Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Depeś ale jak klikam na te buźki, to pokazują mi się na początku postu a nie tam gdzie ja chce. A fotki teraz już będę probować, dzięki.

Przywitać się przyszłam, bom widzę zieloniutka na nowym, ale podpowiem co nieco.

To trzeba wejść w profil i tam gdzieś ustawić tzw. edytor tekstu. Gdzie nie pamiętam, bo włażę gdzie się da i czytam co by się więcej dowiedzieć ;) ale ikonki i tak do bani:(

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Słuchajcie - jest niedobrze.

Nowe forum jest o wiele, wiele gorsze od starego.

Zrobiła się druga NK.

Nie chciałam nigdy mieć profilu na NK, nie jest mi to do niczego potrzebne.

Miałam tutaj swój mały kącik, gdzie znajomi byli, gdzie nie było całego tego zadęcia NK, gdzie nie było problemu z podstawowymi czynnościami.

Zrobiło się tak, jak Redakcja zapowiadała, chociaż nie wyczuliśmy chyba, czym to pachnie.

Nowy portal to już nie jest forum dyskusyjne, miejsce do pogadania, wymiany doświadczeń i choćby przepisów kulinarnych.

To jest teraz portal społecznościowy - tak jak Nasza Klasa czy Facebook.

Ja to w nosie mam.

Czuję tak samo. Smutno mi.

Sądziłam, że zmiany będą na zasadzie dodania kilku - kilkunastu funkcji i poprawie szybkości.

Bo niektóre funkcje są na prawdę przydatne, ale teraz to wyszła NK + informacje budowlane, których i tak znaleźć nie można.

Bodaj majki napisał "DOBRE FORUM TO PROSTE FORUM"

Dla mnie Forum straciło swoją duszę, swój niepowtarzalny, autentyczny klimat. Jestem tu od roku, od kilku czytałam.

Im dłużej się z tym zapoznaję, to już wcale nie chcę być Elitą, wolę mieć Wielkie Serce...

A właściwie to się zastanawiam czy nie dać sobie spokoju...

Napisałam to w "nowe forum zgroza!"

Smutno mi...

No czeeeść, kochani...

Odrobinę sprawniej sie zaczynam tutaj poruszać, już mi minął pierwszy szok, ale - nadal uważam, że szkoda, iż z forum zrobił się typowy portal społecznościowy.

Te listy znajomych - czy ktoś może mi powiedzieć, do czego to się przydaje?:confused:

Nie wiem, czy warto "formalizować" każdą znajomość, wysyłając zaproszenia do listy znajomych.

Nie chodzi o to, że mam w nosie znajomych, wręcz odwrotnie, ale po co komu ta lista? Daje to jakieś pożytki?

Bo jak nie, to ja dalej będę miała znajomych "na kocią łapę". :D

I tak wszyscy wiecie, że jesteście dla mnie ważni. ;)

Jasooo, te emotki są tak nieczytelne, że jak wstawiam, to muszę opis czytać, bo nie wiedziałabym, co przedstawia dana emotka! :mad:

Idę Wuśki szukać, gdzieś zniknęła. :roll:

A już gdzie ja w tym gąszczu Agduś znajdę... :o

Depsia ... te listy znajomych to mnie na razie do odnalezienia ludzi ...

Bo nawiedzają mnie ludki co to dzienników nie mają a wiadomości chyba nie chodzą ... Boratom np. narzeka ...

a później jak już sobie bedę lepiej radzic ... to w sumie nie wiem czemu maja służyć ...

Staram się być cierpliwa i szukam pozytywów ... mało znajduje ...jakoś ...

Psia mać ...może prymitywnie było ... ale swojsko tak ...jakoś ...nie?

Depsia, w samo sedno trafiłaś tym opisem forum ... nowa NK tylko na co to komu????

A juz idei dodawania znajomych naprawdę nie kumam ... przecież zawsze można było w komentach zobaczyć, kto ilu ma znajomych:rolleyes:

Napiszę za Depsią .... wszyscy, którzy do mnie zaglądali są dla mnie ważni i o Nich pamiętam i mi żadna lista znajomych potrzebna nie jest...

Jeżyk, ja mam powiadomienia, nawet bardzo dużo! :/

Z kazdym nowym postem przychodzą, mimo komunikatu "Temat może zawierać więcej odpowiedzi, ale nie otrzymasz ponownie takiego powiadomienia jeśli nie odwiedzisz forum". A ustawiałam na 1x dziennie!

Już znalłam 1 zastosowanie dla listy kontaktów. Można w okienku zaznaczyć dowolną ilośc kontaktów i wysłać np. 1 wiadomość. Tylko to akurat pewnie nigdy mi się nie przyda... ;)

Sure - masz powiadomienia na maila ?

Ja nic nie dostaję i błąkam się co by swoje ulubione wątki namierzyć ... wkurza mnie to ... brrrr

Aga musisz wejść w „ustawienia” i tam sobie ustawić, że chcesz dostawać powiadomienia. Doczytasz się tam też innych fajnych funkcji. Ustaw tam sobie także „edytor zaawansowany” to będziesz mogła korzystać z emotinków.

Sure, dzięki za nowość o kontaktach, tego nie wiedziałam. :)

Wiem, że w ustawieniach można ustawić, aby przyjmować wiadomości tylko od znajomych kontaktów.

Oooo, tak! Opcja ignorowania bardzo mi się podoba, nawet już skorzystałam i jednej osoby wreszcie nie widzę! :D

Ekstra!!! :D

Nie wiedziałam Ciotek, że Ty masza tutaj taką osobę.

Kiedy wracasz z wielkiego świata?

Dzień dobry wszystkim!

Już Ty dobrze wiesz, kogo. :D

Dzień dobry.

Chciałam powiedzieć, że na blogu o angielskich oknach napisałam - waaaaarto przeczytać!

W życiu nie wpadlibyście na to, że takie okna można w dzisiejszych czasach zakładać, w nowym budownictwie!

Ustawienia zaawansowane też mają w nosie moje zmiany, w ogóle ich nie zapisują.

Idę stąd, to forum nadal nie dla mnie.