołtys przy okazji również trochę "wiatru" chwyci :) :roll: :wink:

... ja to się w deBestkowej wannie wykąpię :lol: ... (cystej se naleję wody) :lol: :wink: ... może i kto (Sołtys ? :o ) plecki poszoruje :oops: :wink: ... przeca pod kranem doopy nie umyjecie :evil: :roll: :wink:

pozdróweczka czyściutkie

ps - ... do jezior "nie włazicie" ... to takie trochę większe wanny i ... dodatkowo jak ogólnie widomo różniste rzeczy tam pływają :lol:

ja też,

a wanna ma być obszerna, coby i Paulek i ja i jeszcze ze dwie hurysy się zmieściły,

chyba, że będziesz tak dobra dla Sołtysa i kupisz jeszcze większą, :wink:

a wanna ma być obszerna, coby i Paulek i ja i jeszcze ze dwie hurysy się zmieściły,

chyba, że będziesz tak dobra dla Sołtysa i kupisz jeszcze większą, :wink:

Baseny są. Ten drugi nawet dosyć obszerny... hurys może w okolicy zabraknąć.

Można stylowy namiot nad nim postawić i bąbelki za pomocą odkurzacza zrobić (ewentualnie podać wszystkim gościom grochówkę - też będą bąbelki).

Nooo, miód chłopaki na moje serce leją! :lol:

Hurysy jakieś miejscowe Wam załatwimy, specjalnie dla Pawełka jakies czorne znajdę ( a żółte mogą być? Bo we wsi mamy dostępne :lol: ).

I jak słusznie prawi Wusia, ludzie łazienkę chcą mieć, nie grymaszą czy wanna czy prysznic. :lol:

Odkurzacz, powiadasz Agduś? :roll:

Rzecz jest godna przemyślenia! :lol:

I mogłoby być baaardzo interesująco, te facety w tej wannie, te świece i to wino... :oops: 8)