Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co do czapek to ja mam 2. Cała lata nie chodzilam w czapce a w tym roku chodzę. No rewelacja jakas :lol: Jednak głowa to podstawa! Jak masz w uszy ciepło to i braku rękawic nie czujesz tak bardzo.

Moje czapki są....... śmieszne :lol: Jedna z Zakopanego z futrem od spodu, zapinana pod brodą lub na czubku głowy, taka pilotka. Ludzie mnie zaczepiają i pytają skad mam taką bajerancką czapke :lol:

Druga nie lepsza bo taka :lol:

http://www.dmintex.com.pl/galeria/damskie/068_d.jpg

Nie toleruję czapek na własnej głowie! Musi być baaaaaaaaaaardzo zimno, żebym się poddała i założyła jakąś. I właściwie jest mi prawie wszystko jedno jaką - w każdej wyglądam jak półdupek zza krzaka. Aktualnie mam fioletową, długą, taką opadającą (dziecka takie noszą, że niby ponoć modne) i z daszkiem, bo innych na targu nie mieli. Starość nie radość, kiedyś to bez czapki zimę stulecia przechodziłam, na nartach jeździłam bez czapki (jedyna z gołym łbem na stoku), a teraz... Z zimowych dodatków to najwcześniej pogodziłam się z rękawiczkami (ręce i tak mam przemrożone). Szalika do dzisiaj nie założę, bo mam wrażenie, że mnie dusi.

Mrozik u nas i słoneczko - ślicznie jest!!!

Andrzej od wczoraj narty rychtuje - wiązania dopasowuje do butów, ślizgi szlifuje, krawędzie ostrzy, smar i żelazko poszły w ruch. Może jutro odwiedzimy w ramach rekonesansu nową stację narciarską koło Wieliczki. Pewnie żadna rewelacja, bo górki tam niewysokie, ale za to blisko jest.

Nie toleruję czapek na własnej głowie! Musi być baaaaaaaaaaardzo zimno, żebym się poddała i założyła jakąś.

...

... a ja nie chcem ale muszem (i do tego prawie codziennie, o każdej porze roku) :(

http://www.chefpaul.net/images/czapeczkiCP.jpg

... choć jest w kuchni bardzo ciepło a łep prawie łysy całkowicie :) ;)

pozdróweczka

O ja cie, jakie fajne copki! :D

Ja to bym wzięła białą z niebieskim od Maylandzi i krateczkę od Chefa. :lol:

Ja latam ostatnio w czapce, takim toczku futrzanym sporym, który ma niejakie ambicje, żeby wyglądac jak kozacka papacha. :lol:

Ale przynajmniej ciepło w niej jest i uszy tak nie marzną. :D

Z radosnym piskiem dzisiaj zakończyliśmy działania kuchenne, malowanie skończone i wszystkie rzeczy wróciły na swoje miejsce, więc jestem szczęśliwa i spokojna już. :wink:

Agduś, Ty jakies zdjęcia ze stoku nam wrzuć, to chociaż popatrzymy... :oops: :wink:

Zeljko, Ty to naprawdę, jak już coś powiesz... :lol:

Ciebie by się przestraszyli, akurat... Akurat Ty to taka straszna jesteś, że na sam widok wszyscy uciekają... :lol: :lol: :lol: :lol:

Mohag rację ma - zaplanowałaś napad jakiś na Alasce? :D

Zimno, kurna, no! :o

Kto by mi te stare kości na Alaskę zawlókł? :roll: 8) :wink:

Zeljcia, jak nam ktoś przeloty i inne sprawy opłaci, to ja się podejmę, ja, ja!!! :lol: :wink:

... to Tobie taką przywieze

O,dobra, dobra, ale fajnie, dziękuję!!! :D :D :D

Będę potem się wszędzie chwalić!!!! 8)

Kto by mi te stare kości na Alaskę zawlókł? :roll: 8) :wink:

Zeljcia, jak nam ktoś przeloty i inne sprawy opłaci, to ja się podejmę, ja, ja!!! :lol: :wink:

Jakby potrzebna była większa asysta, to ja się piszę! Zawsze marzyłam o Alasce. Gdyby mi ktoś obiecał zafundować wycieczkę mojego życia, to na pierwszym miejscu jest Alaska, na drugim Norwegia, a na trzecim Syberia (tylko jak sobie z komarami i meszkami poradzić). Chciałabym zobaczyć też małe conieco w Ameryce Południowej (zabytki Majów i Azteków dokładniej), ino się strasznie boję wszelkich jadowitych stworów, a tych tam dostatek. Ewentualnie te wyżej położone mi zostają. O! i jeszcze Tybet, ale tam znów Chińczyki gorsze od komarów, meszek i jadowitych bestii. Na dalszych miejscach Islandia, Irlandia i Szkocja (bardziej atrakcje przyrodnicze niż zabytki). A z takich bardziej realnych to Pribałtyk i Słowenia.

Ech, rozmarzyłam się...

Jakby potrzebna była większa asysta, to ja się piszę! Zawsze marzyłam o Alasce. Gdyby mi ktoś obiecał zafundować wycieczkę mojego życia, to na pierwszym miejscu jest Alaska, na drugim Norwegia, a na trzecim Syberia (tylko jak sobie z komarami i meszkami poradzić). Na dalszych miejscach Islandia, Irlandia i Szkocja (bardziej atrakcje przyrodnicze niż zabytki).

Ech, rozmarzyłam się...

Normalnie jakbym o sobie czytała :lol: :lol: Może na dłuższą metę to jeszcze Syberię zamieniłabym na wyspy Bora Bora ale może być :wink:

Ja to chyba na pierwszym miejscu Syberia - ale cała, od krańca do krańca...

Mało jest miejsc, których nie chciałabym zobaczyć.

Np. kraje arabskie - też zobaczyłabym baaaardz, ale strach.

Do Afganistanu czy Pakistanu - za nic!

Jakby potrzebna była większa asysta, to ja się piszę! Zawsze marzyłam o Alasce. Gdyby mi ktoś obiecał zafundować wycieczkę mojego życia, to na pierwszym miejscu jest Alaska, na drugim Norwegia, a na trzecim Syberia (tylko jak sobie z komarami i meszkami poradzić). Na dalszych miejscach Islandia, Irlandia i Szkocja (bardziej atrakcje przyrodnicze niż zabytki).

Ech, rozmarzyłam się...

Normalnie jakbym o sobie czytała :lol: :lol: Może na dłuższą metę to jeszcze Syberię zamieniłabym na wyspy Bora Bora ale może być :wink:

Znaczy nie tylko ja mam takie chore marzenia! Od razu mi lepiej!

Ech, rozmarzyłam się...

:wink: :lol:

Ja najchtniej wogle wyjechałabym do Norwegii albo na Alaskę i tam już została :oops:

Ech, rozmarzyłam się...

:wink: :lol:

Ja najchtniej wogle wyjechałabym do Norwegii albo na Alaskę i tam już została :oops:

Czytałam niedawno, że ponoć najlepiej się żyje w Norwegii. Muszę którąś córkę wydać za Norwega. Tylko te ciemności zimowe trochę mnie odstraszają. Już w Polsce trudno się wstaje zimą o 6.15, a co dopiero tam!