DPS 26.01.2010 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Witanko serdeczne Mam sporo do przeczytania Cześć, Królik!!! Zdrowy, widzę, w te mrozy jesteś i kicasz, z czego się bardzo cieszę! Czytaj, kochany, czytaj, chociaż i tak jakoś nie wierzę, że wszystko przeczytasz. Oczywiście, nie, żebym mówiła, że nie umiesz, skądże. Słuchajcie, a w ostatniej Werandzie Country inni moi znajomi są w wieeeelkim artykule! Od niedawna znajomi jesteśmy z Asią z tego bloga. Dumna straszliwie jestem, bo to trochę tak, jakby i nas samych uhonorowano, jesli naszych znajomych honorują, prawda? I jeszcze u gagaty materiał zrobili, pewnie też z wiosną go pokażą... No po prostu dumna jestem jak 150!!! A bloga Asi polecam, cuda, cudeńka, Panie, a ile linków pożytecznych, a ile rzeczy pięknych samemu poszytych, poklejonych, zrobionych... Moje drzewko szyszkowe świąteczne też od Asi ściągałam. U nas dzisiaj rano -20*C na termometrze -jak dla nas Syberia, Alaska i co tam jeszcze - razem wzięte!!! Kurczę, a miało być mniej tego mrozu już od środy. No i od czwartku ma padać śnieg, a co! No, no, od dawna takiej prawdziwej trzaskającej mrozami zimy u nas nie było, chyba całe dziesięciolecia! Ciekawe, czy znowu nadejdą takie zimy, że Bałtyk zamarznie i ludzie saniami do Szwecji będą jeździli? W XVII wieku jeszcze tak było! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.01.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Depsiu - gratuluje Też zaglądam do Green Canoe - piękny blog to jest już nowa Weranda Country ? W niedzielę trzy osoby się prawie utopiły w Gdyni - na tym zamarźniętym Bałtyku .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.01.2010 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 O rany, Zosiu, co też Ty mówisz? A co oni robili, chcieli po zamarzniętym morzu spacerować? Pamiętam takie zamarznięte morze - to wygląda tak, jakby fale w pełnym ruchu nagle zamarły i białe się zrobiły, pięknie wtedy jest baaaardzo. Musiały jednak nie tak dawno surowe zimy nad Bałtykiem bywać, skoro to pamiętam, a w końcu wiekowa nie jestem... Za gratulacje dziękuję! No jest już nowa Weranda, ja mam w prenumeracie, więc może nieco wcześniej dostaję, nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.01.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 weszli na lód na plaży - z dzieckiem zresztą I się załamał. W morzu są jednak prądy i fale - tak, że może być miejscami kruchy. Mieli sporo szczęścia - bo niedaleko były cwiczenia na podobną okoliczność i panowie byli w strojach odpowiednich. W bardzo krótkim czasie ich wyciągnęli. Przy takiej temp i w panice jeszce, to podobno max 4- 5 minut .. Z drugiej strony - w sobotni poranek (minus 17) w Sopocie na plaży całkiem sporą grupę morsów w strojach służbowych minęliśmy Masz rację z tą urodą zimowego morza. Wcześnie rano jest bajkowo - w sobotę wschodziło słońce tak stalowo-żółto i przy takim mrozie morze parowało .. Unosiły się normalnie takie kłęby pary, jak nad garem z gotujacą się wodą .No i nad tą chmurą pary wystawały czubki statków, latarnia .. - widok lepszy niż wschód z jeleniem A zimę "stulecia" pamiętasz ? To chyba był 78 rok.. Pamiętam głównie dlatego, że szkoły wtedy zamknęli na tydzień czy dwa A to w Werandzie czy w W-Country ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.01.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Depes, patrz co Agi Jezykowej znalazlam http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10540236 Calkiem nie drogie ma rzeczy, moze cosik Ci bedzie pasowalo do koncepcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.01.2010 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Zosiu, to w Country jest. Morze zimą, ech... cudności! A zimę stulecia pewnie, że pamiętam, super wtedy było z tymi zamkniętymi szkołami! Ci ludzie - kurczę, wykazali się dużą lekkomyślnością, naprawdę, mieli w tym wszystkim mnóstwo szczęścia, że ratownicy na okolicznośc pod ręką byli. Zeljcia, zaraz pójdę zobaczyć, AgaJeżśykowa ma różnych linków i ciekawostek dużo naszperanych. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.01.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Mam zdjęcie, jako kilkuletni brzdąc, stoje nad przeręblą ... jakieś 1,5km w głąb morza! To były zimy!! W '78 z Krakowa do domu jechałam 34 godziny, wojsko tunelami dowoziło herbatę i grochówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 26.01.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 zimno ciepło sie witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.01.2010 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Czeeeść, młoda wiedźmo!!! Wytrzeźwiałaś? Jak tak dalej będzie trzymać, to i nam niedługo wojsko będzie musiało pomagać, tfu, tfu... Jeszcze parę dni i przyzwyczaimy się do temperatur w okolicy -20*C. I jak będzie -10, to radośnie będziemy pogadywać: jak ciepło dzisiaj, tylko -10*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 26.01.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 odsypiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 27.01.2010 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 A w ogóle to człowiek lodu nie powinien się wypowiadać na temat zimowego ubioru. Wszak we własnym futrze chadza, czapki nie nosi...Tematy aranżacyjno-wykończeniowe zrobiły mi taką wodę z mózgu, że gdybym ja tylko we własnym (wyliniałym) futrze chadzał i na dodatek czapki nie nosił, to by mi ten minusdwudziestostopniowyupał w 5 sekund łysy dekiel rozsadził . A na temat tego jak ja mróz lubię, to już kiedyś przytaczałem przypowieść o Eskimosie w knajpie Strój "na Jacksona" był m.in. na Ukrainie niedawno w modzie - jak na nich ta jesienno-zimowa zaraza spadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 27.01.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 dzień dobry Dziś tylko -13, eeee co to jest idę na piechotę do gminy bo już mnie woła z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 27.01.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 hej chciałam tylko powiedzieć , że wróciłam już do Gebelsowa jak tam? słonko dotarło ? Olcia prosiła przekazać serdeczne pozdrowienia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.01.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Śnieg pada ... zawsze to jakaś odmiana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.01.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 U nas sniegu napadalo. Musze odsniezac bo meza ni ma. Musze do sklepu jechac bo mi sie nie chce chleb robic, a moje zatoki dzis rozwalaja leb. Ogolnie do D. Dzin dobry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 27.01.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 dzień dobry u nas - 17 i śnieg padał zaraz jakaś czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.01.2010 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Dzień dobry, u nas -21 i zero sniegu. Rury z ciepłą wodą nam zamarzły! Zimna jest, a ciepłej - ni ma! I suszarką my te rury i palili w kuchni i co tam jeszcze - a wody ciepłej jak nie było, tak nie ma... Martwię się, żeby i ta druga nie tego... boję się napisać, żeby nie wywołać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 27.01.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 może zostaw odkręconą tę zimną , bo faktycznie byłby problem , gdyby przyszło jej do głowy naśladować ciepłą kurde, w wiadomościach właśnie pokazują jak Służby uwalniają łabędzie z lodu, który skuł im dzioby masakra ....biedaki padłyby z głodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 27.01.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 a widziałyście tego psiaka ściągniętego z kry dryfującej na Bałtyku? ten psiak podobno spłynął na tej krze Wisła spod Grudziądza http://deser.pl/deser/1,97052,7495892,Pies_dryfowal_na_krze_po_Baltyku__Uratowali_go_badacze.html Lecę kapcie szykować dla księdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.01.2010 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Zosiu - A psem to chyba cała Polska od 2 dni żyje - taki jest słodki, taki kochany, a jaki bidulek na tej krze, matko kochana... Rzadko bardzo płaczę, ale w takich chwilach to i nie wstyd się przyznać, łzy w oczach miałam. Ponoć dzisiaj 3 różne osoby zadzwoniły, twierdząc, że to ich pies. Mają przyjechać i będą patrzyli, czy psiak kogoś pozna i pokaże, że go kocha. Zostawiłam Wam na blogu zupę fajną, takie zimowe szybkie danie jednogarnkowe, syte i rozgrzewające. Polecam! A na tym drugim rozpoczął się cykl o opryskach biologicznych, kto zainteresowany, zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts