Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja myślałam ...że Depsia zeżarła ... że ten sznitlok to używka ( człowiek nie bierze - to nie wie ) i ona kopa dostała jak po amfie ...

I tak to jest jak człowiek z obcojęzycznym obcuje ...

Ale szczypioru to już Depsi nie dawajcie ... jak tak dalej pójdzie to zerżnie kukurydzę ... w maju :o

Zeżarłaś kanapkę od Chefa???? :jawdrop:

Niechybnie będziesz musiała to odrobić, najpewniej jak wystąpimy w roli hordy Hunów i najedziemy Uroczysko.

A wygląda, że może to się całkiem niedługo wydarzyć! :cool:

Frosiu, ja tam jakoś nie czuję się jeszcze przepracowana, robię przerwy! ;)

A o kciuki dla maturzysty młodszego bardzo poproszę i nie omieszkam za Olę mocno trzymać.

Musi się udać, nie?

Jeżysia - Ty mnie zawsze do paroksyzmów jakichs doprowadzisz, niecnoto jedna! :rotfl:

Dzisiaj chłodno, więc tylko w domu cos tam robiłam, chlebki upiekłam wczoraj i dzisiaj znowu, bo wysyłam zwycięzcom Tomkowej aukcji.

I Karuś, biedulek, miał dzisiaj zabieg chirurgiczny.

Na tylnich łapkach miał takie dodatkowe wyrostki, jakby dodatkowe palce. Ciągle o cos tym uderzył, a do tego wrastały mu tam pazurki. Ostatnio ciągle lizał to i widac było, że dokuczają mu te wyrostki.

Wet zdecydował, że trzeba zadziałac radykalnie i usunąć raz na zawsze, zwłaszcza, że Karuś pewnie nie dałby sobie tego normalnie pielęgnować, bo go bolało i zażarcie się bronił przed jakimkolwiek dotykaniem tego.

I leży teraz, bidulek, jak to po narkozie, zatacza się, ale oczywiście, już próbuje zedrzeć z łap opatrunki.

Nie dali mu kołnierza. :mad:

Jestem przekonana, że do jutra rozwali obie rany. :evil:

Jutro wet ma do nas zajechać, będzie w okolicy - mam nadzieję, że weźmie ze sobą kołnierze!

Boszszsz, słuchajcie, jak ja nie mogę się nacieszyć tym tarasem! :lol:

Jeżyczku, to po szczypiorku takiego kopa się dostaje??? A i le tego trzeba wchłonąć????

Ty lepiej szczypiorku unikaj, bo już się podejrzanie zachowujesz! Puszczasz się bez stringów z modrzewiami:jawdrop: i w ogóle!

Za to ja przed kolejnym podejściem do malowania desek obgryzę tych kilka kępek, które mamy. Do cna obgryzę!

błądzę jak dziecko we mgle po Twoim blogu i g.... widzę

coś już ze wzrokiem nie tak:confused:

Dochtór, a czego Ty nie widzisz???

Przecie jak wejdziesz TUTAJ, to masz od razy wpis z Anglii. :rolleyes:

zdejmij stringi z oczu ... zaczniesz widzieć ... ;)

Stringi to ostatnio zdaje się Twoja specjalność. ;)

Dochtór to raczej za kieckami się ugania. :cool:

... coś tam, coś tam ... :) ... zatacza się ... :) ;)

... aha ... no i ?

Wieczorem juz wyglądał całkiem dobrze, jeszcze nie dał rady zerwać tych bandaży, więc może jest nadzieja, że będzie dobrze. :D

W każdym razie nie zatacza się już. Wytrzeźwiał, znaczy się.

Dzisiaj trzeba posiać kukurydzę na grządkach w polu, przygotować domek dla gości (nałozyć pościel, uzupełnić papier toaletowy i płyn do naczyń i takie tam różne), bo jutro jedziemy do Zielonej Góry, pewnie nam zejdzie tam sporo czasu, Dziadka zawozimy na wizytę u lekarza, a my chcemy zrobić zakupy budowlane, więc sprawa nie jest prosta.

Wusia - jak nie przywiezie, to może i zrobię sama, masz rację.

Ale na razie jakoś Karuś nie dał rady, nie walczy tak zaciekle, jak myślałam, że będzie, więc może się obejdzie. :D

Przywitac sie przybieglam w znajomym watku i pozdrowic wszystkich :-) Karusiowi zycze wszystkiego najlepsiejszego :-) Moja Mala tez z weterynaryjnej konsultacji z Monachium wrocila i mowia, ze bedzie dobrze :-) Znaczy sie juz ja operowac nie beda i zakonczyli leczenie :)

Depsia, mocno pozdrawiam i serdecznie caluje :-) I wszystkich w rzeczonym watku rowniez :-) Zakwas sama recami swoimi i Polowka wyhodowalam! Bylabys ze mnie dumna, bo pecherzyki takie hoduje, ze najlepszy piekarz by sie nie powstydzil ;) Do czego to doszlo, aby w centrum mieszczuchowa takie dobra dokarmiac ;) ;) Tak sie tylko pochwale, bo wiem ze docenisz i poglaszczesz, ze tak dzielnie sie spisuje ;)

Buziaki wielkie do samych sosen wysylam!