Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Czeeeść! :D

U nas już dzisiaj nie pada, więc na szufli nie jeździłam. :lol:

Jamles, Ty tylko głośno mów, żeby nie za stodołą, bo strasznie teraz różnych ludzi się namnożyło i chcą tam robić różne rzeczy, np. śnieg wysypywać. :lol:

a ja po cichutku mogę tam swój doszuflować :roll:

przed chwilą oczy otwarłem, patrzę i .............. q.wa zaś sypie :evil:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

WItajcie

Właśnie wróciłam z sanek, ze sklepu i sypie cudnie od rańca :lol:

Odśnieżyłam jeden chodniczek, bo po co więcej i siedzę i zęby przez okno suszę bo pięknie jest.

Psa uczę sanki ciągnąć :lol: , chyba się zaopatrzę w specjalne szelki bo łapie gadzina o co chodzi :lol:

No to jak to nic, o wkurzaniu to na tym forum ostatnio bardzo czesto jest :lol:

A jak ja chce wszystkich uspokoic to mnie tez zaczynaja wkurzac. :lol:

I badz tu madry, jak tak czy siak na wkurzaniu sie konczy. :lol:

p.s. To zabawny mial byc wpis, nie ma w tym nic prawdy. 8) :lol: :wink:

froschia moze napisz kto Cie wkurza to juz mi z nimi pogadamy. :lol: Buziaki do ziomalki.

ja? jaja? :o :oops:

no coś ty !!!

grochówkę robię ......... :roll:

podczytuje was ,ale nie mam nic do powiedzenia ...oprócz tego, że kolejny raz wkurzył mnie jakiś urząd w Bytomiu :evil:

nigdy nie robiłam grochówki :( , już prędzej jaja .

Frosia w trojce wczoraj slyszalam, ze Bytom ma fajnego wojta -

co ulic nie odsnieza, bo powiedzial, ze kasy w bloto wywalal nie bedzie :D :wink: Bytomiacy na Niego głosują - bo Go bardzo lubią i mówią, że rozsądny facet jest. Moze Go znasz Frosia - to by ten urząd Ci pogonił :roll: :wink:

Ech, znowu nie zdążyłam na ten pchli targ... :o

Słuchajcie, pytanie mam.

Może ktoś z Was zna pasjonata mechaniki, kogoś, kto się dobrze zna na starych maszynach do szycia?

Mam pięknego starego Singera walizkowego, takiego:

http://www.april1930s.com/assets/images/FW001.gif

http://www.april1930s.com/assets/images/FW047.gif

I on jest w takim stanie, jak ten ze zdjęć.

Są całe strony i blogi poświęcone temu właśnie modelowi, kultowemu podobno. :o

Dzisiaj to odkryłąm.

Ale mój Singer ma jakiś kłopot z dolnym bębenkiem, igła nie zgrywa się z nim i w czasie szycia trafia na bębenek w obrocie, zamiast na przeznaczoną do tego lukę.

Nie chcę oddawać tej maszyny do zwykłego serwisu AGD, bo jestem prawie pewna, że nie potrafiliby tego zrobić, a do tego mogliby mi tę piękną maszynę zniszczyć, wymienić części na gorsze i takie inne, co to w naszym pięknym kraju nagminnie się zdarzają.

Szukam więc kogoś z polecenia, kto naprawdę jest fachowcem w tej dziedzinie i jest uczciwy... :roll:

Cały internet dzisiaj przegrzebałam i nie ma niczego poza jakimś autoryzowanym serwisem Singera w Radomiu - a wiadomo, czy tam będą potrafili to naprawić? Boję się o moją piękną maszynę... :oops:

zosiu w B. mamy prezydenta, którego moja rodzina i znajomi szczerze nie cierpią

nie znam go ,ale za każdym razem kiedy wracam do mojego miasta i widzę jak niszczeje z dnia na dzień mam niezbyt dobre zdanie na temat jego władz :-?

począwszy od dnia moich narodzin kiedy to nie przyjęto mojej mamy do szpitala na oddział polożniczy z powodu remontu do dziś, kiedy to musiałam wysłuchiwać przez telefon starej zarozumiałej krapyki (czyt,kierowniczki) w USC mam dość wszystkich instytucji państwowych w tym mieście :evil:

Depsiu - piękny ten Singer. I na prąd :o no cudo .

ja miewam podobny problem - w zwykłym Łuczniku - jak na dolną szpulę nawinę za dużo nitki , no tak z meniskiem wypuklym;)

nie znam niestety nikogo - ale na takie coś się natknęłam:

http://krakow.olx.pl/60-letnia-firma-naprawa-maszyn-do-szycia-iid-44074151