Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ooo, mnie to się Wciornastkowe rady (jak zawsze :o ) bardzo podobają. :D

Zdzisiu!!! :o :o :o

- 30*C macie??? :o :o :o

Matko przenajświętsza, sniegu pełno też???

Dawaj zdjęcia, to uwierzę!

Zeljka - to Ty bądż cicho! :lol: Od dawna robisz artystyczne rzeczy, haftujesz, malujesz i w ogóle. 8)

I robisz pięknie!!! :D

jaką szafeczkę ? :o

dlaczego ja nic nie widziałam ??? :evil:

rzucę fochem i......zapłaczę się na śmierć :( :cry: :cry:

Frosia, Ty nie płacz, tylko tutaj zajrzyj. :lol:

Fochów nie przyjmujemy, trzeba zaglądac do komentów, w których specjalnie linki do dziennika zamieszczałam. :lol: 8) :p

Zosiu, no ja dostałam piękne rzeczy, gdzieś na forumie nawet były fotki. :roll:

Jak coś, to jutro pokażę, ale Ty też, możesz u mnie, dobra? :D

Zeljcia, widziałam, ale lustro piękne to ja już mam. 8) Teraz to łóżek mi trza, najlepiej takich antyków do 300 zł.

Drogich nie kupię, bo nie zarobią na siebie. :wink:

A jak będą fajne niedrogie, to się nabędzie... :oops:

Nawet bez boków, bo mozna wtedy dłuższe zrobić, te stare łóżka to na niższych ludzi robione były i często są za krótkie jak na nasze standardy.

Ambercia - wysyłałam i ja, ale obawiam się, że ten numer im przejdzie. :evil:

Już od dawna temat jest wałkowany, jakoś Francja czy Niemcy albo Belgia nie boją się zakazać upraw GMO, tylko PL ma takie władze nadgorliwe i durnowate. :evil:

Jakby nie było - wysłac zapytanie, protest i maile gdzie się da zawsze trzeba, niech wiedzą, że tego nie chcemy, może kiedyś wrócą do tematu... :(

Omatko ochana, dziecko moje przyjechało - wygląda jak yeti! :lol:

Zaraz Yeti się oburzy... :lol:

Schudł. :(

Twarz ma szczuplutką, drobną, a nad nią... :o :o :o

Burza włosów, jakies megailości kłaków!!! :o

Wodecki przy nim to wyleniały stary dywan! :lol:

Obiecałam sobie, że jutro pamiątkowa sesja zdjęciowa z kitkami powiązanymi na wszystkie możliwe sposoby. 8) :lol:

Na domową kiełbaskę, dzisiaj uwędzoną, rzucił sie jak wygłodniały wilk. :D (...)

No coś ty, nie wypada mi się przecież oburzać, skoro piszesz, że ty yeti kiełbaską domową dokarmiasz :D .

Poza tym... to przecież Wodeckiego do wyleniałego dywanu porównujesz :wink: :lol: ...i niech tak zostanie 8) :lol:

Widzę, że nastąpiła eksplozja instynktów macierzyńskich :D. Ciekawe ile synuś tych pieszczot stęsknionych różnych mamusiów i ciociów wytrzyma. Oby to głaskanie nie wyglądało jak na fermie gąsek :wink: - póki gąska głodna to je sama, a jak przestanie to rura w dzióbek, bo przecież nadal chudziutko wygląda :wink: :lol:

Wiesz, miziamy kotka dopóki mruczy, co by nie zagłaskać kotka :lol:

22 zł to drogo? :o Depsia, Ty wiesz, że my na złotych talerzach nie jadamy, kawioru czy szynki parmeńskiej nie kupuję, ale na sklepową - chemiczną szynkę tańszą niż 28 zł nie spojrzę. Zakładam, że te tańsze są zbyt wysokowydajne, czyli za dużo w nich chemii. Kiełbasy to właściwie wcale nie kupuję - Andrzej ma tę wiejską od kumpla, dziecka żadnej jeść nie chcą, no chyba że z ogniska. Nie wiem, ile za tę wiejską płaci, chyba kilkanaście złotych, ale ten brat kumpla robi bardziej przemysłowo, więc i maszynkę jakąś musi mieć, to robocizna tańsza.

Mnie się wydaje, że w takim exclusive agro, to powinnaś serwować i domowe wędlinki i masełko wiejskie, serek prosto od krowy, jajka bez pieczątek... Wiem, że się nie wyrobisz - daj zarobić sąsiadom. A ludzie niech płacą, jeżeli chcą. Może dawaj gościom wybór - opcja "wiejskie żarcie" albo "tania kuchnia".

Ambercia - wysyłałam i ja, ale obawiam się, że ten numer im przejdzie. :evil:

Już od dawna temat jest wałkowany, jakoś Francja czy Niemcy albo Belgia nie boją się zakazać upraw GMO, tylko PL ma takie władze nadgorliwe i durnowate. :evil:

Jakby nie było - wysłac zapytanie, protest i maile gdzie się da zawsze trzeba, niech wiedzą, że tego nie chcemy, może kiedyś wrócą do tematu... :(

Amberciu i Depesiu to nie takie proste. Cały cyrk polega na tym że niestety modyfikowaną żywność jemy juz od dawna. Wszystkie obecnie stosowane drożdże do piwa są wynikiem prac zwiazanych z inzynieria genetyczną (czyli zrobiono je podobnymi metodami jak GMO), obecnie stosowana soja w paszach (nagminnie importowana) jest niemal w 100% GMO, produkcja szczepionek wielu leków (insulina) to GMO. Wydaje mi się że nie mozna mówic nie bo nie . Technika GMO w wielu przypadkach ma nazwijmy to - ludzka twarz. Tak samo jak to bylo z DDT gdyby dzisaj rozwazyc za i przeciw wielu by powiedziało "nie"' ale nie da sie ukryc ze środki oparte na DDT dały mozliwośc rowoju całego szeregu innych substancji które sa obecnie stosowane. Ludzie zazwyczaj nie widzą dobrych stron chemii - a takie są Bez nich nie byłoby takiego wzrostu produkcji i byc moze nawet w Europie głodowalibyśmy. Duzo by o tym mówić jak zwykle kij ma dwa końce. :roll: :roll:

22 zł to drogo? :o

szwagier robi droższą 8)

22 zł za swojską to taniocha. Za 22 zł to zwyklą podwawelską sie kupi, a swojska w sklepie nie schodzi ponizej 32 zł. WIem, bo kilka razy kupilam. Mam jednak to szczęście że swojskie zarełko dostajemy od rodziców. Nikt takich pychot nie robi jak moja mama :lol:

No w sumie trzeba by wołać co najmniej 25 zł/kg, bo przecież jakiś zysk, chocby minimalny, powinien na tym być, tak? :roll:

A robić i potem czekać zmiłowania, a kiełbasa zawala nam zamrażarkę... :-?

Nie wiem, jeden sezon tak było, zupełnie się to nie sprawdziło, bo ludzie w sumie mówią, że natura, że dobre wiejskie jedzenie, że powinniśmy, ale chcieliby za to płacić tyle samo, ile płacą za najtańsze śmieciowe żarcie. :-?

A my śmieci do jedzenia nie dajemy, więc to musi kosztować.

Nie wiem, zobaczymy, ale na razie nie sądzę, żebyśmy domowe wyroby oferowali, bo nie mamy dodatkowej zamrażarki, żeby przez cały letni sezon prąd żarła i tylko w niej te wędliny trzymać.

Yeti - kota nie zgłaskamy, nie ma takiej możliwości. :lol:

Owszem, obiecałam mu, że będę go napychać jak gęś przed świętami, ale też musi normalnie pracować, od wczoraj już został zapędzony na budowę. :lol:

Jak zdążę, to potem pokażę Wam, jakie włosiska miał. :o

Wczoraj wieczorem obcięłam mu szybko. :lol:

No w sumie trzeba by wołać co najmniej 25 zł/kg, bo przecież jakiś zysk, chocby minimalny, powinien na tym być, tak? :roll:

A robić i potem czekać zmiłowania, a kiełbasa zawala nam zamrażarkę... :-?

szwagier robi na zapisy i jeszcze musi ....... reglamentować :lol:

Wiolasz, ja to bym chciałaposłuchać tego rzucania mięsem :D

Depsia, a ja się mogę na taką kiełbasę zapisać????? Jeśli tak, to wpisuj mnie w kajecik natentychmiast!!!!

Słoneczko świeci, chłodnawo jest ale super się oddycha :D :D

Ja zamierzam sie w przyszłości wzbogacić o zamrażarke i sama będę prosiaka rozbierać :lol:

Praktykę już mam, a co? będę z dziką przyjemnoscią mięsem rzucać :wink: :lol: :lol: :lol:

...łomatko, wiolasz! :o A na taką delikatną istotę wyglądasz :roll:

Widzisz jak to pozory mylą? :lol:

Mam praktykę od dzieciństwa. Ostatnio nawet będąc u rodziców, kiszki z mamą na kiełbasy płukałam, jak wtedy jak byłam dziewczynka kilkuletnia :lol: :lol: :lol: Mięsa dawno juz sama nie rozbierałam ale spoko, dam radę :wink: