Agduś 23.01.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 I podobno w ramach dbałości o zdrowie narodu można dostać dofinansowanie wyjazdu do ciepłych krajów w razie stwierdzenia depresji sezonowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.01.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 no same plusy widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.01.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 dobry wieczór DPS-ia przepis zapodawałam u się 12 stycznia Ty 13 stycznia się o niego upominałaś mówiłąm że był dzień przed a Ty mi teraz mówisz że jeszcze nie masz no to masz faworki 20 dkg mąki 3 żółtka szczypta soli 3 łyżki gęstej śmietany 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki, zagnieść dość trwarde elastyczne ciasto ( jak coś można dodać śmietany bo łyżka łyżce nierówna a i mąka jedna bardziej sucha inna mniej ) ważne żeby było takie aby dało sie wałkować bez podsypywania mąką, cieniutko wałkować im cieniej tym bardziej chrupiące są ciąć przewijać smażyć na złoto posypać cukrem pudrem uprzedzam wszakże że ta jedna porcja to tak wystarczy dla dwóch osób bo połowę się pożera przy smażeniu no i ja smażę na oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 24.01.2010 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Ja chciałabym zobaczyć Kenię. Afryka piękna jest, chociaż niezbyt bezpieczna w przypadku samodzielnych podróży. Kenia fascynująca, ale omijamy Nairobi i nie poruszamy się po zmierzchu. Jedyne miejsce gdzie biały może czuć się miarę bezpiecznie po zmroku- to centrum starej Mombasy. Pomimo tego - bardzo warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 24.01.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Bylam kilka razy w Afryce ale zwiedzanie kurortów turystycznych nijak sie ma do Czarnego Lądu. Dlatego raczej nie miasta mnie interesują a kraj To wielkie zauroczenie plenerami z planu Pożegnania z Afryką. Oglądałam ponad 20 razy Po częsci też dla Redforda "Miałam farmę w Afryce..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 24.01.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Bylam kilka razy w Afryce ale zwiedzanie kurortów turystycznych nijak sie ma do Czarnego Lądu. Dlatego raczej nie miasta mnie interesują a kraj To wielkie zauroczenie plenerami z planu Pożegnania z Afryką. Oglądałam ponad 20 razy Po częsci też dla Redforda "Miałam farmę w Afryce..." pewnie że nijak chociaż akurat na farmę Karen Blixen i "podróż jej śladami " - to wyjeżdżają wycieczki z kurortowych hoteli Nasz pobyt w Kenii rozpoczął się od niemiłego "incydentu", który jakoś tam został w pamięci i stąd taka moja pierwsza myśl. Z drugiej strony - spotkaliśmy sporo ludzi , którzy podróżowali samotnie i takich przygód nie mieli. Mayland - jeżeli nie widziałaś - to bardzo polecam film "Nigdzie w Afryce", piękna fabuła i piękne zdjęcia (chociaż bez Redforda ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.01.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Jak wygram na lotto to Was wysle w te wymarzone miejsca. A ja zostane tu w swietym spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.01.2010 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 dobry wieczór DPS-ia przepis zapodawałam u się 12 stycznia Ty 13 stycznia się o niego upominałaś mówiłąm że był dzień przed a Ty mi teraz mówisz że jeszcze nie masz No bo ja ślepa jestem prawie (+9 noszę... ), a poza tym mam taki nędzny powolny net, że poszukanie czegoś to naprawdę wyczyn straszliwy... W każdym razie dziękuję bardzo! To ja chyba też już tę Afrykę wolę na ekranie... Jak mam wypocząć, to nie chcę przy każdym kroku oglądać się za siebie. Zosiu, Mayland - pomimo wszystko zazdroszczę tego, co zobaczyłyście. Moje największe chyba marzenie podróżnicze to wyprawa nad jezioro Bajkał. Bardzo też lubię "okolice" śródziemnomorskie albo taką np. Chorwację bardzo chetnie bym zobaczyła. Zeljcia, jak któraś wygra, to pojedziemy do Twojego Slunja, dobrze? U nas dzisiaj wreszcie słonko się pokazało, od razu piękniej na świecie się zrobiło. No i wrócił kot marnotrawny, Misiek, którego wczoraj wcale nie było i się o niego martwiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.01.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Depsia gdzie Cie wcielo, przed chwila bylas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.01.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Cuda Panie! Znowu jestes. Oj, tez chcialabym po swiecie pofruwac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.01.2010 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Bo ja pojawiam się i znikam z okazji instalacji nowego modemu, podobno rewelacyjnego, siedmiokrotnie szybszego od dotychczasowego, mającego trąbki, bombki i pompki!!! Tylko, że musiałam szybko wrócić do starego, bo to nowe to nic niewarte. Cholerna chińszczyzna z Orange. Może jak kabelek długi się dokupi i położy wysoko na szafie, to działac będzie - całkiem jak ten stary... No to idę dalej czytać. A w ogóle, to skąd Ty wiesz, kiedy ja jestem, a kiedy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.01.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 DPS-iu przyszłam Ci podziekować za przepis na chleb z Twojego Blogu ....wzięłam na narty 3 bochenki i to był przebój zimowych wakacji ...do tego swojskie pasztety i pieczone boczki ....palce lizać to za mało ps...czy do Twojego modemu mozesz podłłaczyć antenę zewnętrzną ? jesli tak- to weź na próbę z punktu antenę z konektorem i może to polepszy Twój zasięg .... buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.01.2010 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Oooo, Ewcia, jak się cieszę, że przyszłaś! No i znakomicie, że chlebek dobry, to doskonale i w ogóle!!! Na próbę, powiadasz? Antena z konektorem? A mozna coś takiego wziąć na próbę? Nikt mi nigdy nie mówił o takiej możliwości. Do tego nowego to nie da się nic podłączyć, to taki modem, co to wygląda jak pendrive, nie ma żadnego gniazda, chińszczyzna jedna. Stary ma gniazdo, może by się coś dało załatwić w temacie, trzeba by popytać w jakimś punkcie najbliższym. Dziękuję za dobrą radę, kochana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 24.01.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Zajrzałem tu wczoraj wieczorem, ale takim chłodem wiało, że szybko się wyniosłem... Alaski, Norwegii im się zachciało... brrrr... Mało wam własnej Syberii za oknem? No, ale dzisiaj to co innego - o Afryce, albo chociaż Morzu Śródziemnym możemy pogadać Od razu się cieplej zrobiło ...i do tego jeszcze swojski chlebek i faworki ktoś podrzuca - zostanę tu na dłużej Nie toleruję czapek na własnej głowie! Musi być baaaaaaaaaaardzo zimno, żebym się poddała i założyła jakąś(...) na nartach jeździłam bez czapki (jedyna z gołym łbem na stoku)(...) Z zimowych dodatków to najwcześniej pogodziłam się z rękawiczkami(...) Szalika do dzisiaj nie założę, bo mam wrażenie, że mnie dusi(...) Agduś, ty to niesamowita jesteś: czapki nie tolerujesz, szalik cię dusi, te rękawiczki, to pewnie też tylko od wielkiego dzwonu... ...no normalnie na golasa po śniegu lotosz, ale Daleka Północ ci się marzy... A może ty fanką ptasiej grypy jesteś i stroju "na Michaela Jacksona"? Stosowne odzienie powinno być ustawowo przykazane! ...i żadnych wyjątków dla ćwierć-, pół- , czy choćby nawet całych dupków być nie powinno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.01.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Oooo, Ewcia, jak się cieszę, że przyszłaś! No i znakomicie, że chlebek dobry, to doskonale i w ogóle!!! Na próbę, powiadasz? Antena z konektorem? A mozna coś takiego wziąć na próbę? Nikt mi nigdy nie mówił o takiej możliwości. bo wiesz ...ja nie jestem tylko PLUS .....ja mam twarz i nazwisko wiec podchodzę do klientów ze zrozumieniem i jak można to pomagam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.01.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 dobry wieczór DPS-ia no coś Ty taka całkiem ślepa jeszcze nie jesteś jak tylko Ci przypasują to bedę zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.01.2010 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Oooo, Ewcia, jak się cieszę, że przyszłaś! No i znakomicie, że chlebek dobry, to doskonale i w ogóle!!! Na próbę, powiadasz? Antena z konektorem? A mozna coś takiego wziąć na próbę? Nikt mi nigdy nie mówił o takiej możliwości. bo wiesz ...ja nie jestem tylko PLUS .....ja mam twarz i nazwisko wiec podchodzę do klientów ze zrozumieniem i jak można to pomagam Haaa, kochana, ja to bym chętnie operatora zmieniła, ale niestety - u nas tylko pomarańczowa mafia ma zasięg. Reszta operatorów nie zamierza, za mało nas tutaj... Ale i tak zapytam w punkcie. Yeti - znalazłeś się, jak miło! To Ty tak nas podglądasz i się nie odzywasz, tylko zza węgła wystajesz? No gdzieś Ty był, futrzaku? Wusia - no całkiem to nie, ale kurna, słabo, już prawie w ogóle nie mogę czytać, co kochałam... W necie to mogę sobie czytać jeszcze jakoś, bo mogę ustawić wielkość czcionki... A przepis wypróbuję, jeno nie wiem jeszcze, kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 24.01.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 DePSiu ... a esesmanik dla Dario poszedł ? Bo ja tu pałęczkę po An-budowej przejęłam dzisiaj i każdy obrywa takim oto apelikiem : " Kochani ! Nasza DarioAS jest w FINALE !!! Druga tura głosowania na najpiękniejszy, forumowy ( i nie tylko )różany blog wystartowała. Głosujemy od nowa a stać nas przecież na 1,22 + Vat nie ? Tu podziwiamy : http://aniads-rosegarden.blogspot.com/ A tak głosujemy : SMSy o tresci F00041 na numer 7144 (koszt 1,22 z VAT). A tu mądrości typu - jeden telefon ...jeden głos ... ( a szkoda ) Regulamin tutaj: http://www.blogroku.pl/aniads-rosegarden,gw5m6,blog.html Przejęłam pałeczkę bo An-budowa właśnie usiłuje nie zamarznąć na nartach czy kuligu ... ważne, żeby przeżyła te mrozy Nie zostawiła mi miotły ... jędza Za każdy głosik - dzięęęęęki ... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.01.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 DPS-ia wiem jak to jest bo moja szefowa też prawie tyle ma a wypróbujesz w wolnej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 24.01.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Depsiu - ja chyba mam to internetowe coś , o którym Ew-ka mówi. Technologia CDMA, w Orange ta usługa się Freedom Pro nazywa. Rzeczywiście dają na miesiąc na próbę - żeby sprawdzić czy hula. Zonk jest taki - że przez próbny miesiąc dają pełną przepustowość i super działa, a jak już podpiszesz umowę to przepustowość jakaś mniejsza się robi Ale nie jest źle - jeżeli nie musisz dużych plików ściągać to wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts