AmberWind 05.12.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Brazuniu, zraziki dobre sa I calkiem, calkiem zdrowe Generalnie zadeklarowanym miesozerca jestem, wiec wszystko co kurczakowe i wolowe jest naj No ale morskie zyjatka tez niczego sobie ... a jak nie, to kucharz kiepski a nie malza czy inna kalamarnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.12.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Ja polubiłam kraby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 05.12.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Ja owoce morza jakoś nie, ale tatar??? Matko, Depesia, grzeszysz! A tatara z łososia jadła? Boski! Zapraszam, najpyszniejszy popełnia mój małż, z łososia od rybaków, z czerwoną cebulką i swoimi ogórami. Matko, jaka to pyyycha! No ale każdy lubi coś innego i tak jest dobrze Szefie, raczki, nie bałdzo, wygląda jak żywy, jak go tak po prostu zjeść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.12.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 ... Szefie, raczki, nie bałdzo, wygląda jak żywy, jak go tak po prostu zjeść? ... żywe to są szaro-popielate ... dopiero jak sobie poskaczą we wrzątku, to zaczynają się "rumienić" ps - łosoś w Bałtyku jest bardzo rzadko spotykany ... a od rybaków to może troć (rybka równie smaczna i nadająca się na tatar lub carpaccio) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.12.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Hmmm... Wczoraj upiekłam pierwsze w życiu słodkie rogaliki z dżemem i śliwkami ze słoika! Przepis był tak prosty, że miałam wieeeelką chęć sprawdzenia go. Wyszło świetne kruche ciasto, w ustach się rozpływa. http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/e015.gif Pewnie znacie przepis, ale może komuś się przyda: kostka margaryny 2 szklanki mąki 1/2 szklanki piwa Zagnieść ciasto, wałkować, formować rogaliki z nadzieniem jakimś, piec około 15 minut w 180*C. Tych wczorajszych już nie ma. http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a055.gif Ewa, spróbuj, jak dziecko Ci pomoże w formowaniu rogalików, to będzie hicior! Tylko pamietaj o podsypywaniu mąką w czasie wałkowania, żeby nie kleiło się do stolnicy i do wałka. http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/g010.gif przepis skrzętnie spisałam. Tym bardziej że.... Ta dam!!!!! w środę będę miała piekarnik!!!!!!!!!!! Najbardziej wypasiony jaki był w sklepie internetowym. Zrezygnowałam z dwóch półek w słupku. Co prawda dół piekarnika będzie na wysokości moich oczu, ale co tam, tylko tam znaleźliśmy dla neigo miejsce, trudno, będę właziła na stołek. A owoce morza cała moje rodzina uwielbia pod każdą postacią, nawet te kiepsko przyrządzone przeze mnie Ale baranich oczu (przysmak u greków) nie dałam rady zjeść, dałam plamę na kolacji u greckiej kolezanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.12.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 no oczu baranich też bym chyba nie dała rady nie lubię jak się żarcie na mnie gapi:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.12.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 no oczu baranich też bym chyba nie dała rady nie lubię jak się żarcie na mnie gapi:lol2: ... można im źrenicę zamalować sosem edit ... chciałem opisać doznania wizualno organoleptyczne, ale ... chyba by mnie DpS-ia stąd na dobre pogoniła http://www.chefpaul.net/smiles/scare2.gif http://www.chefpaul.net/smiles/wacko2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 05.12.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Nie było mnie "moment" ...a tu z gzienia na obżarstwo przelazło ... I to jaki 'repertuar" tej orgii ! Zamiat orzeszków ...jądra !!! A tak romantycznie było ...przez chwię ... Teraz robale i bycze genitalia będą wcinać ... To ja wolę rozrywki w postaci "tamponowych pocisków" ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.12.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 ... można im źrenicę zamalować sosem edit ... hmmm tylko po co? Z baraniny wybieram tylko jagnie Grillowane smakuje super. Baranina jako tak jest bardzo ciezka ... tlusta i wysokokaloryczna Jakos malo jest powodow aby ja jesc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.12.2010 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Oooo, jak smacznie u mnie, a ja nie mogę się połączyć przez tego ,ojego neta komórkowego! Z robalami morskimi to tak już mam, z ta resztą nielubianych też - ci, którzy obok mnie siadują na imprezach, nie narzekają! Chefie, te paskustwa różne to nie dla mnie, ale pstrąg świeżo uwędzony - mniam! Nawet ości mnie wtedy nie odstraszają! I to żarcie dla Tereni na blogu, o matko... Takusieńkie, jak lubię... Straszliwie głodna się zrobiłam. Mówisz, Ambercia, że jak mięcho, to najlepiej drób i wołowinka, nie? Fakt, wołowinka pyszności jest... Drób też niczego sobie, niczego... I ślimaki są pyszne! We Francyi nam kiedyś podali, obsmażone w panierce, jak frytki wyglądały - przepyszne były! I żabie udka dobre bardzo są, zwłaszcza obsmazone w sezamie. Dobra, idę pić kawusię, zagryzając babcinym orzechowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 06.12.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Depsia ... ja ciem szczerze zawsze zproszę do jeżykowa ...ale kaganiec masz murowany na dzień doby ... U mnie w stawie ponad 20 ślicznych żabek ... no nie dam ci ich zeżreć głodzillo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.12.2010 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Phi, takich małych Twoich to nawet bym nie chciała! Muszą być wypasione, z udkami jak u kurczaka, a nie jakieś... jeżykowe, za przeproszeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.12.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 .... a nie jakieś... jeżykowe,... na jeżysiowe tobym się skusił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.12.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Jamles, Ty mosz szczynście Karlusie, że Twoja Żona nie siada do Foruma Na robale to pewnie bym się skusiła, ale pod warunkiem przyrządzenia ich przez Mistrza ...(Chefie, od Depsiów do mnie niedaleeeekoooo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 06.12.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 U Brazy mam nogami przebierać co by nie wydepilowali ( i to na zimę ! Futerka mnie kcom pozbawić ! ... a tu mi je będą wyrywać ... te nogi znaczy ... POPROSZĘ O BEZWZGLĘDNĄ OCHRONĘ GATUNKOWĄ ! ...bo zimy nie przetrwam z gołą dooopą i bez udek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.12.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 z gołą doopą to byś może i rade dała ale bez udek to fakt nie masz szans:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.12.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Jeże już są pod ochroną gatunkową. Zrób sobie transparent i się zasłaniaj. A jakby co, to tutaj możesz się poskarżyć: http://naszejeze.org/ Piszcie częściej o takim jedzonku! No proszę! O robaczkach morskich, o rakach i krabach, które na żywca muszą we wrzątku poskakać, o padlinie wszelakiej - dobrze mi to na linię robi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.12.2010 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Ty właściwie to chyba racje masz, jakby mi tak jeszcze trochę poopowiadać o tych rakach i krabach na żywca... I tak ich nie ruszam. Biedne stworzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 07.12.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Jeże już są pod ochroną gatunkową. Zrób sobie transparent i się zasłaniaj. A jakby co, to tutaj możesz się poskarżyć: http://naszejeze.org/ Piszcie częściej o takim jedzonku! No proszę! O robaczkach morskich, o rakach i krabach, które na żywca muszą we wrzątku poskakać, o padlinie wszelakiej - dobrze mi to na linię robi! Jaaaacie ... poskarżyć jak poskarżyć ale co ja siem o sobie dowiaduje : Jeże w Polsce objęte są ochroną ścisłą i wymagają ochrony czynnej (podstawa prawna: Rozporządzenia Ministra Środowiska z dnia 28 września 2004 r. w sprawie gatunków dziko występujących zwierząt objętych ochroną. Dz.U. Nr 220, poz. 2237. 2004 r.) Wiedziałaś ...? Bo ja nie ... (ups) Poproszę mię chronić czynnie - myziać i głaskać znaczy ... ( tak se to rozumiem ) ...tylko nie ściskać (ścisłać ? ) za mocno ...jednak A z tym "jedzonkiem" ...to przez chwilę pomyślałam, że ci specjalista będzie potrzebny ... Nie ten od głowy ... ten od jedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.12.2010 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Ja wiedziałam, ale się nie przyznawałam, wiedziałam, że Jezysia tera to będzie kciałą specjalnego traktowania! No i masz, wydało się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.