Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Droga ze Stargardu do mnie - masakra!!! Po drodze 3 auta w rowach - jedno bardzo poważnie walnięte z przodu! Plus: największa prędkość na licznikach: 60 km/h!

myslałem że będzie lepiej, widziałaś że w samym Stargardzie nie bylo tak źle, w każdym razie bardzo dobrze ze dojechaliście bez dodatkowych 'atrakcji', a że długo... no cóż.. można było podziwiać piękne okoliczności przyrody.... ;)

pozdrawiam

m.

Hej,

U mnie dzis juz zasypana droga do domu. Mieszkamy w takim miejscu odludnym, ze pług moze za 3 dni przyjedzie, jak nie bedzie zawiewac. Moja mama nauczona w swoim miasteczku odśnieżać codziennie, u mnie zdziwiona że nikt tego nie robi bo i tak po godz śniegu po pas. Wielkie oczy zrobiła, kiedy otworzyła bramkę a tam faktycznie po pas ;) Dziecko w szkole nie było, od wczoraj jakąś wysypkę swędzącą ma która nasila sie w nocy i nawet do lekarza nie mam jak pojechać, mąż samochód we wiosce zostawilł, ech uroki zimy :razz::razz:

Braza, ciesz się, że jechałaś 60/h. Ja dziś do pracy jechałam 20/h. Normalnie na drogę przebywaną w 10 minut zuzyłam godzinę !

A teraz odsnieżam, odśnieżam, odsnieżam...

O kurczę!

U nas wszystko już zaczyna płynąć, na podwórku w niektórych miejscach już kałuże wielkie zamiast śniegu. :(

No słusznie Agduś zauważyła, że nie każdemu Bozia rozum dała.

Wystarczy na pierwszą lepszą drogę wyjechać, aby skutki głupoty narodu móc podziwiać.

Pan jedzie wieeeelką cysterną, łańcuchy owszem, ma, ale po co miał zakładac, jadąc pod górkę śliską drogą?

Przecież nie jest głupi, założy jak nie będzie mógł podjechać i zablokuje cały ruch na kilka godzin!

Maksiu, no poważnie, praktycznie jakieś 20 km za Stargardem massssakraaaaaa!!! Nam się nie spieszyło, woleliśmy dojechać godzinę później niż wcale :yes: Widoki przecudne, to fakt, ale jeśli o mnie chodzi mogłabym bez nich żyć!!!

Córcia ma 2 dni wolnego. Tak jak rano jeszcze jakoś udało się wyjechać, to z powrotem był totalny problem (pisałam u siebie). Jutro Szanowny chce do Perły jechać - pojedzie z sąsiadem, ja nawet nie próbuję bo może i bym wyjechała ale powrotu to już pewna nie jestem!

ja też 20 na godzinę do pracy jechałam dobrze ze rzut beretką mam:) DPS-ia do mnie przyjedź śniegu pod dostatkiem a nawet więcej:( dzisiaj po powrocie do domu postawiłam auto tuż za bramą coby rano mniej odkopywania było chociaż jak tak dalej będzie sypało i wiało to może być problem z namierzeniem auta:(

Widoki przecudne, to fakt, ale jeśli o mnie chodzi mogłabym bez nich żyć!!!

Nie Ty jedna... zasypało mnie... dziś wyjechałam i wróciłam ale wieczorem przezornie parę razy opatką machnęłam, coby jutro niespodziewanek nie było... buuuu zabierzcie tą zimę... Depsia zabieraj ją do siebie... ;)

Nie Ty jedna... zasypało mnie... dziś wyjechałam i wróciłam ale wieczorem przezornie parę razy opatką machnęłam, coby jutro niespodziewanek nie było... buuuu zabierzcie tą zimę... Depsia zabieraj ją do siebie... ;)

i pewnie niespodzianka (przykra) była, ja już do Depesi paczkę przygotowuję

od wpół do piątej zacząłem fiskarsować coby szło wyjechać na drogę

przed północą już tradycyjni pług wp.....ił wszystko z drogi do wjazdu :evil:

no to ja mam lajcik, nasz plug regularnie o 6.30 odsnieza i mily pan nadmiar z wyjazdu na lyche nabiera i na pole wyrzuca. wiec maz za wiele do odsniezania nie ma. i tak samo z wyjazdem na glowna droge wsiowa jak ja odsniezy to te waly przy wjazdach od razu usuwa. stara sie chlopak :D

Zapraszam z paczką, ja ten snieg bierę, miejsca za stodołą u nas pełno!!! :p

Na sniadanie zjadłam pączki! :cool:

Ambercia, mów co chcesz, ale jakaś radość od zycia człowiekowi się należy!

Potem je odpracuję na stepperze. :lol2:

Patrzę, czy nie idą zrzuty śniegu, ale nic z tego, nawet Jamles nie przysłał... :(

obejrzalam poranna prognoze w kawie czy herbacie i raczej do Ciebie dzis nie dojda szerokim lukiem omijaja lubuskie, normalnie jest wyrwa bezsniezna , u mnie raczej z wieczora moze cos popadac, za to najwiecej opadow na poludniu, na slasku, pomorzu zachodnim i na wschodzie. to mowilam ja pogodna dzis pogodynka :D