Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzien dobry :)

fajne - aż szkoda ,że stołu z nich zrobić nie można

- bo ja akurat na stół mam zapotrzebowanie :lol:

Depsia - no takiego fajnego jakiegoś szukam :lol:

stary, najlepiej dębowy , raczej ciemny i rozkładany do 3-3,5 m.

Z krzyżakiem na dole może być :D

I żeby mniej niż 6K kosztował - bo za tyle to bywają .

znaczy , dużo dużo mniej :lol:

Zosiu, a ten widziałaś?

http://www.allegro.pl/item839892354_d_h_wspanialy_unikatowy_zestaw_stol_6_krzesel.html

Dałabym Ci znać na kom., ale nie mam Twojego numeru... :roll:

Szaf to ja też szukam, ale potrzebuję wąskich, takich na 80 cm, jednodrzwiowych, w tych starych trudno takie znaleźc, a już po przystępnej cenie to marzenie ściętej głowy. :-?

Ale ducha nie tracę i szukam. :D

Z dzieckiem dzisiaj do miasta powiatowego pojechalim, kurtkę mu kupić i jakies porcięta tudzież buty.

Zakupy prawie się udały, butów właściwych jeszcze nie znaleźliśmy.

Ale jest za to fajna skórzana kurtka. :D

Wusia, a Ty zapytaj Babcię, może by chciała te łóżka sprzedać...? :roll:

no piękny - ale do mnie to rzeczywiście trochę za ciężki :)

poza tym - za 9 stów to on nie pójdzie :(

Depsia - a szafy chlebowe oglądała, hę ? małe są - i dla mnie bomba .

Jest ich sporo - i można fajną wypatrzeć (ja to stara śmieciara jestem :oops:

uwielbiam takie )

http://www.allegro.pl/item844159307_piekna_ludwikowska_szafa_chlebowa_spizarka.html

http://www.allegro.pl/item837559767_chlebak_szafa_chlebowa_oczyszczony.html

Często się zdarzało, że w wynajmowanych pokojach były tylko szafy do wieszania (z reguły w nich dwa wieszaki z czego jeden złamany), a żadnych z półkami. No i się trzymało rzeczy w torbach na dnie tych szaf... Nie wiem, jak Twoi goście, ale my na wakacje raczej nie bierzemy rzeczy, które trzeba prasować i wieszać w szafach, więc wolimy takie z półkami. Tak mi się w temacie szaf pomyślało.

Raz spałam na sienniku (tzn. pewnie nie raz, ale ten akurat pamiętam). Był napchany baaardzo uczciwie - twardy jak deska. Byłam poobijana po dwóch nocach, jakbym na podłodze spała.

Rany jakie ladna ta pierwsza! A to co, na chleb szafa? Kto tyle chleba trzyma? :D

różnie bywa, np.

Pewien facet bardzo lubił naleśniki. Jego żona zmartwiona pasją męża zmusiła go do pójścia do lekarza. Facet poszedł na umówione spotkanie i rozmawia z lekarzem:

- Panie doktorze mam pewien osobisty problem.

- Tak słucham Pana.

-Strasznie lubię naleśniki.

- A cóż w tym dziwnego, ja również lubię naleśniki.

- Tak ale ja mam szafę pełną naleśników.

:lol:

:lol: dobre

Żelka - teraz to można tam gacie trzymać (albo naleśniki ;))

- a takie spiżarki kiedyś były :D

Pamiętam jak na wsi ciocia chleb piekła - to jednorazowo z 10 bochenków leciało

- i potem leżały w takich ściereczkach na półeczkach .

To ja taka stara jestem :o

No doooobra, to dzisiaj mam powód do wypicia naleweczki aroniowej!!! :D :D :D

Zosiu - szafy w sam raz na szerokość, tylko niestety - płytkie, wieszak nie wejdzie. :-?

A z gośćmi i szafami to bardzo różnie bywa.

Najpierw nie wstawiałam szaf (myslałam, jak Agduś, kto na wieś kiecki i spodenki w kant zabiera?), to marudzili, że jak to szafy nie ma, nie ma na czym rzeczy powiesić. Przy czym taki wieszak ścienny na okrycia wierzchnie oczywiście był!

No to - bryzg! szafę im.

No to oni "a po co ta szafa, jest komoda, jest wieszak, a to tylko miejsce zabiera i w ogóle". :evil:

Teraz nie mają szafy, cholery jedne. :lol:

Ale zamiaruję dać im w tych nowych pokojach. :wink:

No dobra, z tym stołem to ja będę uważać, a nuż coś delikatniejszego zobaczę. :roll:

Zosiu, może na maila mi przyślij jakies propozycje zdjęciowe tego stołu, to będę wiedziała, czego szukać. :wink:

A w ogóle to trzeba się do Czacza wybrać:

http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071216/POWIAT/71214043

Warto, interes tam wciąż kwitnie, więc na pewno nie będzie to stracony dzień. Ja się pewnie z wiosną wybiorę. :D

...

Teraz nie mają szafy, cholery jedne. :lol:

Ale zamiaruję dać im w tych nowych pokojach. :wink:

...

... no i Twoje szczęście :lol: (mam nadzieję, że mnie zakwaterujesz w "nowym" pokoju) ... Ja szafę mieć muszę :evil: ... nie miał bym się gdzie chować :oops: ... a może i trupka przechować :wink:

pozdróweńka

ps - lezę kwiot przesadzić 8)

Ja wiem, ze Wy tu juz o stolach i lozkach, ale ja jeszcze powroce do kielbasy :lol: Za narnolmajniejsza w Krakowskim Kredensie place powyzej 30 zeta, pasztet z ulubiona zurawina 36 zeta, nie mowiac juz o szynce po 50 ... Oczywiscie wprost od producenta, taka bez konserwantow i tego rozowiutkiego i apetycznego ;) nadmanganianu pewnie kosztuje troche mniej ale bez przesady ...

BTW w Bieszczadach bylam w gospodrstwie agro .... Codziennie na sniadanko wedliny z wlasnego wyrobu, wlasny chleb, wlasne powidla ... Doba w "dwojce" 180 zeta, sniadanko jak mnie pamiec nie myli po 25 ... i wszyscy szczeliwi 8) Nawiezlismy od tego gospodarza wedlin, sloikow z jagoda i porzeczka, oraz nalewka z wisniami ...

Moge tylko napisac ze pelen luksus, a do "5" gwiazdek tylko olimpijskiego basenu z podgrzewana woda brakowalo :-) i pieknych posladkow boya hotelowego :lol:

Depsia, mysle ze warto pomyslec rowniez o sprzedazy pyszniutkich wedlinek ...l jesli dotychczasowym klientom nie pasuje to moze warto zmienic target ... teraz bedziesz miec tak pieknie ... :D Bardzo mocno zycze Ci powodzenia, bo komu jak komu ale Tobie nalezy sie absolutnie! Sciskam mocno i ciesze sie, ze Synka obcielas, bo ta fryzura to zupelnie nie bardzo byla :lol:

Teraz to modele na krotko i na zel sie obnosza i KONIECZNIE z kaloryferami na brzuchu

http://kapelutki.blox.pl/resource/ciacho.jpg.jpeg

jak takie widze zupelnie trace glowe :oops: 8)

Co Wy z tymi męskimi kaloryferkami macie? Nic szczególnego, mówię jako włascicielka męża z kaloryferkami. Normalnie, jak każdy inny...chyba :wink:

no co Ty? mnie to kreci :oops: Mam to w domu i na bojler w zyciu bym nie zamienila :lol:

... hmmm ... za dwadzieścia lat "wymiana małża na nowszy model" ? :lol: